Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mlejnek zúžil nominaci dvacítky o tři hráče, rozhodnout musel jen na základě tréninků

Obránce Matěj Pinkas a útočníci Jaroslav Chmelař se Stanislavem Vrhelem se nevešli do konečné nominace české hokejové reprezentace pro juniorské mistrovství světa v Edmontonu a Red Deer. Trenér Karel Mlejnek musel nakonec trojici hráčů vyřadit bez plánovaných přípravných zápasů, které byly zrušeny kvůli nepříznivé koronavirové situaci. Utkání Česko - Kanada sledute v pondělí 27. prosince od 1:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Do nominace na juniorské MS se nedostali Pinkas, Chmelař a Vrhel

"Musím říct, že jsem si ani v nejhorších snech nepředstavoval, že budeme s kolegy trenéry o zúžení sestavy muset rozhodnout pouze na základě tréninků. Bylo to obrovsky těžké rozhodnutí a pro hráče je to velmi frustrující pocit, protože nedostali šanci porvat se o nominaci v zápase. Taková je ale zkrátka realita dnešních dní a musíme se s tím vyrovnat," uvedl Mlejnek.

Český tým se měl původně v Kanadě utkat s reprezentací USA a Švýcarskem. První zápas zrušili organizátoři poté, co se v zámoří zhoršila pandemická situace.

Druhý se neuskutečnil kvůli porušení covidového protokolu, o čemž informovali pořadatelé bez bližších podrobností.

"Všem třem klukům moc děkuju za odvedenou práci v průběhu celého přípravného kempu a přeji jim hodně štěstí do zbytku sezony," řekl Mlejnek.

V konečné nominaci podle očekávání figurují tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Čtrnáct hráčů působí v českých soutěžích, jeden ve Finsku a ostatní v zámoří.

Kapitánem týmu je stejně jako před rokem útočník Jan Myšák. Obránce Michael Krutil nemůže hrát úvodní dva zápasy, neboť má disciplinární trest z předešlého mistrovství.

Světový šampionát hráčů do 20 let začne 26. prosince, Česko se v základní skupině A v Edmontonu utká s Kanadou, Německem, Finskem a Rakouskem.

brankáři: Jan Bednář (Acadie-Bathurst/QMJHL), Jakub Málek (Vsetín), Daniel Král (Benátky nad Jizerou)

obránci: Jiří Ticháček (Kladno), David Jiříček (Plzeň), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jakub Šedivý (Benátky nad Jizerou), Michael Krutil (Rockford/AHL), Stanislav Svozil (Regina/WHL), David Špaček (Sherbrooke/QMJHL)

útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (oba Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastian Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Jakub Kos (Ilves Tampere), Michal Gut (Everett/WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw/WHL), Jan Myšák (Hamilton/OHL), Pavel Novák (Kelowna/WHL), Ivan Ivan (Cape Breton/QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown/QMJHL)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články