Co noveho na kopci |
Popis: Pohledy z kopce na kopec....
|
||||||
Předvánoční skořicový chlebíček3.prosince Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Jablečné řezy19.listopadu Ve stejný den jako loni, tedy včera, nám napadl sníh. Je tu naprosto neoddiskutovatelně zima. Pozitivní je, že nám fungují kamna, peče trouba, máme jablka a kvas, takže zima + teplý chleba + jablečné řezy, to je kombinace, která jde vždy dohromady. Určitě se u vás tyto řezy pečou s různou obměnou poměru surovin a […] Vanilka, vanilin, ethylvanilin10.prosince Je před Vánoci, ideální čas na příspěvek od Inky, který jsem doplnila drobnými vstupy (viz boxy), tak doufám, že se vám bude líbit. VANILKA Lidově spíš VANILKOVÝ LUSK (i když to botanicky není správně), je čistě přírodní produkt pocházející z jistého druhu květu orchideje. Z hlediska vůně i chuti jsou nosná zejména semínka uvnitř lusku. […] Vánočka z Domácího pekaře s kaší5.prosince Vánočka patří mezi pečivo, které připravují i ti, kdo neslaví advent. První zmínka o vánočce sahá až do 16. stol. a během její existence se pojmenovávala různě: „pletenice“, „calta“, „pletanka“ atd. Svým tvarem má připomínat zavinovačku s novorozencem a peče se jako symbol plodnosti – nového života, což se nevztahuje pouze na narození dítěte, ale […] Ořechová buchta s jablky8.listopadu Celé tři neděle, kdy jsem se měla rehabilitovat a odpočívat a užívat si prázdné hlavy v lázních jsem myslela na to obrovské množství jablek a ořechů, které se letos urodilo a hned po návratu jsem povolila uzdu nahromaděné energii a pustila se do jednoduché buchty, při jejíž výrobě se spojí právě ořechy a jablka, ale […] Přesnídávka na cesty6.srpna Dnes více receptů v jednom. Také máte na zemi spoustu letňáků a na zahradě obrovské množství rybízu? Pokud ano, ideální recept pro vás, pokud ne, ale zaujme vás možnost vyrobit si lehkou přesnídávku na cesty, lze samozřejmě použít jakékoliv ovoce a nejen to, ale to až v článku. Sebereme na zemi jablka, sesbíráme rybíz, klidně […] Dort z černé buchty30.července Pokud bychom rádi vytvořili dort a nemáme na něj příliš mnoho času a už jsme vyzkoušeli bleskovou roládu, můžeme vytvořit dort z tzv. černé buchty. Jedná se o velmi specifický moučník, který si díky způsobu výroby zachovává vysokou vláčnost – část těsta se odlévá do hrníčku a polévá se jím již upečený zbytek těsta. Syrové […] Letní skororoláda21.července Recept na tuto roládu (bezlepkovou) – neroládu lza již na webu najít jako babiččinu bleskovou roládu a stejně tak v Domácím pekaři str. 272, kdo stejně jako já peče raději dle papíru než podle telefonu nebo počítače. Na tento dnešní dezert navyšuji recept o jedno vejce, konečné suroviny jsou tedy tyto: 4 vejce, 200 g […] Bylinková sůl20.července Když jsem minulý týden dávala recept, resp. tip na mražený libeček na zimu, v komentáři na fb stránce mě nadchl postup Moniky Procházkové a díky za něj moc! Zkusila jsem a vytvořila nástřel gramáže, snad vám také bude vyhovovat. Vynikající byla tato sůl včera na nové brambory s tvarohem . Velmi dobře si umím představit […] Snídaně do foroty20.července Někdo miluje každý den jinou snídani, dle chuti a někdo (já) je konzervativní, a když už jsem si našla tu svou, neměním ji, dnes už více než rok a půl a zatím se k tomu ani nechystám, jen tedy v lázních ráda přeruším navyklou sérii . Kdo má navíc rád snídani takovou, že po ní […] |