iReceptář.cz |
|
||||||
Tělo si rychleji “přepne” do spánku. Odborníci doporučují jednoduchou večerní sestavu23:53 Když se člověk několik nocí po sobě převaluje a ráno vstává jako po noční směně, začne hledat cokoliv, co mu pomůže zase normálně spát. Někdy stačí opravdu málo — zpomalit, protáhnout se a naučit tělo znovu zklidnit. Představuje lidské jídlo pro psa laskominu nebo jed?19:39 Kdo by odolal psím očím a nehodil kus šunky do dychtivě nastavené tlamičky? Dělení o jídlo patří k nejčastějším zlozvykům lidí, co se týče psů a celkově zvířat. Mám dobrou večeři, tak se o ni přece chci podělit, ne? Bohužel raději ne. Má to několik důvodů, pojďme je projít. Roztrhly se vám silonky? Nezoufejte, ještě je skvěle využijete v domácnosti (i na zahradě)19:39 Najít díru na silonkách není zrovna velké štěstí. Obvzlášť, pokud je máte na sobě… Nicméně, jak tento „vyřazený“ model můžete ještě zúročit? Mnohem lepší než v lednici: trik restauratéra, jak uchovat cukety až na 3 měsíce16:26 Máte každý rok zahradu plnou cuket a přemýšlíte, jak je uchovat co nejdéle? Zapomeňte na staré rady: existuje jednoduchý trik, který používají i profesionální kuchaři. S tímto postupem si cukety uchováte až tři měsíce a navíc si připravíte lahodnou nakládanou dobrotu. Vánoční strom vzhůru nohama: Jak tento nový trend funguje?16:26 Vánoční stromečky se někde již začaly prodávat a mnoho domácností se těší, až si jej pořídí domů a ozdobí. Znáte ale tento nový trend o vánočních stromcích vzhůru nohama? Jak to vlastně funguje? Podívejte se. Bršlice není obyčejný plevel, je to především podzimní dar pro zdravé ledviny16:26 Pokud se vám na zahradě objeví bršlice, raději její odstranění dobře promyslete. Není to totiž jen obyčejný plevel, je to také léčivka, která pro vás může mít, obzvláště na podzim, spoustu zdravotních výhod. Podívejte se. V zimě si pleť zaslouží lepší péči. Smíchejte si domácí masku, peeling i vyživovací sérum16:26 I doma můžete pleti poskytnout péči a pocítíte to na vlastní kůži! Zkuste domácí recepty, které vám udělají dobře. Jak správně chránit orchideje v listopadu: Splňte tyto podmínky a udrží si své květy12:07 S příchodem topné sezóny se orchideje, zvláště pak velmi oblíbený druh Phalaenopsis, dostávají do svízelné situace. Zatímco v létě je největším problémem možné přehřátí a nedostatek vláhy, v zimě je to docela jinak. Jak upravit péči o ně? Zahradníci doporučují kombinovat přírodní zábrany pro hlodavce a využití ruchu půdy12:07 Můžete mít sebevíc vymazlenou zahradu, ale jakmile se objeví hraboši, zbyde z ní jen pustina. Jak tomu můžete předejít? Co znamenají různé barvy na USB kabelech: o tom jste nikdy nepřemýšleli12:07 Žijeme v době různých technologií, proto by každý nás měl mít doma USB kabely. K čemu slouží a jak rozeznáte, na co se konkrétně hodí? Toto je správný čas na sklizeň růžičkové kapusty. Tak dobrou jste ještě neochutnali9:58 Na přelomu listopadu a prosince máme již zahradu samozřejmě sklizenou a uklizenou, aby si mohla v mrazivém období dobře odpočinout. Jestli ale na záhonu zůstala růžičková kapusta, můžete si gratulovat. Pravděpodobně jste ji ještě nesklízeli v tak dobré kondici. Studie říká, kolik kroků denně pomáhá předejít demenci. Není to tolik, kolik si myslíte9:58 Deset tisíc kroků denně: to je mantra, kterou nám po jistou dobu odborníci vštěpovali jako standard pro udržení zdraví a pro kontrolu hmotnosti. Jaký ale má toto číslo vliv na zdraví mozku? Pojďme se podívat, jak nejlépe pomůžeme sami sobě proti rozvoji demence ve vyšším věku. Kuchař Roman Paulus představil pravý karlovarský knedlík s bylinkami, který se vaří 20-25 minut25.listopadu Karlovarský knedlík patří k perlám české kuchyně a Roman Paulus jej ve své verzi povyšuje na úplně jinou úroveň. Přestože tyto knedlíky působí slavnostně, jejich příprava je překvapivě jednoduchá a připravit je doma zvládne opravdu každý. Rýžový nákyp jako od babičky – dezert, který voní po skořici a dětství25.listopadu Vůně skořice, vanilky a teplého mléka se line z kuchyně a člověk hned ví, že se peče něco výjimečného. Rýžový nákyp patří mezi ty recepty, které se dědí po generace. Je jednoduchý, laskavý a přitom tak dokonale chutný. |