Lidovky.cz

Description:

Aktuální zpravodajství z rubrik domov, zahraničí, ekonomika / byznys, sport, bydlení, auto, Evropská unie, věda. Komentáře.

URL:

http://www.lidovky.cz/

Catalog:

Lifestyle → Jídlo

Publishes:

7.7 items/week

Mušle sv. Jakuba s koprovým beurre blanc s kapary

6:48
Restaurace Kampa Park slaví 25 let od svého otevření. Šéfkuchař Marek Raditsch připravil při této příležitosti řadu nových receptů. Zároveň ale odtajnil tři z nejoblíbenějších. Další články k tématu: Polévka, krekry i koláč. Přinášíme 5 receptů s batáty Podzim se blíží. Přinášíme pět jednoduchých receptů z dýně Co s vajíčky po Velikonocích? Přinášíme pět receptů Recept na kapitalismus? Kolektiv...

PUNČOCHÁŘ: Rezervace bez legrace. Jak Češi vnímají finanční zálohy v restauracích?

6:48
Restaurace praskají ve švech. Je doba, kdy lidé čím dál více upouští od každodenního vaření doma a chtějí si jídlo trochu užít. A my restauratéři jsme za to samozřejmě moc rádi. Vždyť to není tak dávno, kdy jsem psal o tom, že chození do restaurací v Česku ještě nemá dostatečně vybudovanou tradici. Další články k tématu: Na místo se čeká i hodinu, plno má měsíc dopředu. Sociální sítě zaplavily ...

VIDEO: Red Curry Duck. Jak na thajské kari s kachnou?

22.October
Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Jak ji použít v thajském kachním kari? To vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat. Další články k tématu: VIDEO: Voňavé koření a tajná přísada. Jak na kari pastu? Thajská kokosová polévka podle Karolíny Kamberské Nemáte rádi bramborový salát? Udělejte si mís...

Revoluce v chápání chuti. Jak se v historii změnil pohled na jídlo?

20.October
Ať je jídlo tvým lékem a lék ať je tvým jídlem. Tento slavný výrok starověkého Hippokrata, otce medicíny, zní dnes jako samozřejmost. Avšak v průběhu dějin nebyl vztah mezi potěšením, jídlem a zdravím zcela jasný, píše italský deník Corriere della Sera. Další články k tématu: Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Iniciativa Zachraň jídlo tak oslaví vydání kuchařky Koprovka je divné jídlo. Trochu sladké...

Dýňový salát s bylinkami. Jak si připravit rychlou večeři?

19.October
Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit a vždy se hrozně moc těším na její sezónu, až bude k dostání téměř všude. Pak přijde na řadu nejen ta zmiňovaná polévka, ale také třeba dezerty a různé přílohy. Od pečených kousků, přes "rýži" a pyré, až po různé přílohové saláty, jako je tenhle. D...

Křehké sušenky od přítele. S koprem, fíky, ale i květinami

18.October
Působí prostě. Jako když jste si v dětství hráli na kuchyňku, plácali dorty z písku a zdobili je vším, co rostlo a kvetlo kolem. Sladké výrobky Takoda jsou ale skutečně jedlé, máslově křehké, s vůní a překvapením, které v sobě ukrývají byliny i okrasné květy. Další články k tématu: Bez cukru. Připravte si domácí ořechové sušenky Prazdroj představil sušenky z ‚odpadu‘ při výrobě piva, zatím jen ...

Chystá se MasterChef pro pekaře. Česka televize přináší do Česka další úspěšný pořad o vaření

18.October
Buchty a buchtičky, lázeňské oplatky, koláče chodské, mřížkové, s drobenkou nebo ovocem, bábovky a tak dále. Češi pečení milují nejen o Vánocích. A právě na jejich vášeň cílí nový pořad, který uvede Česká televize Peče celá země. Nový formát reality show si vypůjčila z Velké Británie, kde pořad The Great British Bake Off (zkráceně Bake Off) trhá rekordy sledovanosti. Další články k tématu: Češi...

Češi neumí stolovat, čajová lžička k dezertu nepatří, říká Tomáš Lžičař

17.October
Miluje porcelán, zejména anglický styl. Tomáš Lžičař o historii této křehké krásy dokáže vyprávět stejně poutavě jako kdysi, v dobách, kdy pracoval na zámku. Vůči chybám v stolování je téměř imunní. Proč mu ale pění krev z nepoužívání ubrousku a pojídání zákusků čajovou lžičkou? A k čemu je dobré stříbrné nádobí? Další články k tématu: Jak bydlí designéři: vintage kousky, obrovský gauč a porcel...

Podzim patří dýni. Vyzkoušejte masové koule s dýňovou omáčkou

16.October
Zkoušeli jste někdy dýňovou omáčku? Jestli ne, je na čase, s masovými koulemi je to lahůdka, které neodolá nikdo. Další články k tématu: Podzim se blíží. Přinášíme pět jednoduchých receptů z dýně Hummus, ravioly, ale i páj s pekanovými ořechy. Jak na dýně poradí šéfkuchaři Skvělé studené i teplé. Plněné masové taštičky z dýně a květáku VIDEORECEPT: Candát a máslová dýně na několik způsobů Plněn...

VELTRUSKÝ: České pořady o vaření. Je to gastronomie nebo spíše telenovela?

16.October
Gastronomie a vaření obecně zažívá v posledních letech v České republice ohromný boom. Nové restaurace se rodí jako houby po dešti, řada lidí řadí gastro-turistiku mezi své největší koníčky a v televizi se to hemží různými pořady a reality show o vaření. Záměrně používám slovo vaření, protože jsem u nás ještě neviděl pořad o gastronomii. Ani si nemyslím, že by tyto pořady nějak zásadně pomáhaly...

Dobrá kvalita za přijatelnou cenu. Restaurace v českém centru v New Yorku má ocenění od Michelina

15.October
Restaurace v budově českého centra v New Yorku letos získala ocenění Bib Gourmand od gastronomického průvodce Michelin. Informoval o tom na twitteru český konzulát. Restaurace Bohemian Spirit, která v americkém velkoměstě nabízí strávníkům české speciality jako je svíčková, kachna se zelím nebo bramboračka, se tak dostala mezi více než stovku podniků, kde se podle inspektorů Michelinu lidé dobř...

VIDEO: Voňavé koření a tajná přísada. Jak na kari pastu?

15.October
Jak je možné, že asijské jídlo je tam jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Lze ji přidat téměř do všech jídel. A jak ji připravit? To vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat. Další články k tématu: Thajská klasika. Vyzkoušejte červené kari s krevetami podle Kamu Veganská večeře za chvíli? Zkuste kari z červené čočky Pochopte kouzlo...

Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Iniciativa Zachraň jídlo tak oslaví vydání kuchařky

13.October
V Pražském kreativním centru oslaví iniciativa Zachraň jídlo vznik nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která obsahuje 100 receptů, jak doma neplýtvat jídlem. Během happeningu 16. října rozdají dobrovolníci 300 porcí luxusních žemlovek ze surovin, které by se jinak nevyužily. Další články k tématu: Vyhazuje se zbytečně moc jídla, plýtvání ohrožuje klima i půdu, varuje zpráva. Zemědělství zabí...

Španělská omáčka z paprik, rajčat a mandlí. Jak na Romesco?

12.October
Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup. Zkuste si třeba připravit tuhle úžasnou španělskou omáčku z pečených paprik, rajčat a pražených mandlí. Skvěle chutná, vydrží v lednici až několik týdnů a lze jí použít nejen za studena jako dip, ale klidně také teplou jako omáčku k cuketovým těstoviná...

Česká kuchyně je výborná, ale úplně jiná. Největší rozdíl je v bylinkách, říká kuchař z Nepálu

11.October
Kuchař Shajan Thokar z Nepálu se do Česka přestěhoval, když dostal nabídku od šéfkuchaře Jiřího Štifta vařit v jeho restauraci. „Čeští hosté jsou upřímní a přátelští. Jsem tu zatím krátce a mám zkušenost jenom ze Sii, ale rozhodně si nemůžu stěžovat. Ano, opravdu mě jejich chování těší,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz. Další články k tématu: Do asijské kuchyně proniká vegetariánství. Ma...
© 2000-2019 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes