Citronové crinkles – popraskané sušenky se svěží chutí a vůní Crinkles neboli popraskané sušenky zažily velký boom už před pár lety. Jejich velkou výhodou je rychlá a velmi snadná příprava s efektním výsledkem. Kuličky syrového těsta se obalují v moučkovém cukru, při pečení zvětšují svůj objem a díky tomu vrchní cukrová vrstva popraská a vytvoří zajímavý vzhled. Nejčastěji se pečou sušenky s kakaem, na kterých je popraskání vidět nejlépe, ale určitě stojí z… Trpíte na migrény nebo bolest hlavy? Toto jsou nejhorší a nejlepší potraviny, když vám třeští hlava Silná bolest hlavy bývá jednou z nejčastějších zdravotních potíží. A ještě horší to je, když přeroste v migrénu. Ta vás může paralyzovat i na několik dní. Pokud je to i váš případ, je dobré vědět, co ji spouští a jak se dá případně zmírnit. Například pomocí jídla. Kolik chutí má halloumi a co to vlastně je? Za jeho původem stojí kyperští pastýři, dnes si vrzavý sýr grilujeme i v české kotl Kolik chutí má halloumi a co to vlastně je? Za jeho původem stojí kyperští pastýři, dnes si vrzavý sýr grilujeme i v české kotlině hana.kovarikova 25.04.2024 09:10 Piškotový dort s mangem, marakujovým pyré a kokosem Fantastický šťavnatý dort plný chutí. S mangovým compoté, marakujovým pyré a kokosem, s krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky. Není sekaná jako sekaná. V té z kořínku se zužitkují plíce a srdce, pochutnají si i jejich zapřisáhlí odpůrci Správné je využívat v kuchyni nejen prémiové druhy masa, ale i ty trochu opomíjené, včetně vnitřností. Sekaná z kořínku zapojuje hlavně plíce a srdce. Dohladka umleté jsou v ní k nepoznání, takže je možná vezmou na milost i jejich zapřisáhlí odpůrci. Kuřecí Quesadilla s cheddarem Máte rádi šťavnatou a sýrovou quesadillu? Mám tu pro vás recept na jednu opravdu úžasnou kuřecí. A slibuju, že jestli ji vyzkoušíte, zamilujete se! Když mě oslovilo makro s dotazem, jestli bych pro ně nepřipravila recept s cheddarem z řady METRO Chef, měla jsem hned jasno. Zaprvé, cheddar máme doma velmi rádi. V podstatě ho mám stále v lednici a ten od makro je vysokoprocentní, což znamená, že za… Recept na poctivé frgály a 5 náplní k tomu K českým kynutým oblíbencům vedle buchet a posvícenských chodských koláčů patří bezpochyby frgály. Na rozdíl od západočeského protějšku, s nímž sdílejí podobné náplně, k jejích přípravě není potřeba výtvarného nadání – ale o co jsou vizuálně minimalističtější, o to více zaujmou silnými, poctivými chutěmi. Nešetří… Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? •Není to sulc? • A přece má pokrm se sulcem něco společného: vepřové maso a rosol. • […] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Budapešťská pomazánka Jedna drobnost, která vše změní! Připravte si oblíbenou tvarohovou pomazánku s úžasnou paprikovou chutí. Tuhle variantu si zamilujete. Slaný závin z listového těsta 1 ks kmín, 1 ks sůl, 1 ks vejce, 1 ks sladký kečup, 1 ks strouhaný sýr, 1 ks pórek, 1 ks šunkový salám, 1 balíček listové těsto, Těsto si rozválíme na tenký plát. Pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme. Plát těsta potřeme kečupem podle chuti, poklademe salámem, přidáme pórek a sýr. Rozšlehaným vejcem potřeme kraje a svineme v závin. Slaný závin dáme na plech, který jsme předem vyložili peč… Kuřecí roláda s bylinkovou nádivkou Připravte si namísto klasického nadívaného kuřete lahodnou plněnou roládu, která je jako stvořená na sváteční oběd. Ideální jsou stehenní řízky, které jsou šťavnatější než prsní a roláda tak bude pěkně šťavnatá. Nádivu rozvoní čerstvé bylinky, ale perfektně ji dochutí i mladé jarní kopřivy nebo špenát. Jak na šťavnatou kuřecí roládu s bylinkovou nádivkou poradí recept na Jakvkuchyni.cz! Příspěvek… JiĹ™Ăkovo vidÄ›nĂ pokraÄŤuje - (události) CharitativnĂ pivnĂ projekt - pomoc nevidomĂ©mu panu JiĹ™Ămu- se setkal u veĹ™ejnosti s nebĂ˝valĂ˝m zájmem. Nejen u jednotlivcĹŻ, ale postupnÄ› se k nÄ›mu p?... Knedlíčky dim sum s krevetami Postup: 1. Do odvážené hladké mouky vlijte všechnu vodu a prohrábněte hulkami. Nechte 15 minut odpočívat, misku přikryjte. 2. Krevety nakrájejte na hrubo (mám to radši, pak pěkně křupou), přidejte zázvor, česnek, pažitku, sezamový olej, tapiokový škčob, sůl a pepř, případně chilli, podle chuti a promíchejte. Díky škrobu se směs lépe propojí. 3. Těsto zpracujte v rukách do kompaktního bochánku. […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Zahájení nové kampaně SLOW FOOD: „Feed the Change“ Slow Food s potěšením oznamuje zahájení své nejnovější kampaně „Feed the Change“, jejímž cílem je upozornit na význam přechodu k udržitelným potravinovým systémům v nadcházejících evropských volbách a zároveň povzbudit občany EU, abyvyužili svého hlasu k jeho umožnění. Evropské volby jsou již za dveřmi a Slow Food se snaží zajistit, aby se udržitelné potraviny a zemědělství dostaly […] Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku jsou křupavou pochoutkou. K nim třeba už jen salát z čerstvé zeleniny, nebo ra... Recept: Zeleninová polévka s italskou příchutí Užijte si chutnou čerstvou zeleninovou polévku plnou skvělých ingrediencí. Vaření bude radostí s tímto receptem. The post Recept: Zeleninová polévka s italskou příchutí appeared first on Epoch Times ČR . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Velikonoční mazanečky (V) Velikonoce bez mazance jakoby nebyly. A kdo nechce jít do osvědčené klasiky, co takhle zkusit tyhle roztomilé, malinké? Velikonoční mazanečky (V) (7 ks po 100 g těsta) Kvásek 25 g čerstvého droždí 1 lžíce třtinového/kokosového cukru 1 lžíce hladké špaldové mouky 30 ml rostlinného mléka Těsto 340 g hladké špaldové mouky 70 g třtinového/kokosového cukru špetka vanilkového prášku špetka soli kůra z … Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… Čarodějnice ze zbytků, s překvapením Od té doby, co mám děti, vždy když se začne blížit konec dubna, vymýšlím čarodějný recept, kterým bych je překvapila. První rok to byla čarodějnická buchta, dva roky zpět čarodějnické klobouky, loni ohýnkové cupcaky a letos jsem vsadila na tyto čarodějnice s překvapením. Děti je milují a vy v nich dokážete zužitkovat různé odkrojky, drobečky či […] Článek ČARODĚJNICE ZE ZBYTKŮ, S PŘEKVAPENÍM se n… |
Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a dnes se naučíme krok za krokem, jak vytvořit efektní mramorování. Krtkův dort snadno a rychle Krtkův dort je geniální krabicové řešení, kterému jsem kdysi dávno i s dětmi propadla. Pak jsem se naučila péct moučníky z běžných surovin a dort zmizel v propadlišti vzpomínek pod vrstvami jiných láskyplných dezertů. Nezmizel... Zdroj: Kuchařka pro dceru Krtkův dort snadno a rychle napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Rajčata mohou pomoci snížit krevní tlak. Prospěšná je látka, která jim dává červenou barvu Do úrody rajčat je sice ještě daleko, zato jejich venkovní výsadba je za rohem. A tak možná pěstitele potěší, že další studie prokázala, že konzumací většího množství rajčat lze snížit riziko vysokého krevního tlaku i hypertenzi samotnou. Vejce benedikt s holandskou omáčkou Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost! Možná jsem se trošku obávala přípravy holandské omáčky, ale skutečně se toho není potřeba dbát. A my si teď spolu ukážeme, jak si vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou a také křupavým chřestem připravit. The post Vejce benedikt s holands… Vinařské akce s tuzemskými víny v týdnu 29. dubna až 5. května Na přelomu dubna a května je opět vysoká koncentrace akcí, tentokrát výrazně převažují ty na Moravě. V Čechách to jsou především dvě spojené s růžovými víny v Praze a festival vína v Chotěšově na Plzeňsku. Mezi nejvýznamnější na Moravě můžeme jmenovat Májové otevřené sklepy ve Velkých Pavlovicích, Čejkovickou vinnou stezku a Festival vína VOC ve Znojmě. Výběr těchto a několika dalších možností tr… Rámen jako dílo náhody + tipy, jak si jej uvařit i doma Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl. Protest studentů vinařství proti spotřební dani na víno v Mikulově Mikulov 25. dubna 2024 (PROTEXT) - My, vinařská mládež Jižní Moravy, studenti středních a vysokých vinařských škol, jsme se dnes sešli, abychom vyjádřili náš nesouhlas se současným děním v souvislosti s pokusem o zavedení spotřební daně na víno. Spotřební daň na víno by zlikvidovala moravské vinařství a tím pádem i naši budoucnost. S tímto oborem jsme generačně a existenčně spjati. Jsme budoucí správci mnohasetleté tradice vína na Jižní Moravě. Tuto budoucnost si vzít nenecháme. První protest p… Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Dýňové tagliattele Když se začnou dny krátit a teploty se postupně snižují, přichází na scénu jedno z nejútulnějších ročních období – podzim. Toto období je plné úžasných vůní a chutí, které lákají k vaření a pečení. A co by podzim byl bez ... The post DÝŇOVÉ TAGLIATTELE appeared first on Kitchen story . Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou a křupavou krustou K Velikonocům v mnoha rodinách na sváteční stůl patří pečínka, ať už je to třeba kuře, jehněčí nebo třeba krůtí roláda. A právě roláda je dnešní recept, kterým s vámi chci přivítat přicházející jaro. Přiznám se, že roláda nikdy nebyla moje oblíbenost, ale ta dnešní je fakt parádní, šťavnaté maso, chutná náplň a křupavá ochucená strouhanka navrch, kombinace, která vás okouzlí. U pečených mas není … Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Recept: Jihočeská kulajda – bezlaktózová koprová polévka s vejcem a houbami (+ vegan varianta) Máte rádi kulajdu, ale nemůžete jíst smetanu? Naše jihočeská kulajda je bez smetany, bez lepku a když ji připravíte bez vejce, je i veganská. Nejlepší recept The post Recept: Jihočeská kulajda – bezlaktózová koprová polévka s vejcem a houbami (+ vegan varianta) appeared first on Ochutnej Ořech . Jarní (ne)očista s lékařem Vypadá to, že se každoroční jarní očistné rituály pořád dobře prodávají. Je však nutné střevo očišťovat? Máme se zbavovat nečistot a usazenin? Držet hladovky? S lékařem jsme si o tom popovídali. The post Jarní (ne)očista s lékařem first appeared on Zkvašeno.cz . Ron Santiago de Cuba nabízí svůj 20letý rum Ron Santiago de Cuba uvádí na trh svůj exkluzivní rum Extra Añejo, který je výsledkem výběru pouze z malého množství sudů. – Kulturio.cz |
Píše se o |