Fresh iPrima

URL:

http://fresh.iprima.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Švýcarská sýrová polévka

4.října
Švýcarská sýrová se v různých tamních kantonech se vaří s různými sýry i dalšími přídavky. Pokud máte na mrazáku nebo v ledničce všelijaké zbylé nastrouhané sýry, tohle je jejich ideální nový domov. Víno samozřejmě dodá na luxusu, ale není nezbytně nutné, rozhodně kvůli tomu nenačínejte láhev.

Dijonská kuřecí stehna na rozmarýnu s dýní a javorovým sirupem

3.října
Tento recept je charakteristický lákavou kombinací sladkých a pikantních ingrediencí. Kuře se peče i s kostí, díky čemuž zůstane maso pěkně šťavnaté a chutné. Není-li zrovna dýňová sezona, použijte sladké brambory.

Veganské škubánky se zelím

3.října
Bramborové škubánky s červeným zelím a osmaženou slaninkou jsou výborné jídlo, kterého se nemusíte vzdát ani jako vegan. Stačí uzeninu zaměnit za osmažené uzené tofu a zaručujeme, že rozdílu si ani nevšimnete.

Magdalena Dobromila a “Sandtnerka”: znáte průkopnice české kuchyně?

3.října
Vařily jako bohyně a ukázaly, že česká kuchyně není jen o bramborách na loupačku, ale že má evropský formát! Magdalena Dobromila Rettigová a Marie Janků Sandtnerová stojí za připomínku.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

2.října
Kynuté, tvarohové, bramborové – je těžké rozhodnout, jaké ze známých a časem prověřených těst se k těm kterým ovocným knedlíkům nejlíp hodí. Ve spojení se švestkami se častěji než jindy vyskytuje těsto bramborové, za dob našich babiček oblíbené i ve sladkých kombinacích – tak proč to nerisknout?

Mixér: nové prodejny, limitované edice i hodování do pozdních hodin

2.října
Už vám chyběl náš Mixér? Tak nesmutněte, máme tu pro vás 5 tipů z gastronomie, které vás jistě potěší! ;)

Nechte se zlákat nejlepšími recepty na úžasné podzimní dorty, které ozdobí každou oslavu

1.října
Chystáte během oslavu nějakou oslavu? Nechte se inspirovat našimi recepty na slavnostní dorty, které s podzimem náramně ladí! Je libo čokoládu, karamel, ořechy či kapku alkoholu?

S Klárou v kuchyni: Fazolky na smetaně

1.října
Kdysi to bývalo oblíbené jídlo, ale dnes je trochu pozapomenuté a to je opravdu škoda! Je to totiž dobrota - výrazná omáčka, křupavá zelenina, troška slaniny, která dotáhne chuť k dokonalosti a navrch napůl uvařené vajíčko - zkrátka dokonalá večeře :)

Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčaty

1.října
Tento quiche si můžete připravit vlastně kdykoliv – v létě, ale i v zimě. Žampiony nebo špenát totiž můžete koupit po celý rok. Tak se pusťte do pečení! ;)

Mrkvová roláda

30.září
Jestli máte rádi mrkvové dorty, určitě vyzkoušejte i tuto roládu! Je ideální, pokud vás honí mlsná a vaše chutě by uspokojil právě mrkvový dezert – krájení na jednotlivá kolečka zabrání tomu, abyste ho snědli celý. I když, u této mrkvové rolády to možná bude problém. ;)

Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré

30.září
Braising označuje kuchařskou techniku, při které se maso nejprve zprudka opeče, aby se uvnitř uchovala šťáva a na povrchu se vytvořila křupavá krusta, pak zarestuje s vínem, které mu předá chuť a jehož kyselost maso uvolní a nakonec dusí v tekutině pod pokličkou doměkka, až se úplně rozpadá.

Domácí čerstvý sýr

30.září
Napadlo vás někdy, že si můžete doma snadno připravit čerstvý sýr? Postačí vám k tomu jen kvalitní jogurt a jemné plátýnko. Aby byl sýr ještě lahodnější, přidejte navíc smetanu, čerstvé bylinky a koření.

Papriky plněné zelím

29.září
Nakládaná zelenina je zkrátka hit! Možností máte skoro nekonečno a jejich následné využití je také pestré. Hodí se ke grilovanému nebo pečenému masu, k sýrům, ale i jen tak – například jako svačinka k odpolednímu sledování televize. ;)

Šípková omáčka s kančím

29.září
Podzim bez dýňové polévky, jablečných koláčů a českých legendárních omáček? Něco takového nemůže během sychravých dnů chybět. :) A proto pro vás máme recept na kančí se šípkovou a domácím karlovarským knedlíčkem.

Nepečené piškotové kuličky a čokoládové košíčky s náplní

29.září
Tyto recepty jsou velmi jednoduché, rychlé a variabilní. Místo piškot můžete použít také keksy, sušenky apod., místo vlašských ořechů můžete použít lískové oříšky atd. Do čokoládových košíčků s nádivkou přidejte rozinky, pokud je máte rádi, nebo jiné sušené ovoce.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes