Lidovky.cz

Popis:

Aktuální zpravodajství z rubrik domov, zahraničí, ekonomika / byznys, sport, bydlení, auto, Evropská unie, věda. Komentáře.

URL:

http://www.lidovky.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

7,7 položek/týden

Mojito, nebo aperol? Hitem léta jsou zmrzliny s alkoholem

15.července
Horké letní dny svádějí k osvěžujícím letním drinkům či chladivé zmrzlině. Pokud si ale chcete vychutnat dva v jednom, není to nemožné. Další články k tématu: Tlačenka je nechutná. Polkl jsem první sousto a pak ji před tchánem zvrátil, říká italský zmrzlinář Muži jsou ve výběru příchutí zmrzliny konzervativnější Dali byste si zmrzlinu s příchutí vepřového? Cukr je ve zmrzlině důležitý. Pochopít...

Více než sto příchutí veganské zmrzliny, v Brně na ni stojí fronty

15.července
Netradičními příchutěmi a veganským zpracováním láká zákazníky zmrzlina Božský kopeček, která rozšířila tradiční cukrárenskou nabídku v Brně. Charakteristické prodejní vozíky mohou lidé potkat na různých místech, třeba na Zelném trhu u nich bývá za pěkného počasí dlouhá fronta. Jeden kopeček stojí 30 korun, zákazníci si ho mohou dát do kompostovatelného kelímku. Další články k tématu: Veganský ...

Upečte si legendární třešňový koláč ze seriálu Twin Peaks. Nejlépe chutná s kávou černou jako půlnoc

14.července
Ochutnejte třešňový koláč inspirovaný kultovním seriálem Twin Peaks. V televizní sérii režiséra Davida Lynche hraje jídlo důležitou roli, avšak nejvíce pozornosti je věnováno legendárnímu „Cherry Pie”, tedy třešňovému koláči. Další články k tématu: Neotřele chutná kombinace. Červená řepa zapečená s kokosovým mlékem a pistáciemi Červený rybíz v koláči se sněhovou náplní s mandlemi a skořicí Chil...

Za stav české gastronomie může komunistická lůza, říká kuchař Jakubec

13.července
Miluje tuřín a sladkovodní ryby, o kterých říká, že je Češi příliš neznají a nekonzumují. Pracoval několik let jako kuchař v Londýně, nyní zakotvil v pražské restauraci Benjamin. Nebýt totality, vyvíjela by se podle něj česká gastronomie správným směrem. „Lidé se v té době chtěli jednorázově hodně najíst za co nejméně peněz,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz kuchař Radek Jakubec. Další čl...

Mlsejte zdravě. Zkuste čokoládový dort bez cukru a mouky

12.července
Léto nepřeje tučným dezertům, dopřejte si tedy takové, po kterých nebudete mít špatný pocit, že jste si dopřály sladké. Jedním z nich je čokoládový dort bez cukru a mouky podle cukrářky Lenky Neradové. Další články k tématu: Hříšně dobrý. Čokoládový nepečený dort s jahodami Mražený jogurtový dort s ovocem k letní pohodě. Osvěžte se Delikátní dort ze špaldové mouky s jahodami a bazalkovou mátou ...

GRUSZ: Smrt krásných srnců. Proč jíst zvěřinu celý rok

11.července
Zvěřina je od dob minulých dnes k dostání celoročně ve výborné kvalitě a určitě bych ji doporučoval konzumovat po celý rok (chovné obory), rád bych vám pomohl jak se na trhu nebo v restauraci orientovat. Další články k tématu: KUNC: Servis v restauraci. Mají o něj zákazníci vůbec ještě zájem? KUNC: Skrytý klenot v pražské Troji PUNČOCHÁŘ: Grilovačka žádná hračka. Jak na to? PUNČOCHÁŘ: Jak jsem ...

50 kilo pistáciové, prosím! Jak dlouho trvá výroba zmrzliny či kornoutku?

10.července
Počasí si s námi zahrává. Léto se rozhodlo ujmout vlády o pár měsíců dříve, předpovědi se mění z hodiny na hodinu a jediná jistota, která nám zbyla, je zmrzlina. Na tu nejlepší italskou zmrzlinu v Česku, Creme de la Creme, jsme se podívali řečí čísel. Další články k tématu: Tlačenka je nechutná. Polkl jsem první sousto a pak ji před tchánem zvrátil, říká italský zmrzlinář Muži jsou ve výběru př...

Osvěžte se v teplých dnech. Zkuste melounový salát s fetou podle šéfkuchaře

9.července
Saláty jsou do horkých letních tou nejlepší volbou jak k lehkému obědu, tak i večeři. Navíc existuje nespočet kombinací, jak si vytvořit tuto zdravou pochoutku. Vyzkoušejte recept na melounový salát šéfkuchaře Radima Gerlicha z restaurace La Loca. Další články k tématu: Chilli džem? Vynikající v salátu s cuketou, cizrnou, bulgurem a paprikami Salát s uzenou makrelou a jogurtovou zálivkou s kopr...

Bez mouky a cukru. Zkuste osvěžující tapiokový puding

8.července
Léto svádí k lehkých osvěžujícím dezertům. Připravte si jeden takový i doma. Tapiokový puding s mangem vás nadchne jiskřivou chutí, navíc nijak neohrozí vaši linii do plavek. Tapioka stále patří k exotickým surovinám, ale díky jejím benefitům stojí za to ji zařadit do jídelníčku. Obsahuje množství prospěšných látek, má nízký obsah cholesterolu a potěší i celiaky, je zcela bezlepková. Vyzkoušejt...

Neotřele chutná kombinace. Červená řepa zapečená s kokosovým mlékem a pistáciemi

7.července
Zářivě červená barva a zemitá, zřetelně odlišná chuť od jiných druhů zelenin, taková je červená řepa. Klidně ji můžeme nazvat vzácným drahokamem mezi ostatními druhy zeleniny. Další články k tématu: Červený rybíz v koláči se sněhovou náplní s mandlemi a skořicí Grilované kuřecí maso s marinádou z nakládaných citrónů a tymiánu Hříšně dobrý. Čokoládový nepečený dort s jahodami Řecké vábení. Cherr...

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře

6.července
Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na britskou specialitu fish and chips s teplou tatarskou omáčkou. Další články k tématu: Fish and Chips: Takhle chutná Londýn Britské fish and chips dobývají nejlepší restaurace

Červený rybíz v koláči se sněhovou náplní s mandlemi a skořicí

5.července
Zdá se vám červený rybíz příliš obyčejný? Nevíte co s ním, když vám uzrává na vaší zahrádce a máte pocit, že zpracování rybízu je stále o tom samém? Naše fantazie většinou končí u kynutých koláčů a rybízového džemu do lineckého cukroví na Vánoce… Zamyslete se ještě jednou a dopřejte těmto červeným bobulím více pozornosti, zaslouží si ji. Při své skromnosti je rybíz překvapivě lahodné ovoce. Dal...

ŠÁDA: Hrášek, zelené dítě známé luštěniny. Zkuste studenou polévku

4.července
Je to zvláštní proces, z plodů stejné rostliny získáte v nedozrálém stavu zeleninu a ve zralém luštěninu. A rozdíl je mezi nimi ve všem, v obsahu vitamínů, minerálů a především v chuti. Další články k tématu: ŠÁDA: Chřest, lahůdka s léčivými účinky ŠÁDA: Kačenka česká. Jarní diva českého lesa PUNČOCHÁŘ: Grilovačka žádná hračka. Jak na to? KUNC: Servis v restauraci. Mají o něj zákazníci vůbec je...

Červencové gastro tipy: Tuňákobraní, hamburgerfest i festival minipivovarů

1.července
Za exotikou a výborným jídlem nemusíte jezdit daleko, v červenci proběhne hned několik akcí, které by vám neměly ujít. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální červencové gastroakce. Další články k tématu: Grilovací sezona v plném proudu. Jak si připravit šťavnatý burger? Německý supermarket láká zákazníky na hmyzí burgery Le Figaro: Burger pronikl z ulice do francouzské vybrané kuchyně...

Lidé si jídla neváží. Myslí si, že roste v supermarketech, říká kuchař

30.června
Vařil v luxusních hotelech a v bratislavské restauraci Le Monde, V Česku vařil v restauraci Kampa park, odkud se dostal i na stáž do norského Osla. Dnes se soustředí hlavně na to, jak potravinami neplýtvat. „Snažím se pracovat tak, aby mi nic nezůstávalo a je úplně jedno jestli doma nebo v práci. Doma je to jednoduší, protože se to lépe kontroluje a člověk přesně ví, kolik čeho spotřebuje. Ale ...
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes