Jan Denemark
26. prosince 2021 • 06:50

Vánoce české dvacítky: Zpěv, vzkazy od parťáků i nejistota. A teď do práce

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trávit vánoční večery na druhé straně zeměkoule? Jde to, pokud máte před sebou vidinu vrcholu juniorské kariéry. Čeští hokejoví talenti podruhé za sebou v kanadském Edmontonu ladí noty na start turnaje, jenž se uskuteční na přelomu roku, do čehož samozřejmě zapadá i trávení prosincových svátků. A parta kapitána Jana Myšáka si slavnostní chvíle dovedla vychutnat. Třeba zpěvem, který podstoupil každý z hráčů.



Nejprve hořkost, pak rychle nahození sváteční nálady a přání jeden druhému. Juniorská reprezentace si prošla několika velice náročnými hodinami. Direktoriát turnaje zrušil jediný přípravný duel proti Švýcarsku, z důvodu nákazy koronaviru v reprezentaci helvétského kříže. Trenér Karel Mlejnek tak posléze musel třem hráčům sdělit nejhorší možnou zprávu, že si na turnaji nezahrají. A to bez toho, aniž by naskočili do jediného ostrého duelu. Řez sestavou „nepřežili“ forvardi Stanislav Vrhel, Jaroslav Chmelař a obránce Matěj Pinkas.

„My jsme si pak kluky s Honzou Myšákem a Davidem Jiříčkem zavolali osobně. Přišlo nám blbé to řešit jako celý tým, tak jsme si je zavolali. Řekli jsme jim svá slova, popřáli jim hodně štěstí a řekli jim, ať si s námi Vánoce jdou užít, jako by tu zůstávali. Máme tu takový večer, kdy všichni hráči zpívají. My jim říkali, že zpívat nemusí. Ale všichni do jednoho řekli, že v pohodě, že zpívat budou. To bylo super. Byli jsme šťastní i za ně, že to tak berou. Tým to víc stmelilo,“ popsal řešení příjemných a nepříjemných momentů zároveň asistent kapitána Michal Gut.

Týmové focení je před turnajem tradicí
Týmové focení je před turnajem tradicí

Mladý celek si tak nakonec v omezených podmínkách dokázal Štědrý večer co nejvíce zpříjemnit. „Neřešili jsme to jen my, ale i kluci, co tu byli loni. A Honza Myšák i předloni. Snažili jsme se, aby to bylo zábavné, aby nás to dalo víc dohromady. Dokonce nám poslal vzkaz i Šimon Kubíček, co s námi byl v týmu na posledním turnaji, to bylo fajn. Myslím, že jsme si to všichni užili,“ doplnil Gut.

Právě vánoční čas, jenž je spojen především tím, že by člověk měl být v okruhu svých nejbližších, může přinést chvíle smutku. Nicméně zároveň je to také příležitost k utužení vazeb v kabině. „Ano, vynahradili jsme si, že nemůžeme být na Vánoce s rodinami, ale byli jsme tu s tou naší hokejovou,“ přikývl odchovanec Chomutova.

Své přání bývalým parťákům poslal i Ondřej Pšenička, jenž byl vyřazen z kádru těsně před posledním šampionátem. Nicméně zábava a uvolněnost jdou stranou. Start do turnaje už se rychle blíží, Češi naskočí proti domácí Kanadě v pondělí v 1:00 tuzemského času. „Jde se do práce,“ uzavřel povídání Gut.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud