Kuchařka pro dceru |
Popis: Nauč se vařit, změň svůj život
|
||||||
Poslední článek a rozloučení2.května Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Krtkův dort snadno a rychle25.dubna Krtkův dort je geniální krabicové řešení, kterému jsem kdysi dávno i s dětmi propadla. Pak jsem se naučila péct moučníky z běžných surovin a dort zmizel v propadlišti vzpomínek pod vrstvami jiných láskyplných dezertů. Nezmizel... Zdroj: Kuchařka pro dceru Krtkův dort snadno a rychle napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná italská kráska18.dubna Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná italská kráska napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Zelenina na grilu – základní postup11.dubna Křehká zelenina na grilu? Ano, a nejlépe na velmi rozpáleném grilu. Těžko se tomu věří, ale zelenina na grilu je skutečně značně odolná a potřebuje rázně zatopit. Vydrží toho dost a nemusíte ji kontrolovat každých... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelenina na grilu – základní postup napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Kuřecí souvlaki4.dubna Souvlaki vypadá jako maso na špejli a je to maso na špejli. Zejména vepřové, jehněčí, kuřecí, a dokonce i rybí. Doprovází ho nejčastěji zelenina, tzatziki a pita chleba, ale sem tam se k němu nachomýtnou... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuřecí souvlaki napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Bezlepkový beránek28.března Dá se upéct bezlepkový beránek, který by směle konkuroval tomu tradičnímu? Který by chutnal všem, tedy nejenom těm, kdo se musí lepku vyhýbat a tak jsou ve vší pokoře zvyklí i na jinou kvalitu a... Zdroj: Kuchařka pro dceru Bezlepkový beránek napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Zelená bohyně čili božská zelená zálivka na salát21.března Zálivka zvaná Zelená bohyně je uctívaná na celém světě. Možná proto, že velký obsah bylinek jí dává lákavou nadpřirozenou chuť; a dost možná proto, že do příběhu, jak přišla na svět, je zapletena božská bytost.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelená bohyně čili božská zelená zálivka na salát napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Ryba po florentinsku14.března Ryba po florentinsku, nebo vlastně cokoli po florentinsku, co se ocitne na talíři, má vzdálený původ ve Florencii. Nijak to nesouvisí s tím, že si na tyto chutě docela potrpím. Příběh o původu názvu vypráví... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ryba po florentinsku napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Peciválky z Vysočiny7.března Slovo peciválky vzniklo z válení se na peci. Nikoli však z válení se někoho, nýbrž něčeho. Tyhle sladké pečené a následně spařené vdolečky z bramborového těsta se na peci dokázaly válet klidně i půl dne.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Peciválky z Vysočiny napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Toskánská polévka s fazolemi29.února Toskánská polévka, na kterou vás chci tímto receptem nalákat, je skutečně toskánského původu. Není to s ní tedy podobné jako se španělským ptáčkem nebo francouzskými bramborami, jež španělská či francouzská kuchyně nikdy nezahlédly. Toskánská polévka... Zdroj: Kuchařka pro dceru Toskánská polévka s fazolemi napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru |