Fresh iPrima

URL:

http://fresh.iprima.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/den

Mojo Pork – vepřové s černými kubánskými fazolemi a guacamole

14:58
Rýže a fazole, to jsou dvě suroviny, na něž narazíte na Kubě téměř na každém rohu. Obě jsou také základem tohoto pokrmu, který vás svou chuťovou pestrostí v duchu přenese do krásně barevné a roztančené země, jakou Kuba bezesporu je.

Pistáciový chlebíček

11:16
Banánový chlebíček jistě znáte. Už jste ale vyzkoušeli variantu s pistáciemi? V kombinaci s bílou čokoládou a malinami jde o neskutečnou lahůdku! :)

5 zajímavostí o sýru feta, co možná ještě neznáte

7:24
Patrně nejstarší řecký sýr feta, na němž si obyvatelé Řecka pochutnávali už ve starověku, se stal nepostradatelnou surovinou středomořské kuchyně a setkal se s ním patrně snad každý Evropan. Seznamte se s 5 zajímavostmi, které byste měli vědět, než se s chutí pustíte do konzumace fety.

Meruňkový koláč s drobenkou

17.července
Také jste ze všech stran zásobeni všelijakým ovocem? Meruňky patří mezi nejoblíbenější! A protože se v tomto vedru člověku nechce stát dlouhé hodiny v kuchyni, jsou ideální podobné rychlé recepty.

Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek

17.července
V hloubce chuti nemá konkurence. Její autorkou je Ina Garten, americká kuchařská celebrita – s italskými kořeny.

Nová místa k návštěvě: italské delikatesy nebo pekařina

17.července
Dnešní tipy na nové podniky se nesou v duchu italských jídel, křupavého pečiva a těstovin. Na pražské gastroscéně se objevily dvě novinky plné pizzy, pasty a jiných dobrot. V Pardubicích si zase pochutnáte na čerstvém pečivu z pekárny! :)

Vyzkoušejte voňavé recepty z pestré arabské kuchyně

16.července
Arabská kuchyně je široký pojem, který zahrnuje pokrmy ze zemí Blízkého i Středního Východu a severních afrických zemí. Najdete v ní populární předkrmy a malá jídla, tzv. mezze, ale i výborné polévky nebo masové pokrmy hlavně z drůbežího a jehněčího masa.

Kokosové tyčinky ala Bounty

16.července
Představte si Bounty... Zdravou Bounty, kterou si můžete dopřát k svačině bez výčitek... Právě jste ji našli! Míry tentokrát uvádíme v hrnkách, abyste si tuto lahodu mohli připravit, kdykoliv na ní dostanete chuť.

Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou

15.července
Pečené letní ovoce je v kombinaci s křupavou mandlovou drobenkou neodolatelné. Pokud chcete, nahrad’te nektarinky broskvemi nebo blumami. Pro příjemný kontrast teplého a studeného podávejte teplé nektarinky s kopečkem vychlazeného netučného vanilkového jogurtu.

Salát s majonézovou zálivkou

15.července
Rozhodli jste se udělat něco pro svou postavu a jíte teď více salátů? Zeleninové saláty jsou pro mnohé symbolem diety. Abyste nějakou dobu vydrželi pouze o salátu, je potřeba ho doplnit tuky. Hodí se různá semínka, vejce, ale občas také klidně i trochu majonézy. :)

Krůtí burgery s čedarem, cibulí a slaninou

15.července
Americká klasika, která se nikdy neomrzí. Báječně se k ní hodí hranolky a osvěžující domácí limonáda s citronem, mátou a okurkou a jako dezert mléčný shake se zmrzlinou. Koupíte-li malé bulky, můžete vytvořit menší placky a servírovat miniburgery. Děti vás budou milovat!

Dip Romesco s grilovanou jarní cibulkou

15.července
Omáčka Romesco pochází ze Španělska a vyrábí se z paprik, mandlí, kousku chleba a česneku. Tradičně se podává s mladou jarní cibulkou.

Generálovo kuře

14.července
Čínská kuchyně zná snad stovky způsobů na přípravu kuřecího masa. Mnoho převzatých receptů na „čínu“ ale zásady tamní přípravy příliš nerespektuje.

Tipy na gastroakce: mořské plody, francouzské speciality nebo jídlo z Afriky

14.července
Už máte plány na víkend? Jestli nehodláte vyrazit mimo město, určitě se vám budou hodit tipy na gastroakce. Tento víkend můžete vybírat třeba z francouzských specialit, mořských plodů nebo pochoutek daleké Afriky.

Okurkovo-limetková granita

14.července
Sladké a voňavé pohlazení – to je přesně to, co potřebujete v horkých letních dnech. Pokud chcete, přidejte do granity během vaření hrst čerstvé máty a vyjměte ji těsně před tím, než šťávu přelijete společně s nakrájenou okurkou do mixéru.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes