Do nominace na juniorské MS se nedostali Pinkas, Chmelař a Vrhel

foto Ilustrační foto - Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Karel Mlejnek.

Edmonton - Obránce Matěj Pinkas a útočníci Jaroslav Chmelař se Stanislavem Vrhelem se nevešli do konečné nominace české hokejové reprezentace pro juniorské mistrovství světa v Edmontonu a Red Deer. Trenér Karel Mlejnek musel nakonec trojici hráčů vyřadit bez plánovaných přípravných zápasů, které byly zrušeny kvůli nepříznivé koronavirové situaci.

"Musím říct, že jsem si ani v nejhorších snech nepředstavoval, že budeme s kolegy trenéry o zúžení sestavy muset rozhodnout pouze na základě tréninků. Bylo to obrovsky těžké rozhodnutí a pro hráče je to velmi frustrující pocit, protože nedostali šanci porvat se o nominaci v zápase. Taková je ale zkrátka realita dnešních dní a musíme se s tím vyrovnat," uvedl Mlejnek v tiskové zprávě.

Český tým se měl původně v Kanadě utkat s reprezentací USA a Švýcarskem. První zápas zrušili organizátoři poté, co se v zámoří zhoršila pandemická situaci. Druhý se neuskutečnil kvůli porušení covidového protokolu, o čemž informovali pořadatelé bez bližších podrobností. "Všem třem klukům moc děkuju za odvedenou práci v průběhu celého přípravného kempu a přeji jim hodně štěstí do zbytku sezony,“ řekl Mlejnek.

V konečné nominaci podle očekávání figurují tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Čtrnáct hráčů působí v českých soutěžích, jeden ve Finsku a ostatní v zámoří. Kapitánem týmu je stejně jako před rokem útočník Jan Myšák. Obránce Michael Krutil nemůže hrát úvodní dva zápasy, neboť má disciplinární trest z předešlého mistrovství.

Světový šampionát hráčů do 20 let začne 26. prosince, Česko se v základní skupině A v Edmontonu utká s Kanadou, Německem, Finskem a Rakouskem.

Nominace ČR:

Brankáři: Jan Bednář (Acadie-Bathurst/QMJHL), Jakub Málek (Vsetín), Daniel Král (Benátky nad Jizerou).

Obránci: Jiří Ticháček (Kladno), David Jiříček (Plzeň), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jakub Šedivý (Benátky nad Jizerou), Michael Krutil (Rockford/AHL), Stanislav Svozil (Regina/WHL), David Špaček (Sherbrooke/QMJHL).

Útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (oba Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastian Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Jakub Kos (Ilves Tampere/Fin.), Michal Gut (Everett/WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw/WHL), Jan Myšák (Hamilton/OHL), Pavel Novák (Kelowna/WHL), Ivan Ivan (Cape Breton/QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown/QMJHL).

rte ura

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.04.2024 ČTK

Reklama

11°C

Dnes je úterý 23. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 11°C

Celá předpověď