15
nových článků - klikněte pro zobrazení

iReceptář.cz

URL:

https://www.ireceptar.cz/

Katalog:

Lifestyle → Hobby

Publikuje:

13,8 položek/den

Zvířata v městských bytech: Jak zajistit pohodu psům, kočkám i menším mazlíčkům

17:04
Život se zvířetem v bytě může být harmonický, pokud víte, jak mu zajistit pohyb, zábavu i klidné zázemí. Ať už máte psa, kočku nebo králíka, s několika chytrými tipy vytvoříte domov, kde se váš mazlíček bude cítit dobře.

Využijte úrodu rajčat a upečte si kečup nebo polévku. Zvládne to i dítě

17:04
Slyšíte to prvně? To je chyba. Práci jste si mohli ušetřit už dávno. Pečené polévky, nebo třeba kečup, jsou nejen snadné na přípravu, ale také ohromně chutné.

V jakém měsíci se růže prořezávají na podzim? Tipy pro péči o nádherné květiny

17:04
Podzimní zahrada má své kouzlo a právě růže v ní hrají jednu z hlavních rolí. Aby ale na jaře znovu zazářily v plné kráse, je potřeba jim na sklonku sezóny dopřát správnou péči. Jedním z nejdůležitějších kroků je podzimní řez, který růžím pomáhá přečkat zimu a zůstat zdravé.

Pozor: Nezaměňujte hřiby dubové s těmito podobnými houbami

12:39
Vyznáte se? Houbařinu máme v krvi, ale znalosti ničím nahradit nelze. Sbírejte jen to, co dobře znáte. Naučte se rozpoznávat také druhy hřibů. I v jejich řadách se skrývají nejedlé houby.

Výhody pěstování v květináčích. Proč je někdy nádoba lepší než záhon?

12:39
Je výhodnější pěstovat v záhonu nebo v květináči? I květináče mají mnohé výhody. S čím vám mohou pomoci?

Rozlučte se: Tato 3 nezbytná koření kvůli klimatickým změnám brzy zmizí z regálů obchodů

12:39
Koření dokáže povýšit jídlo na pokrm bohů. Vědci ale varují, že některé „ladičky chuti“ už k mání být nemusí...

Levný trik, jak bojovat se zápachem z popelnic

12:39
Odpad produkujeme všichni, a i když se nám to nemusí líbit, k modernímu konzumnímu způsobu života patří také všudypřítomné popelnice. Nebudeme si lhát - ne vždy je příjemné kolem jejich stanovišť procházet. Line se z nich zápach, který cítit nechceme. Tak se s ním pojďme popasovat…

Zbavte se bolesti zad bez cvičení. Stačí tato malá změna v každodenní rutině

9:26
Velké množství lidí se den co den budí s pocitem „rozlámaného těla“, ztuhlosti svalů, napětí, nebo přímo bolestí zad. Na vině je samozřejmě celý komplex drobností, které ve výsledku složí nezdravý životní styl. Často je ale příčina přímo v posteli, aniž bychom si to uvědomili.

Když zahrada pomáhá zvířatům: Vytvořte útočiště pro ptáky, ježky a hmyz

9:26
I malá zahrada může být ostrovem plným života. Naučte se, jak jednoduchými úpravami vytvořit bezpečný domov pro divoká zvířata a zároveň podpořit zdravý ekosystém přímo za vašimi dveřmi.

Řepný salát si dělám k snídani, obědu i večeři - jedno tajemství jeho chuti ho dělá nepřekonatelným

9:26
Řepný salát je jedním z těch receptů, které se nikdy neomrzí. Stačí pár čerstvých surovin, jednoduchý dresink a máte jídlo, které je lehké, zdravé a přitom plné chuti. A pokud znáte jeden malý trik v jeho přípravě, uděláte z tohoto salátu něco opravdu nepřekonatelného.

Spása pro pokožku i trávení: Tinkturu z bobkového listu snadno připravíte i doma

9:26
Vůně bobkového listu je neodmyslitelně spojená s kuchyní našich babiček. Jenže tato nenápadná bylinka není jen kořením do polévek a omáček. Už od starověku se používala jako léčivá rostlina a dodnes je ceněná pro své účinky na trávení i pokožku.

Rychle rostoucí zelenina: Co zasít na podzim a sklízet ještě letos?

9:26
I když se léto neodvratně chýlí ke konci, nemusíte se se zahradou loučit. Některé druhy zeleniny zvládnou vyrůst, dozrát a potěšit vás sklizní ještě letos. A to i na balkóně či v truhlíku.

Zbavte se zombie buněk. Rychle a viditelně omládnete

9:26
Komu by se nelíbila představa pomalejšího stárnutí, nebo alespoň oddálení jeho projevů? Vědci z nejrůznějších oborů se tomuto tématu věnují odnepaměti a my laici se snažíme využívat každého náznaku možné pomoci. Dnes již také víme, že na vině spousty znaků jsou takzvané zombie buňky. Co s nimi?

Chrupání jako tajný chuťový faktor: Proč vám křupavé výrazně zlepší pokrm

17.září
Většina z nás si ani neuvědomuje, jak moc křupání ovlivňuje naše vnímání jídla. Přitom právě ten malý zvuk a pocit pod zuby dokážou proměnit obyčejné sousto v něco výjimečného. Křupavé jídlo není jen o chuti – je to celkový zážitek, který osloví naše smysly.
© 2000-2025 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes