Kulturio.cz

Description:

Gastro

URL:

https://kulturio.cz/

Catalog:

Lifestyle → Jídlo

Publishes:

3 items/month

Chlebíček: česká specialita, bez níž se neobejde žádná oslava

19.October
Říká se, že český obložený chlebíček nemá ve světě obdoby. Inu, pravda to bohužel není. The post Chlebíček: česká specialita, bez níž se neobejde žádná oslava appeared first on Kulturio.cz .

Těstoviny, láska na talíři

14.September
Těstoviny jsou díky své variabilitě jednou z nejvděčnějších surovin, po kterých můžete v kuchyni sáhnout. Lze je podávat s omáčkou, zapečené nebo jako součást zeleninového salátu. A i když pocházejí původem z Itálie, zabydlely se v mnoha dalších evropských kuchyních. Nečekejte tak, že vám tentokrát poradíme, jak na ty nejlepší spaghetti carbonara. S námi vás čeká veganská alternativa omáčky bol...

Tak jde čas s Oh Deer Bakery

5.September
Už jste slyšeli o croblihách čili cronutech? Za jejich vznikem v Česku stojí opavský rodák Lukáš Vašek. The post Tak jde čas s Oh Deer Bakery appeared first on Kulturio.cz .

Jak se připravit na první rande s exotickými potravinami

29.August
Vaření je někdy jako rande naslepo. V obchodech se na nás valí řady exotických potravin, které často musely urazit tisíce kilometrů, aby se mohly usadit v regálu obchodu. The post Jak se připravit na první rande s exotickými potravinami appeared first on Kulturio.cz .

Prostřeno! nabídne i souboj známých šéfkuchařů

26.August
Oblíbený pořad Prostřeno! se vrací s novými díly a recepty tentokrát nabízí nejlepší čeští šéfkuchaři. The post Prostřeno! nabídne i souboj známých šéfkuchařů appeared first on Kulturio.cz .

Lanýže – kulinářské zlato mezi houbami

17.August
Lanýž mezi houbami je jako Rolls Royce mezi auty. Ne moc častý, ale zcela výjimečný. Jedná se o vzácný druh houby, která roste pod zemí, zejména mezi kořeny stromů. Svým tvarem se od většiny hub liší, jelikož má hrbolatý, zakulacený, někdy až nepravidelný tvar, který může připomínat bramboru se šupinami. Zajímavostí je, že lanýže vylučují […] The post Lanýže – kulinářské zlato mezi houbami appe...

Letní závitky třikrát jinak

25.July
Na asijské letní závitky nedám dopustit. Kombinace křupavé zeleniny, čerstvých bylinek a nezbytné krevety zabalené v tenkém a průsvitném rýžovém papíru je zkrátka neodolatelná. The post Letní závitky třikrát jinak appeared first on Kulturio.cz .

Brunch uprostřed Vltavy na lodi Arwen

25.July
Pokud milujete víkendové brunche stejně jako my, měli byste teď zpozornět. Fádní prostředí restaurace s dětským koutkem plným povykujících lidských mláďat totiž můžete vyměnit za ještě o něco lepší zážitek. A užít si brunch přímo uprostřed Vltavy. To díky Richardu Vandlíkovi, který si plní svůj sen v podobě lodi Arwen, na níž pořádá již zmíněné brunche, ale […] The post Brunch uprostřed Vltavy ...

Tři recepty na pizzu: připravte si nejoblíbenější italské jídlo doma

25.July
Itálie je vyhlášená svou kuchyní a hned dvěma tradičními jídly: pizzou a těstovinami. The post Tři recepty na pizzu: připravte si nejoblíbenější italské jídlo doma appeared first on Kulturio.cz .

Co pít, když nechcete pít?

29.June
Nevím jak vy, ale já se během karantény nejvíce těšila, až zase ožije česká gastronomická scéna. The post Co pít, když nechcete pít? appeared first on Kulturio.cz .

Bylinky pro začátečníky: Jedlá zahrádka ve vaší kuchyni

19.June
Jsou ozdobou každé kuchyně, krásně voní, a ještě lépe chutnají. Řeč je samozřejmě o bylinkách. The post Bylinky pro začátečníky: Jedlá zahrádka ve vaší kuchyni appeared first on Kulturio.cz .

(Ne)tradiční recepty na pokrmy z ryb

19.June
Také milujete ryby, ale nevíte, jak je připravit jinak než na másle? Ono, pravda, není nic lepšího. The post (Ne)tradiční recepty na pokrmy z ryb appeared first on Kulturio.cz .
© 2000-2020 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes