Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Máme Kanaďanům co vracet. Dáme do toho úplně všechno, burcuje Gut

Velká výzva v podobě domácích obhájců stříbra z minulého šampionátu čeká českou reprezentaci do 20 let. Kanaďané patří jako obvykle k hlavním aspirantům na zlato a svou enormní sílu naznačili už v přípravě proti Rusku. Podle útočníka Michala Guta, který má se zámořským hokejem bohaté zkušenosti díky působení v týmu Everett Silvertips v juniorské WHL, bude zásadní koncentrovat se naplno na vlastní výkon. Přímý přenos utkání sledujte v pondělí od 1:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Gut v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Jsou to všechno dobří hokejisté. My se ale soustředíme na náš výkon. Máme Kanaďanům co vracet za to čtvrtfinále z minulého šampionátu," připomněl Gut porážku 0:3. "Všichni se na to moc těšíme. Musíme hrát svou hru a dát do toho úplně všechno," dodal.

Pro něj osobně bude zápas o to pikantnější, že narazí na známé tváře. Ve výběru Kanady jsou jeho dva spoluhráči z týmu Silvertips: obránci Ronan Seeley a Olen Zellweger. "Navíc hlavní trenér od nás z klubu (Dennis Williams) dělá asistenta u kanadského týmu," připomněl Gut.

"Samozřejmě jsme si napsali a popřáli jsme si hezké Vánoce. S tím, že se těšíme, až si proti sobě zahrajeme. Jsou to navíc kluci, s nimiž hraju v přesilovce. Jestli nastoupí, to mi neprozradili, ale pokud nastoupí, bude určitě fajn si proti nim zahrát. Jsem zvědav, komu budou fandit ostatní kluci z týmu, až budou na zápas koukat v televizi. Všichni říkali, že budou fandit mně," hlásil s úsměvem Gut.

Zkušenosti se zámořským hokejem má i další z českých útočníků Ivan Ivan, jenž působí druhou sezonu v mužstvu Cape Breton Eagles v QMJHL. Dobře tak vnímá sílu, která bude proti svěřencům kouče Karla Mlejnka stát. "Kanada je určitě nejsilnější soupeř na turnaji. Musíme nastoupit sebevědomě, držet se na puku a nesmíme je nechat takhle hrát a dávat góly, jak to předvedli s Ruskem," připomněl Ivan porážku sborné 4:6.

Zatímco Kanaďané si mohli odškrtnout úspěšnou generálku, Češi se Švýcary kvůli koronaviru nakonec nehráli. "Byli jsme všichni nachystaní, ale s tím se v téhle situaci nedá nic dělat. Prostě jsme si jen řekli, že jdeme dál," prohlásil Gut.

"Všichni jsme byli natěšení, tím spíš, když jsme měli hrát jen jeden přípravný zápas. Byla to pro nás trošku rána, když to zjistíte takhle na poslední chvíli, ale myslím, že nás to nemůže rozhodit," konstatoval Ivan.

Zrušení zápasu však zkomplikovalo zúžení nominace, z níž vypadli obránce Matěj Pinkas a útočníci Jaroslav Chmelař se Stanislavem Vrhelem. "Bylo to nefér, když se neodehrál ani jeden přípravný zápas, ale trenéři bohužel museli nějaké rozhodnutí udělat. Určitě to pro ně nebylo jednoduché." 

"S Honzou Myšákem a Davidem Jiříčkem jsme si je zavolali o samotě stranou, řekli jsme jim k tomu něco a popřáli jim hodně štěstí. Obrovský respekt před nimi. A my jsme byli šťastní za ně, jak to vzali. Jen to ukázalo, že jsou to super kluci," ocenil Gut.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články