15
nových článků - klikněte pro zobrazení

KupiMagazín.cz

Popis:

Lifestylový magazín největšího českého nákupního rádce Kupi.cz, který pomáhá každý měsíc 1,5 mil. uživatelům s jejich každodenními nákupy.

URL:

https://www.kupimagazin.cz/

Katalog:

Lifestyle

Publikuje:

15,8 položek/den

Vánoční plněná vajíčka s okurkovými stromky: Efektní jednohubky, které zmizí ze stolu rychleji než cukroví

19:03
Vánoční stůl má jednu zvláštní schopnost – i ten nejjednodušší recept může působit slavnostně, když dostane dobrý nápad. Plněná vejce s okurkovými stromky jsou přesně ten případ. Klasika, kterou známe roky, ale v novém, hravém kabátě. Jsou svěží, lehká, ideální mezi hutnějším cukrovím a pečeným masem, a navíc vypadají tak dobře, že si je hosté fotí dřív, než se do nich zakousnou.

Cukroví, které stihnete i na poslední chvíli: Nejlepší medovníkové kuličky chutnají líp než perníčky

16:44
K Vánocům neodmyslitelně patří perníčky, kapr nebo ozdoby na stromeček. Jakmile ale ochutnáte naše medovníkové kuličky, věříme, že si je zamilujete stejně jako tyto klasiky. A protože jde o nepečené cukroví, je ideální čas pustit se do jejich přípravy právě teď!

Wow efekt zaručen! Originální nápady, jak zabalit dárky v krabici nebo láhev alkoholu za pár minut

15:33
Největší úspěch mívají tradičně ručně vyrobené dárky, ale i koupenou věc můžete krásně a originálně zabalit. Překvapivě na tom není nic složitého. Nechte se inspirovat našimi tipy a vyberte styl, kterým se trefíte do vkusu obdarovaného. Trendem jsou například minimalistické přírodní dekorace, nebo naopak luxusní zlaté detaily. Dětem se zase budou líbit motivy zvířátek, třeba typických vánočních s…

Proč ještě nepěstujete eukalyptus? Hodí se i na Vánoce a provoní celý byt

13:14
Vybíráte pokojovou rostlinu, která bude vypadat moderně, nebude náročná na péči a ještě krásně voní? Eukalyptus se stal v posledních letech hitem interiérů, hlavně pracoven a obýváků. Proč si ho lidé pořizují a kolik stojí?

Jak perfektně obalit a usmažit kapra: Zkušení kuchaři přidávají trochu kypřicího prášku

12:38
Správně obalený a usmažený kapr patří k prosincovým rituálům. Každý zná ten pocit, když se obal odlepí nebo když ryba nasaje příliš tuku. S pomocí zkušeného kuchaře a několika respondentů jsme dali dohromady rady, které vám mohou zjednodušit sváteční vaření.

Hustá kapustnica se zelím, uzeným masem a klobásou. Tradiční slovenský recept, který k Vánocům patří stejně jako stromek

12:04
Slovenská vánoční kapustnica patří k těm receptům, které se nevaří ve spěchu a nikdy jen „tak mimochodem“. Je sytá, výrazná, pomalu tažená a plná chutí, které se spojují až během dlouhého vaření. Kysané zelí, uzené maso, klobása, houby a smetana tvoří základ, který se o Vánocích objevuje na stolech napříč Slovenskem v desítkách regionálních variant. Přesto má každá kapustnica jedno společné: Čím …

Zapomenuté vánoční tradice a zvyky našich babiček. Přinesou vám štěstí, bohatství i lásku

10:54
Dodržujete o Vánocích některé oblíbené tradice? A co takhle si je letos zpestřit těmi dávnými? Máme pro vás devět zajímavých zvyků, které se dříve v rodinách dodržovaly. Nad některými se možná pobavíte, s jinými navodíte to správné vánoční kouzlo a díky některým si snad zajistíte i rok plný štěstí, zdraví a bohatství.

Praktický návod, jak správně zabít, vykuchat a naporcovat kapra jako profík

9:48
Tradiční vánoční přípravy zahrnují u nás v Česku kromě balení dárků či pečení cukroví také výběr a zpracování kapra. Pro někoho může být každoroční tradicí, když přenechá svoji vanu šupinatému Pepovi. Jiní se zase rádi dívají na zručnou práci prodejců ryb, kteří v mrazu a bez rukavic během pár minut rybu vykuchají. Chcete se ale blýsknout a připravit kapra doma? Poradíme, jak rybu správně zabít, …

Funkční balzámy dobývají drogerie. Chceme příchutě, lesk, větší rty i praktické pomády 2v1

9:16
Proč si kupovat obyčejný balzám na rty, když může umět i zvětšit rty, obarvit nebo omladit? „Pomády“ se rychle stávají kosmetickým hitem, který reaguje zejména na trendy ze sociálních sítích. A právě v zimě je o ně největší zájem. Poptávce se přizpůsobují jak tradiční značky, které na trh chrlí jednu specialitu za druhou, tak drogerie se svými privátními značkami. Jaké balzámy na rty teď letí?

„Musíte se dívat pořádně." Pokladní ponížila ženu před frontou, pak se ukázalo, kdo udělal chybu

8:43
Jana si ve frontě ověřovala, zda opravdu platí, že je daný výrobek v akci. Pokladní však její dotaz nahlas okomentovala tak, jako by nechápala jednoduché cedulky. O chvíli později se ukázalo, že chyba nebyla na straně zákaznice, ale v nesprávně označeném regálu. Příběh upozorňuje na to, jak zásadní může být tón komunikace.

Mašle nepatří jen na dárky. Oblékněte se do nich a na velikosti nešetřete

8:10
K Vánocům mašle tak nějak patří. Zdobí dárky i různé dekorace, objevují se na stromečku. Momentálně se však proměnily v prvek, který nelze nazvat jinak než módní vánoční hit.

Kvíz: Zvládáte pravopis velkých písmen? Test s chytáky, u kterých si není jistý v kramflecích nikdo

7:37
Velká písmena patří k úplně nejtěžším jevům v češtině. V pravidlech totiž existuje spousta perliček a výjimek, kvůli kterým je těžké pravopis velkých písmen ovládnout. Připravili jsme pro vás kvíz, který otestuje, jak ho zvládáte. Zahrnuli jsme i několik chytáků, tak čtěte pozorně.

Famózní vánoční polévky, které nikdy nezklamou, i když vám kapr nejde pod nos

7:37
Vánoce se blíží a k nim patří prostřená štědrovečerní tabule. Která polévka bude letos zdobit váš sváteční stůl? Bude to krémová kapří, která patří k tradici, nebo vyzkoušíte vánoční hrachovou? Tyto recepty a navíc inspirace na vánoční zelnou polévku najdete níže. Začtěte se, zasněte se a připravte se na Vánoce.

Na Štědrý den máme v kadeřnictví plno. Lidé chtějí foukačku i zázraky na počkání, popisuje kadeřnice

7:05
Zatímco většina domácností už chystá bramborový salát, v některých kadeřnictvích je největší shon v roce. Kadeřnice Lenka Kulhánková se redakci Kupi svěřila s tím, že právě Štědrý den bývá paradoxně jedním z nejplnějších pracovních dnů. Lidé chtějí umyté vlasy, foukanou i slavnostní účes a někdy přijdou i s přáními, která hraničí s bizarností.

Černý kuba: Nejstarší české štědrovečerní jídlo, které dnes znovu lidé objevují

6:32
Houbový kuba patří k nejstarším štědrovečerním jídlům české kuchyně a vznikl s jasným cílem: Zasytit v postní den z dostupných surovin. Kroupy, houby, česnek a majoránka tvoří jednoduchý základ, který se zapéká do kompaktního, výrazného jídla. Kuba nehraje na efekt, ale na chuť, strukturu a sytost. Právě proto se k němu dnes znovu vracíme – jako k poctivé alternativě ke klasickému vánočnímu menu.
© 2000-2025 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes