Nejstarším účastníkem se stal Josef Trlica (69) z Jihlavy, naopak osmiletého Tomáše Rákose na nejdelší kilometr dlouhé trati bedlívě hlídal táta Pavel (50). „Plaval jsem už loni, takže jsem se nebál,“ svěřil se odvážný chlapec z potápěčského klubu Skorpen Přerov. 

Na stovce si užila premiéru Magda Pernicová (51). Její manžel Martin naopak startoval už po páté. „Parádní zážitek. Diváci nás mocně povzbuzovali," svěřila se obyvatelka Mikulova.

Ve startovním poli nechyběl ani Michal Moravec z oddílu zimního a dálkového plavání Fides Brno. „Chtěl bych všechny pozvat na Nový rok do Brna. U mostu pod zoologickou zahradou budeme už tradičně křtít naše nové členy."

Video
Video se připravuje ...

Otužilci si na Štěpána zaplavali v Dyji Zdeněk Matyáš

Závodníci startovali na trati 100 metrů, 250 metrů, 500 metrů a 750 metrů, ale také v neoprenu a s ploutvemi na kilometrové trati. „Na této nejnáročnější trati vyhrál René Vašíček z přerovského oddílu Skorpen. Jeho čas byl devět minut a 36 vteřin," uvedl Milan Vojta z pořádajícího břeclavského klubu Nautilus.

Všichni doplavali, nikdo závod nevzdal,“ liboval si Vojta. Účastníkům na břehu tleskaly dvě stovky diváků, kterým pomáhaly bojovat s mrazem čaj, káva, svařák, slivovice i zabijačková polévka.

Fotogalerie
18 fotografií