O Vánocích si užijte domácí relax naplno

Možná k příbuzným o Vánocích nejezdíte proto, že sami chcete, ale spíš proto, že se to od vás tak nějak očekáváte. Děláte to každé Vánoce, je to už rodinná tradice. Ale myslíte při tom i sami na sebe? Jak se to přejíždění, popíjení alkoholu, přejídání a ponocování podepisuje na vás samotných? Možná se pak naopak těšíte zpět do práce, kde si v podstatě konečně odpočinete. Tak se letos odmítněte přizpůsobovat tomu, co se očekává a co sami nechcete – i kdybyste se měli vymluvit na epidemickou situaci. Prostě o svátcích zůstaňte doma. A užijete si ty tři dny zaslouženého volna v klidu, relaxačně a tak, jak sami chcete.

Vánoční wellness

Leckdo ve dnech volna kolem Silvestra jezdí do hotelu, kde si užívá pohodu se vším všudy – procházky, lyžování, wellness procedury, plná penze, pohodička v hotelovém pokoji. Pokud na to nemáte nebo vás to z nějakého důvodu neláká, udělejte si takovou vánočně-novoroční pohodičku doma. Vaši potomci se jistě na několik dní sami zabaví díky novým hračkám a televizi a vy se můžete věnovat pro jednou sami sobě. Takže si naplánujte takové domácí lázně, které prospějí vašemu tělu i duši.

Masáž, pleť a koupele

Máte vanu? Naplno ji využijte. Napusťte si ji plnou horké vody, přidejte sůl do koupele či pěnu, pusťte si příjemnou hudbu a každý večer se třeba na půl hodiny naložte do vany. Budete se pak cítit jako znovuzrození. Pořádnou péči dopřejte také vaší pleti, sáhněte po krémech, sérech i pleťových maskách a udělejte svému obličeji po dlouhém čase dobře. Můžete si udělat pečlivou manikúru a pedikúru, požádejte partnera o masáž. Nepodceňujte léčivou sílu aromalamp a vonných svíček. Můžete zkusit také meditovat a zkrátka dělejte cokoliv, co vám pomůže uvolnit se, uklidnit se a co vám dělá dobře. Vánoční čas je tu pro vás a je škoda promarnit ho jakýmkoliv shonem.