Doktorka.cz

Popis:

Magazín o zdraví a kráse

URL:

http://www.doktorka.cz

Katalog:

Lifestyle → Zdraví

Publikuje:

8,4 položek/týden

Postbiotika - Revoluce ve vývoji kojenecké výživy

1.listopadu
Zásadní zjištění zmíněného výzkumu říká, že v mateřském mléce se kromě nezbytných živin vyskytují i jisté druhy biologicky aktivních látek. Jejich vliv na organismus lze v náhradní kojenecké výživě napodobit postbiotiky. Výraz postbiotika je nově používán pro látky vzniklé procesem řízené fermentace. Ta se sice již po tisíciletí využívá k přirozené konzervaci potravin, ale až díky výzkumům mate...

Proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitu lorem quis bibendum

1.listopadu
Placerat orcid 41% (579 hlasů) Ultrices fermentum 23% (320 hlasů) Ligula tristique 15% (211 hlasů) Mauris aliquet 22% (308 hlasů) Celkem hlasů: 1418

Duis sed odio sit amet nibh vulput

1.listopadu
Placerat orcid 65% (360 hlasů) Ultrices fermentum 22% (120 hlasů) Ligula tristique 3% (15 hlasů) Mauris aliquet 10% (56 hlasů) Celkem hlasů: 551

Kostrbáč s bramboračkou

1.listopadu
suroviny : 1 kg brambor, 2 hrnky hrubé krupice, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 200 g škvarků, sůl, mletý pepř, majoránka postup : Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmahli škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou či chlebovou polévkou. Do vody dáme vaři...

Pekáčky

1.listopadu
suroviny : brambory, mouka, sůl, sádlo, povidla postup : Studené brambory uvařené ve slupce oloupeme, pomeleme na masovém strojku /možno nastrouhat/, osolíme, přidáme mouku a vyválíme na vále. Mouky tolik, aby se těsto nelepilo. Z části ukrojeného těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na cca 1,5 cm kolečka a vyválíme válečkem na nudle. Pečeme na plotně /nejlépe na sporáku na tuhá paliva/. Plotnu je třeba rozehřát a opatrně topit. Je třeba, aby se pekáčky opékaly pomalu, aby se nepřipálily. ...

Zapečené smetanové brambory

1.listopadu
Ingredience: 1 kg brambor (lepší jsou loňské) 300 ml smetany ke šlehání 50 g másla muškátový oříšek sůl a pepř Jak dlouho? Doba přípravy: 105 minut více než hodinu Počet porcí: 6 Příprava jídla: 1. Troubu předehřejte na 160 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zapékací misku vymažte máslem, vyložte vrstvou brambor, osolte, opepřete, postrouhejte muškátovým oříškem a zalijte trochou smetany. 2. Ve vrstvení brambor pokračujte stejným způsobem, dokud není miska plná a dokud nespo...

Jarní hrášková polévka s vejcem

1.listopadu
Ingredience: 1 balíček mraženého hrášku 1,5 l zeleninového vývaru 2 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 6 křepelčích vajíček (nebo malých běžných vajec) sůl a pepř Jak dlouho? Doba přípravy: 25 minut do 30 minut Počet porcí: 6 Příprava jídla: 1. Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte. 2. Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete. 3. Na teflon...

Vegetariánská rýže na indický způsob

1.listopadu
Ingredience: 250 g rýže typu basmati 400 g mražené zeleninové směsi větší hrst rozinek kostku zeleninového vývaru lžíci kari koření, směsi garam masala nebo kari pasty (seženete v specializovaných obchodech s kořením) větší hrst opražených kešu oříšků (pražené mají výraznější chuť) Jak dlouho? Doba přípravy: 20 minut do 30 minut Počet porcí: 4 Příprava jídla 1. svařte 600 ml vody v rychlovarné konvici. Do velké nádoby vhodné k použití v mikrovlnce vsypte propláchnutou rýži, zeleninu a rozinky...

Brokolice s vejci

1.listopadu
600 g brokolice, 50 g másla, 1 velká cibule, 5 vajec, sůl, petrželová nať. Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za stálého míchání necháme srazit. Podáváme s brambory. (Pro 4 osoby) Ingredience: Brokolice

Fazolkový salát

1.listopadu
2 hrsti fazolek pokrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě, do které jsme přidali lžičku solčanky a špetku saturejky. Scedíme a necháme okapat. Přidáme 3 lžíce bílého jogurtu, lžíci citrónové šťávy, lžíci majonézy a malou lžičku medu. Vše promícháme s fazolkami. Podáváme chlazené, sypané strouhanou Mozzarellou. Ingredience: Saláty
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes