Libečkové maggi dochucovadlo – uchovejte chuť i vůni oblíbené bylinky do zásoby Žádné maggi v kostce, toto je skvělé libečkové dochucovadlo, které se vám hodí při přípravě poctivé domácí polévky! Když se libečku daří, můžete ho sklízet po trsech. Pak se hodí mít v zásobě recept, díky němuž si jeho výraznou chuť a vůni uchováte i mimo sezónu. Čas rebarbory. Jak si z navinulých řapíků připravit máslový koláč jako od babičky? Po všem čerstvém, svěžím a křupavém prahneme teď na jaře snad víc než jindy. K zásilkám, které nám příroda po zimě posílá, patří nakyslá rebarbora. Nejvíc jí to sluší v máslovém koláči. Kuřecí Quesadilla s cheddarem Máte rádi šťavnatou a sýrovou quesadillu? Mám tu pro vás recept na jednu opravdu úžasnou kuřecí. A slibuju, že jestli ji vyzkoušíte, zamilujete se! Když mě oslovilo makro s dotazem, jestli bych pro ně nepřipravila recept s cheddarem z řady METRO Chef, měla jsem hned jasno. Zaprvé, cheddar máme doma velmi rádi. V podstatě ho mám stále v lednici a ten od makro je vysokoprocentní, což znamená, že za… Chřest s holandskou omáčkou Dokonalá kombinace chřestu "na skus", křupavé sušené šunky, ztraceného vejce a jemné holandské omáčky. Vejce benedikt s holandskou omáčkou Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost! Možná jsem se trošku obávala přípravy holandské omáčky, ale skutečně se toho není potřeba dbát. A my si teď spolu ukážeme, jak si vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou a také křupavým chřestem připravit. The post Vejce benedikt s holands… Představení nového jídelního lístku plného zapomenutých lahůdek Tábor 17. dubna 2024 (PROTEXT) - Vyhlášená restaurace Goldie Boutique hotelu Nautilus v Táboře a šéfkuchař Martin Košťál, představuje nové letní menu. Kuchařské umění: Objevujeme Zapomenuté Perly Gastronomie. Restaurace Goldie s radostí oznamuje příchod nového jídelního lístku, který slaví zapomenuté suroviny a tradiční postupy, jež často unikají pozornosti. V naší nejnovější gastronomické nabídce se zaměřujeme na vzácnosti jako jeseter, rybí garum a šnečí maso, spolu s surovinami zpracovanými … Alibernet: Málo pěstovaná barvířka u nás dominuje na Velkopavlovicku Výrazně tmavá vína odrůdy Alibernet využívají vinaři kvůli barvě a struktuře zejména do cuvée. Ochutnat můžete i vína jednoodrůdová, která ale mají často vyšší obsah tříslovin a nebývají snadno přístupná. Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Dýňové tagliattele Když se začnou dny krátit a teploty se postupně snižují, přichází na scénu jedno z nejútulnějších ročních období – podzim. Toto období je plné úžasných vůní a chutí, které lákají k vaření a pečení. A co by podzim byl bez ... The post DÝŇOVÉ TAGLIATTELE appeared first on Kitchen story . Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou a křupavou krustou K Velikonocům v mnoha rodinách na sváteční stůl patří pečínka, ať už je to třeba kuře, jehněčí nebo třeba krůtí roláda. A právě roláda je dnešní recept, kterým s vámi chci přivítat přicházející jaro. Přiznám se, že roláda nikdy nebyla moje oblíbenost, ale ta dnešní je fakt parádní, šťavnaté maso, chutná náplň a křupavá ochucená strouhanka navrch, kombinace, která vás okouzlí. U pečených mas není … Knedlíčky dim sum s krevetami Postup: 1. Do odvážené hladké mouky vlijte všechnu vodu a prohrábněte hulkami. Nechte 15 minut odpočívat, misku přikryjte. 2. Krevety nakrájejte na hrubo (mám to radši, pak pěkně křupou), přidejte zázvor, česnek, pažitku, sezamový olej, tapiokový škčob, sůl a pepř, případně chilli, podle chuti a promíchejte. Díky škrobu se směs lépe propojí. 3. Těsto zpracujte v rukách do kompaktního bochánku. […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Velikonoce SLOW Milí přátelé a příznivci života v pomalém rytmu, přejeme všem krásné prožití svátečních dnů velikonočních, ať už je trávíte s přáteli, rodinou nebo sami při meditaci, na procházkách probouzející se přírodou nebo na dalekých cestách… Lékař přirovnal červené maso k azbestu. Pouhé dva plátky zvyšují riziko rakoviny Konzumace 100 g denně zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku o 17 %, uvádí lékař Lukáš Durajski na sociálních sítích. Velikonoční mazanečky (V) Velikonoce bez mazance jakoby nebyly. A kdo nechce jít do osvědčené klasiky, co takhle zkusit tyhle roztomilé, malinké? Velikonoční mazanečky (V) (7 ks po 100 g těsta) Kvásek 25 g čerstvého droždí 1 lžíce třtinového/kokosového cukru 1 lžíce hladké špaldové mouky 30 ml rostlinného mléka Těsto 340 g hladké špaldové mouky 70 g třtinového/kokosového cukru špetka vanilkového prášku špetka soli kůra z … Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… Kvašení v kavárnách a restauracích Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička. The post Kvašení v kavárnách a restauracích first appeared on Zkvašeno.cz . |
Víkendový oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem. 3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake Víkendy jsou ideální dobou pro to, abychom si v klidu užili pečení a pak si vychutnali jeho výsledek. Jestli máte rádi pudink, máme pro vás tři recepty, v nichž pudink hraje prim. Ovšem tentokrát v trochu jiné podobě, než na kterou jste nejspíš zvyklí - jako přísada na pečení. Který moučník vyzkoušíte? Historie a pravidla spropitného: Kolik se dává dýško u nás a v zahraničí? Historie a pravidla spropitného: Kolik se dává dýško u nás a v zahraničí? Zora Švarcová 17.04.2024 08:24 Gremolata – záhadná italská kráska Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná italská kráska napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Sušené ovoce: spousta vitamínů, ale i kalorií. Některé se dokonce smaží v oleji Ovoce je zdravé, minimálně jednu, spíše dvě porce bychom denně měli přijmout, ale jak je to s ovocem sušeným? Jaká je ta správná míra a kdy nám sušené ovoce může figuru spíš zkazit než vylepšit? Nový program ministerstva Omezit nadměrnou konzumaci soli a s ní spojené negativní dopady na zdraví má za cíl program Solíme méně. Program chce ukázat rizika nadměrného solení a možnosti, jak ho omezit. Zaměří se na restaurační zařízení a podpoří pokračování vzdělávacího programu ve školních jídelnách. Chce proškolit personál, navrhnout úpravu postupů a sledovat dopady. Cuketové lívanečky se šunkou a sýrem Jednoduché a přitom skvělé jídlo, kterým potěšíte nejen na snídani, oběd či večeři, ale pochutnáte si na něm třeba i na cestách nebo jako malém pohoštění. Špenátové rizoto s lososem a parmazánem Základem dobrého rizota je správný typ rýže - arborio, kvalitní suché víno a hodně vývaru. Do základu pak můžeme přidat další ingredience. Uvařte si lahodné domácí rizoto na bílém víně s lososem, špenátem a parmazánem podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Špenátové rizoto s lososem a parmazánem pochází z Jak v kuchyni Recept na poctivé frgály a 5 náplní k tomu K českým kynutým oblíbencům vedle buchet a posvícenských chodských koláčů patří bezpochyby frgály. Na rozdíl od západočeského protějšku, s nímž sdílejí podobné náplně, k jejích přípravě není potřeba výtvarného nadání – ale o co jsou vizuálně minimalističtější, o to více zaujmou silnými, poctivými chutěmi. Nešetří… Kráva a Bizon - (minipivovary) Koncem lĂ©ta jsme jako Spolek VrÄŤeĹ� poprvĂ© uspořádali autobusovĂ˝ zájezd po jihoÄŤeskĂ˝ch minipivovarech. Pro velkĂ˝ ĂşspÄ›ch jsme v zimÄ›, začátkem bĹ™... Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? •Není to sulc? • A přece má pokrm se sulcem něco společného: vepřové maso a rosol. • […] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Slaný závin z listového těsta 1 ks kmín, 1 ks sůl, 1 ks vejce, 1 ks sladký kečup, 1 ks strouhaný sýr, 1 ks pórek, 1 ks šunkový salám, 1 balíček listové těsto, Těsto si rozválíme na tenký plát. Pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme. Plát těsta potřeme kečupem podle chuti, poklademe salámem, přidáme pórek a sýr. Rozšlehaným vejcem potřeme kraje a svineme v závin. Slaný závin dáme na plech, který jsme předem vyložili peč… Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Nový český pivní styl v BJCP - 21Č. ČIPA Nestává se každý den, aby do BJCP (Beer Judge Certification Program – v doslovném překladu „Certifikovaní mlaskalové ochutnávající domovarnické produkty“) pravidel pro pivní styly přibyl styl nový… Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Bezlepkové placky Bezlepkové placky, to je snadno a rychle upečené pečivo hlavně pro ty, kdo nesnáší lepek. Hodí se k snídaní nebo na svač... Jak si vyrobit čekankový sirup doma Nevíte, jak si vyrobit čekankový sirup doma? Náš jednoduchý recept vám nezabere moc času a budete mít zásobu domácího čekankového sirupu pro vaření i pečení. The post Jak si vyrobit čekankový sirup doma appeared first on Ochutnej Ořech . Kratom by se mohl dostat mezi doplňky stravy s omezením prodeje, uvedl Válek Kratom by se mohl dostat mezi doplňky stravy s omezením prodeje, jako je u alkoholu. Při sněmovních interpelacích to dnes uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). The post Kratom by se mohl dostat mezi doplňky stravy s omezením prodeje, uvedl Válek appeared first on Epoch Times ČR . Ron Santiago de Cuba nabízí svůj 20letý rum Ron Santiago de Cuba uvádí na trh svůj exkluzivní rum Extra Añejo, který je výsledkem výběru pouze z malého množství sudů. – Kulturio.cz Chessecake kostky s rebarborou, jahodami a crumble vrstvou Rebarbora se s jahodou skvěle snoubí, to je jasná věc! Já mám tuto kombinaci obzvlášť ráda, a proto když je jaro v plném rozpuku, a reveň začne dorůstat vhodné velikosti, začnu si na ni dělat zálusk. Reveň je pro mě plodinou, která ve mně vyvolává mnoho vzpomínek na dětství i roky cestování po světě. Mamka pěstovala reveň […] Článek CHESSECAKE KOSTKY S REBARBOROU, JAHODAMI A CRUMBLE VRSTVOU se ne… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |