Jíme Jinak |
Popis: Zdravé vaření pro děti a maminky
|
||||||
[KLUB JJ] Koláč co dům dal11:40 Rychlý a jednoduchý koláč, na jehož přípravu není třeba speciálních ingrediencí. Většinu z nich máme běžně doma a pokud ne, jsou běžně k dostání. Připraveno budete mít raz dva a pak už stačí jen počkat, než se upeče a vychladne. Mungo s kopřivou na sladkém curry11:40 Zelené fazolky mungo jsou na jaře dobré na všechny způsoby a kopřivou také nešetříme. Proč je tedy nezkombinovat do jednoho jídla? My jsme si tuze pochutnali a byla to zase rychlovka. Fenykl – Foeniculum vulgare dulce17:00 Rozhodla jsem se napsat malý článek o fenyklu. Moje recepty tuto zeleninu obsahují a určitě, pokud jí nekoupíte v obchodech, můžete si jí snadno vypěstovat, pokud vlastníte zahradu. Wagnum14:06 Pečené křupavé "nanuky" naslano. Recept je určen pro ty, co si rádi v kuchyni hrají a rádi překvapí své blízké nebo hosty. Nemohla jsem tomu dát jiný název, prostě jsem musela, líbil se mi. Není to sladké, ale je to slastné. [KLUB JJ] Pečený celer na voňavém fazolovém krému12:40 Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontrastuje s krémem. Až vyzkoušíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Houbová smaženice16.dubna Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy. Kokoška pastuší tobolka: blýskne se zastavením krvácení i pikantní chutí16.dubna Nejspíš si vybavíte její drobné bílé kvítky a typické semeníky ve tvaru srdíčka. Co ale chuť? Pojďme společně pozvat léčivku s dlouhým názvem do lékárničky i kuchyně, stojí to za to! Vegoyaki s shiitake15.dubna Tyto lahodné, lepkavé kuličky jsou neuvěřitelné. Cestuji do Japonska po svém - představuji si jídla a chutě, které s největší pravděpodobností nikdy nebudu mít možnost jíst. Pojeďte také a vyzkoušejte tyto smažené kuličky plněné náplní z shiitake. [KLUB JJ] Karbanátky z fazolí a mrkve15.dubna Máte rádi karbanátky a chcete zkusit trochu netradiční úpravu? Zkuste tyto lahodné karbanátky zapečené v omáčce Teiyaki a určitě si pochutnáte. Lék nejen na plíce – plicník lékařský15.dubna Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel. Pesto z česnekových výhonků14.dubna I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni. 5 benefitů černé ředkve pro naše zdraví14.dubna Černá ředkev - tato málo používaná zelenina má obrovské zdravotní účinky. Teď v období jater a žlučníku je velkým pomocníkem, ale patří na talíř mnohem častěji. Může pomoci i vám? A kdo by s ní měl nakládat opatrně? Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele14.dubna Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme čerstvou energií, železem a spoustou vitamínů. Tato polévka je velmi sytá. Fazole s batátem a lopuchem13.dubna |