Hlavní obsah

Drsný útok na CR7! Legenda Juventusu se s Ronaldem nemazlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda fotbalového Juventusu Turín, brankář Gianluigi Buffon, nešetří ostrými slovy na adresu Cristiana Ronalda. Právě hvězdný Portugalec prý mohl za to, že se Staré dámě, jak se turínskému gigantu přezdívá, nepovedlo vyhrát Ligu mistrů. "Právě on zničil šance Juventusu," řekl do médií. "S jeho příchodem zmizelo z Juventusu týmové DNA."

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Hvězda Manchesteru United Cristiano Ronaldo.

Článek

Ronaldo přišel do Juventusu v létě 2018, tedy rok poté, co Stará dáma hrála finále Ligy mistrů. Právě hvězdný Portugalec měl být posledním střípkem do mozaiky, která dovede italský gigant k vysněné trofeji. Jenže Buffon, který v té době odešel do PSG, teď do médií vyhlásil, že Juve udělal nákupem Ronalda krok přesně opačným směrem.

Juventus s CR7 v sestavě na vysněnou metu nedosáhl. "Juve měl šanci vyhrát Ligu mistrů, když jsem byl v PSG. Marně jsem přemýšlel o tom, proč se to nepovedlo. A nakonec mi to došlo, klub příchodem Ronalda ztratil svou týmovou DNA," uvedl Buffon pro TUDN.com. Tvrdí to i přesto, že se po návratu sešel s Portugalcem v jedné sestavě a tým v italské lize válel a dvojici se dařilo.

„V roce 2017 jsme se dostali do finále Ligy mistrů, protože jsme byli týmem plným zkušeností, ale především jsme byli jeden celek," naznačil Buffon a zjevně nebyl sám, kdo si spočítal, že CR7 znamená problém a musí se z Turína pakovat. Možná není náhoda, že Ronaldo opustil klub brzy po návratu manažera Massimiliana Allegriho.

Ital prý řekl šéfovi Juventusu Agnellimu, že by se měl Ronalda zbavit. "Zbavte se Ronalda, blokuje růst týmu a klubu," měl údajně vyhlásit kouč.A stalo se. Jaká je však realita? Po odchodu CR7 má Juventus problémy. Momentálně Staré dámě patří až 5. místo v Serii A, na vedoucí Inter Milán ztrácí dvanáct bodů. Ronaldo, který se ani na Ostrovech nevyhnul kritice části médií, naopak válí v Manchesteru United. Za klub nastřílel v 18 duelech hned třináct branek.

Reklama

Související témata: