15
nových článků - klikněte pro zobrazení

FoodLover

URL:

http://www.foodlover.cz

Katalog:

Publikuje:

3 položek/měsíc

Velikonoční beránek

9.dubna
Tenhle recept na velikonočního beránka je taková stálice. Nikdy mě nenapadlo vyzkoušet jiný, protože si myslím, že opravdu stojí za to. Je jednoduchý, moc dobrý a podle mého ho zvládne úplně každý. Tady na blogu už jednou je, ale má v naší rodině své čestné místo a myslím, že i vám se letos bude hodit. A taky si ho sem chci dát jako vzpomínku. Vpomínku na dobu, kdy jsme udělali jedno velké životn…

Kuře na paprice

30.března
Tahle verze kuřete na paprice vznikla jako o trochu zdravější varianta pro Ellu. Přidávám do něj trochu mrkve a čerstvou červenou papriku. Na chuti to spíš jen přidá a omáčku ještě příjemně zahustí. Kuřecí stehna v omáčce udělají skvělý vývar a vůbec, mám kuře na paprice opravdu ráda. Je to taková vratka do dětství, neměla jsem ho spoustu let, ale teď se k takovým receptům vracím. Nevím, proč to …

Jáhelník

8.února
Musím se přiznat, že jáhly v mém jídelníčku nikdy nebyly. Až nedávno, když jsem dělala Elle k večeři jáhlovou kaši, napadlo mě, proč jsem je vlastně nikdy nezkusila. Tenhle dezert klidně poslouží k nedělní kávě a ještě můžete mít dobrý pocit, že je v rámci možností nutričně vyvážený. Jáhly rozhodně brzy vyzkouším i na nějaký slaný způsob, máte nějaký tip? Ingredience 150 g jáhel 3 lžíce javorovéh…

Krůtí karbanátky s grilovanou mrkví

30.ledna
Tohle je po dlouhé době můj další příspěvek na blog a asi bude osobnější než jiné. Loni v lednu se nám narodila holčička, já se stala mámou a musím říct, že mě to všechno vyčerpalo víc, než jsem čekala. Jak časově, tak energeticky. Začátky byly vysloveně těžké, naše dcera Ella se narodila nedonošená, plánovaně dříve, vážila pouhá 2 kila. Museli jsme s ní několik měsíců cvičit, obíhali jsme doktor…

Kynuté lívance s borůvkami

13.srpna
Nejklasičtějí recept na kynuté lívance. Zaručeně rozzáří upršené odpoledne, stačí už si k nim jenom uvařit kakao a namazat na ně, co máte rádi. Já je miluju buď jen s máslem a medem, nebo s domácí marmeládou. Marek si je zase nejradši ještě teplé obaluje jen ve skořicovém cukru. U babičky se zase jí s tvarohem. Je to na vás. Ingredience 350 ml mléka (já použila ovesné a skoro nebylo nic poznat) 1…

Domácí ořechová granola

7.srpna
Tohle ja taková přípravka na podzim. Ořechy, kakao a skořice. Domácí ořechová granola vám provoní celý byt. Když k ní přidáte skvělé borůvky z Ćerstvě utrženo a poctivý bílý jogurt, máte bezkonkurenční snídani. Ingredience 150 g ovesných vloček 100 g směsi semínek (dýňová, slunečnicová, chia, lněná) 150 g směsi ořechů (vlašské, lískové, para, mandle, pekanové) 100 g datlí 100 ml medu 1 kávová lži…

Jemná tomatová polévka

26.února
Já vlastně celý svůj život chodím s jedním klukem. Občas mám pocit, že ho znám lépe než sebe, a potom mě něčím překvapí a vyvede z omylu a je to tak vlastně správně. Čím jsem si ale jistá jsou jeho nejoblíbenější jídla. A tomatová polévka jasně patří do top ten. Tahle je jemná, s kořenovou zeleninou a smetanou. Ingredience na 4 porce 2 plechovky sekaných krájených rajčat 1 velká mrkev 1 petržel 1…

Wafle z ovesných vloček

20.února
Od ledna jsem novopečená matka. Štastná, málo vyspalá a ze všeho vykulená. Snažím se neládovat se cukrem horem dolem, ale víc než kdykoliv jindy mám chuť hřešit. A tohle je hřích skoro bez výčitek. Wafle z ovesných vloček jsou moje oblíbené, pokud byste preferovali bezlepkovou variantu, stačí ovesné vločky vyměnit za jiné, třeba pohankové. Tak se do nich pusťte! Ingredience 70 g ovesných vloček 1…

Losos se salátem z manga a rýžových nudlí

17.ledna
Byly doby, kdy jsem nejedla žádné ryby a mořské plody. Dnes si oboje docela užívám, zvlášť u moře, ale snažím se je do jídelníčku zařazovat i tady doma. Tahle verze lososa s lehkým asijským salátem je moje oblíbená. Salát mi připománá Thajsko, mango mu dodá skvělou chuť a zálivka zase správný říz. Věřím, že tenhle lehčí recept se vám do nového roku bude hodit. Ingredience na 2 porce 1/3 balení te…

Štěpánská hovězí pečeně

11.prosince
V zimě mám takovou přirozenou potřebu jíst víc masa. A když už po něm sáhnu, snažím se vybírat kvalitní, s prověřeným původem. Tahle štěpánská hovězí je tak trochu netradiční, knedlíky jsem vyměnila za kaši a omáčku jsem trochu vylepšila. Krásný kus hovězího krku přímo z farmy jsem naplnila vajíčky, udusila v parní troubě a na talíři se maso krásně rozpadalo. Třeba se vám bude tenhle recept hodit…

Vosí hnízda

10.prosince
Vosí hnízda jsou jeden těch druhů vánočního cukroví, které se musí připravovat opravdu těsně před Vánoci, aby se nezkazilo. Je to Markovo nejoblíbenější a já jsem mu chtěla udělat radost, tak jsem letos jednu várku udělala už teď. S cukrovím je to totiž vždycky tak, že na něj všichni mají chuť ještě před Štědrým dnem, potom se hrozně přejí a už ho nikdo nechce ani vidět. Stejně nejlepší je udělat…

Linecké skoro bez cukru

6.prosince
Linecké je moje nejoblíbenější vánoční cukroví. Vlastně je to jediné cukroví, které by mi doopravdy o Vánocích chybělo. Obejdu se bez vanilkových rohlíčků i všech ostatních druhů. Vlastně se vždycky snažím cukroví vyhýbat, protože to funguje přesně tak, že když si dám jeden kousek, jenom těžko odolávám dalšímu. Ale na druhou stranu, nemůžeme se v životě pořád jen kontrolovat a potom žít ve výčitk…

Schwarzwaldský dort bez laktózy

6.prosince
Můj táta Milan před pár lety začal mít laktózovou intoleranci. Tenhle dort byl k jeho narozeninám. Byl to můj první pokus a myslím, že se moc povedl. Sice má dort trochu jinou chuť než klasický Schwarzwald, ale krém je lehký a hezky jde dohromady k višním. Pokud máte tedy ve svém okolí někoho, kdo nemůže mléko, myslím, že ho tímhle receptem potěšíte. Ingredience na dort o průměru 18 cm Na těsto 4…

Krémová česnečka

6.prosince
Z Electroluxu mi dorazil předčasný vánoční dárek, jejich nový mixér Explore 7. Kuchyni mám myslím dobře vybavenou, ale mixér mi tam pořád ještě chyběl, což je z mého dnešního pohledu obrovská chyba. Od té doby, co ho mám, si skoro každé ráno dělám smoothie. Je to skoro bez práce a dodá mi to takovou hezkou energii na dopoledne. Do nádoby nahážu, co mě napadne, přidám tekutinu a dál už se o nic ne…

Dýňový quiche

23.října
Quiche je taková klasika. Vždycky když ale ho doma upeču, přinese spoustu radosti, je to takové univerzální jídlo, které mají všichni rádi a můžete ho připravit v mnoha obměnách podle ročního období. Je to skvělé pohoštění pro návštěvy, ale třeba i na cestování. Tohle je jeho podzimní varianta s dýní a šalotkou. Doplní ho už jenom šálek horkého čaje, padající listí a poslední šimrající slunce. St…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes