15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Hobby.cz

Popis:

Informace a zajímavosti ze světa hobby. Atlasy psů, hub a herbář, kalendář akcí, diskusní fóra.

URL:

http://hobby.idnes.cz/

Katalog:

Lifestyle → Hobby

Publikuje:

2,9 položek/den

Padouch a noční můra. Spláchnutý Mimoň ucpal kanalizaci, smrdělo to všem

0:32
Pracovníci, kteří vyjeli kvůli stížnosti na zápach, zjistili, co zablokovalo kanalizační systém v britském Sheffieldu. Byla to hračka Mimoň z filmu Já, padouch. Obyvatelé měli potíže se splachováním toalet a zaznamenali silný puch.

Chrti odložení po lovné sezoně ve Španělsku dostávají druhou šanci, v Česku

0:32
Bolest, naděje i krása. Tak by se dal shrnout projekt GALGO 2026, který propojuje umění s pomocí týraným španělským chrtům. Kalendář, jehož výtěžek podpoří organizaci Galgos de la Estrella, pokřtili v Praze známé osobnosti v čele s Ivanou Chýlkovou či Monikou Bagárovou.

Mazlivou nechtějte. Odbornice o smyslu koček pro humor i jejich vztahu se psy

17:28
Znáte ji z televizního pořadu Kočka není pes, kde radí, co si počít se zlobivými kočičkami. Klára Nevečeřalová je totiž jednou z našich největších odbornic na jejich chování. V rozhovoru tedy objasňuje největší chyby ve výchově i chápání těchto mňoukajících osobností.

Co na těch kapybarách všichni vidí? Za hezkého počasí to zjistíte v Troji

20.října
Kapybary jsou taková přerostlá morčata, se soudkovitým tělem, krátkýma nohama a tupě zakončeným čenichem, který jim dodává specifický výraz. Navíc jsou jednoznačně největšími hlodavci na světě – opravdu narostlí jedinci mohou mít přes sedmdesát kilogramů. Není divu, že poněkud bizarní vizáž z nich dělá hit sociálních sítí.

Zimní královna a 18kg rybářský rekord. Byl to boj se štikou o délce 117 cm

20.října
Jiří Dubec přispěl svým příběhem do soutěže Můj nejlepší rybářský úlovek svojí „zimní štikou“. Přece jen tuto rybu o délce 117 centimetrů se nepodaří dostat každý den.

Středomoří zažívá ochlazení, protože mu mizejí pastviny, zjistili čeští vědci

19.října
Je to paradox. Středomoří, které je pro většinu Čechů symbolem léta s vyprahlou krajinou, ve skutečnosti skrývá jedno z největších světových přírodních bohatství. Právě zde se nachází domov desítek tisíc rostlinných i živočišných druhů, z nichž mnohé nežijí nikde jinde na světě. To se dramaticky změní, pokud krajina zaroste, překvapivě varují čeští vědci.

Zazimování oleandru je snadné. Pusťte se do něj před prvními mrazy

18.října
Oleandr je symbolem Středomoří. Jeho zářivé květy zdobí balkony a terasy, ovšem s blížící se zimou nastává otázka. Jak zazimovat oleandr tak, aby přežil bez úhony a bohatě kvetl i příští rok?

Za sběr ovoce u silnice hrozí pokuta. Zjistěte, kde můžete sklízet zdarma

18.října
Také vás při pohledu na bohatě ověšené stromy u silnice napadlo je očesat? Nebo si vzít hrušky, které spadly ze sousedova stromu na váš pozemek? Zatímco úmysl je často ekologický a cílí na záchranu ovoce před hnilobou, právní otázky kolem sběru ovoce u silnice a přesahujících větví nejsou tak jednoduché.

Čtenářská fotogalerie plná říjnových hub ukazuje, že sezona zdaleka nekončí

18.října
Houbová sezona zdaleka nekončí. Odpovídá tomu i mapa výskytu hub Českého hydrometeorologického ústavu, který prognózuje střední až vyšší pravděpodobnost na většině území Česka. Výhercem v soutěži o knihu je tentokrát Jiří Anderle za krásný nález méně obvyklých hlenek.

Češi jedí jinak, než ukazují na Instagramu. Milují hlavně maso, říká foodblogerka

17.října
Steaky a mořské plody, nejčastěji krevety a chobotnice. To jsou nejoblíbenější hlavní jídla Čechů, když jednou za čas vyrazí do dražší restaurace. Vyplývá to ze zkušeností pořadatelů festivalu RestaurantWeek, který nabízí možnost zajít na tříchodové menu se zvýhodněnou cenou. Za projektem stojí propagátorka regionálních potravin Anna Grosmanová, foodblogerka vystupující na internetu pod pseudonym…

Zazimování hortenzií zvládnete beze stresu. Stačí znát pár zásad

17.října
Hortenzie patří mezi nejoblíbenější okrasné keře českých zahrad. S příchodem podzimu pro ně ale nastává období klidu. Právě teď přichází chvíle připravit rostliny na zimu, aby na jaře opět zářily v plné kráse.

Ano, šéfe! ubránilo jihočeskou venkovskou hospodu, testem byl hasičský bál

17.října
Každá venkovská hospoda stojí za podporu, protože pro malé obce je to něco jako kostel. Jedno z mála míst, ne-li jediné, kde se lidé mohou scházet. Tak k tomu přistupuje i Zdeněk Pohlreich, který se s dalším premiérovým dílem Ano, šéfe! vydal do jihočeských Košic, do hospody U Třech kytar.

Zážitek, který přebil i rekord. 70cm pstruha chytil na ultralehkou výbavu

17.října
Jindřich Štěrba poslal do soutěže Můj nejlepší rybářský úlovek zážitek, který se jen tak neopakuje. Na lehkou výbavu chtěl ulovit spíš malé okouny, nakonec chytil 70centimetrového pstruha.

Pivní polévka byla hit, cizincům bych ji dal radši než smažák, říká šéf gastrocestovky

16.října
Stal se bojovníkem za lepší zítřky české gastronomie. Christian Szabo před osmi lety založil cestovní agenturu Local Food Tour Prague a pořádá pro zahraniční turisty toulky Prahou za jídlem. „Snažím se, aby se mnou poznali zajímavá místa, vyhnuli se turistickým pastem a ochutnali dobré jídlo,“ přibližuje.

Mráz se blíží. Takhle uchráníte muškáty, aby přežily zimu

16.října
Muškáty jsou stálicí českých balkonů i oken. Pokud se jimi chcete kochat i příští rok, je nejvyšší čas připravit je na zimu. Zazimování zvládne každý. Stačí znát pár jednoduchých kroků, díky kterým rostliny přečkají chladné měsíce bez úhony.
© 2000-2025 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes