15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Fresh iPrima

URL:

http://fresh.iprima.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

2,7 položek/den

Špenátový prívarok se sázeným vejcem – rychlé a levné jídlo původem ze Slovenska

17:20
Prívarok je typické slovenské jídlo, pro které nemáme v češtině slovo. Je to něco mezi hustou polévkou a omáčkou, připravuje se z mnoha různých ingrediencí, například z brambor, čočky, cukety, květáku, hrášku... A nebo třeba ze špenátu, což je chuťově skvělá kombinace. Špenátový prívarok se podává s vejcem a bramborem, je celkem na vás, jestli zvolíte vejce sázené či natvrdo uvařené a brambory šť…

Tarte Tatin – klasický obrácený jablečný koláč podle receptu Julie Childové

11:49
Dnes se na něj prodávají speciální litinové nebo keramické formy s uchy, tradičně a dobře se také připravuje ve vyšší litinové pánvi s rukojetí, která se dá dát do trouby.

Speciál pro milovníky zelí: Máme pro vás recepty, které byste neměli minout!

8:11
Zelí patří mezi nejstarší druhy zeleniny! Zelné hlávky se pěstují už po staletí a ačkoliv na první pohled mohou působit skromně, skrývají v sobě spoustu zdravotních benefitů a možností využití.

Hráškový hummus s avokádem, sušenými olivami a petrželkovým olejem podle Radka Davida z Vinografu

13.listopadu
Tradičně se hummus připravuje z vařené cizrny, ale tento oblíbený blízkovýchodní pokrm snese i trochu toho experimentování. Svěží a lehce nasládlá variace z mraženého hrášku vás překvapí rafinovanou chutí i výraznou barvou. Perfektní předkrm připravil šéfkuchař Radek David pro pražský vinný bar Vinograf.

Česká klasika: Dršťková polévka s libečkem podle Jana Punčocháře

12.listopadu
Pokud se dršťkové polévce obloukem vyhýbáte, dejte jí ještě šanci podle receptu Jana Punčocháře. Výrazné masové chuti dosahuje pozvolným vařením telecích nožiček s divokým kořením a vepřovými kůžemi. Dršťky je třeba důkladně propláchnout a zbavit nepříjemného aroma. Dodržte přesný postup a troufneme si tvrdit, že tuhle dršťkovou si oblíbíte. I proto je rozpis na deset porcí.

Salát s kozím sýrem a kaki

6.listopadu
Rychlý, svěží a vyvážený salát s kozím sýrem a kaki propojuje delikátnost kozího sýra se sladkou chutí kaki. Oříšky mu dodají křupavou texturu a med s citronovou šťávou osvěží každé sousto. Tento salát se stane vaší hvězdou podzimních večeří.

Dýňové risotto s pečenou dýní, dýňovými semínky a stracciatellou podle Radka Davida z Vinografu

5.listopadu
Dýňové risotto je klasický podzimní pokrm, který s oblibou vaříme doma, ale slaví úspěch i v restauracích. Inspirujte se verzí, kterou připravil šéfkuchař Radek David pro vinný bar Vinograf. Krémovost mu dodá nejen pyré z pečené dýně, ale také lahodný sýr stracciatella, o křupavý akcent se postarají dýňová semínka. Ideální pokrm ke sklence výrazného ryzlinku.

Zimní pečený čaj - perfektní i jako jedlý dárek

3.listopadu
Jedlé dárky frčí, o svátcích o to víc - a ty se nezadržitelně blíží. Pokud má navíc někdo z rodiny či přátel v oblibě pečené čaje, máte vyhráno. Vyzkoušejte tuto variantu s jablkem, hruškou, pomerančem a rakytníkem!

Aljašská treska s křupavou bylinkovou krustou a šťouchanými bramborami

1.listopadu
Pokud chcete mít ve svém jídelníčku více ryb, vsaďte na rybí filé z tresky. Má nezaslouženě špatnou pověst, přitom jde o kvalitní surovinu, kterou lze připravovat na mnoho různých způsobů. Můžete ji obalovat, smažit, připravovat v páře nebo v troubě, případně z ní připravit curry nebo polévku. Maso tresky má jemnou chuť a pevnou konzistenci, sama aljašská treska patří mezi nejhojnější a nejvíce u…

Halloween: Strašidelné těstoviny s houbovými lebkami

30.října
Během Halloweenu se myslí především na sladké občerstvení. Co kdybyste ale překvapili své starší děti nějakým tematickým obědem? Myslíme si, že to určitě ocení! Skvělé jsou například tyto sepiové těstoviny s houbovými lebkami!
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes