Hlavní obsah

Nejkrásnější dárek. Lezec Ondra se těší na miminko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Covid necovid, pro sportovního lezce Adama Ondru bude rok 2021 už navždy patřit k těm nejúspěšnějším. Minimálně v osobní rovině. Osmadvacetiletý závodník světové extratřídy se po šestém místu při olympijské premiéře v Tokiu na začátku září oženil s dlouholetou partnerkou Ivou Vejmolovou a těsně před Vánoci oznámil radostnou zprávu: očekávání přírůstku do rodiny.

Foto: Instagram @adam.ondra

Sportovní lezec Adam Ondra s manželkou Ivou oznámili světu radostnou novinu.

Článek

„Myslíme, že osmé výročí našeho vztahu je perfektní příležitost pro oznámení radostné novinky. Naše malé se má čile k světu a už se nemůže dočkat, až se v květnu podívá na svět," komentoval Ondra na svém instagramu sérii společných fotografií s manželkou odhalujících její těhotenské bříško.

Post globální sportovní hvězdy vyvolal vlnu radostných gratulací od lezeckých hvězd a tisíců fanoušků. Reakci připojil i rakouský lezec Jakob Schubert, jenž jako jediný v Tokiu porazil Ondru v lezení na obtížnost a připravil jej o olympijské zlato. A s komentářem přispěchala i britská olympionička Shauna Coxseyová, která sama nedávno oznámila těhotenství.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Adam Ondra (@adam.ondra)

Originální gratulaci připojil legendární Chris Sharma, který se svého času s Ondrou přetahoval o prvopřelezy nejtěžších sportovních cest na světě. „Tohle bude tvůj největší výstup," napsal v rozverném duchu americký lezec, jehož výkonnostní úroveň se zastavila na obtížnosti 9b+. Ondra posléze jako první na světě vytyčil a úspěšně prostoupil skalní linii v obtížnosti 9c.

Foto: Instagram @adam.ondra

Sportovní lezec Adam Ondra s manželkou Ivou oznámili světu radostnou novinu.

Blahopřál i Kevin Jorgeson, který spolu s Tommym Caldwellem provedl v roce 2015 první úspěšný volný přelez cesty Dawn Wall na legendární masiv El Capitan v Yosemitském národním parku. Ondra o rok později ukázal svou třídu, když nejtěžší světový tzv. bigwall zvládl přelézt za osm dní.

Reklama

Související témata: