Lidovky.cz

Description:

Zajímavosti a kuriozity z celého světa. Reportáže, poradny odborníků, zábava pro volný čas.

URL:

http://relax.lidovky.cz/

Catalog:

Ostatní

Publishes:

6.2 items/day

Manifesto na Smíchově otevírá. Těšit se můžete na pivo i luxusní restaurace

11:52
Gastronomický koncept Manifesto Market oživil nevyužívaný dvůr budovy Národního domu na Smíchově a v pátek otevřel své brány nedočkavým návštěvníkům. Další články k tématu: První restaurace v Česku začala nabízet patnáctichodové menu Burger s ‚umělým‘ masem si už dáte i v pražských restauracích

Mikrobiom ovlivňuje rovněž fyzický výkon

7:49
Atleti, běžci, maratonci a další sportovci mají něco navíc nejen v nohou, ale i v mikrobiomu. Vědci z Joslinova centra pro výzkum cukrovky v Bostonu prokázali, že ve střevním mikrobiomu sportovců je bakterie, která kupodivu přispívá k fyzické výkonnosti, píše italský deník La Repubblica. Další články k tématu: ‚Evropská Atlantida‘. Britští vědci na dně Severního moře objevili nástroje staré 12 ...

Správa KRNAP bojuje proti odpadkům, zapojila i Krakonoše

6:28
Další etapa kampaně Správy Krkonošského národního parku (KRNAP), která od konce května poukazuje na alarmující odhazování odpadků po horách, začne v úterý na ministerstvu životního prostředí. Představí ji ministr Richard Brabec (ANO) a ředitel KRNAP Robin Böhnisch. Kampaň přijde asi na tři miliony korun, které převážně platí Evropská unie. Další články k tématu: Nová kampaň vybízí ke sběru odpa...

Česká kuchyně má světový potenciál. Vaření se stalo smyslem mého života, říká šéfkuchař

6:28
Vášnivě rád vaří a maluje. V pražské restauraci Triton, která se nachází v jednom z nejstarších domů na Václavském náměstí můžete obdivovat obojí. „Chuť je nejdůležitější smysl, ale to neznamená, že bych upozaďoval vizualitu. Snažím se jídlo vyladit. Moje pokrmy mají příběh, který snad zaujme více smyslů než jen jeden,“ říká šéfkuchař Tomáš Horák. Další články k tématu: Na hokejovém MS nemusíte...

Pocta hraběnce Chotkové. Manželka Ferdinanda d’´Este se dočkala pomníku ve své domovské čtvrti

6:28
V hlavním městě se objevil nový pomník. Tento fakt nebyl příliš medializován, ani investor, tedy městská část Praha 6, mu neudělal větší propagaci, možná z obav, jaké vyvolá u často netolerantní veřejnosti reakce. Výsledek ale není špatný a souvisí i s kultivací dříve zanedbaného prostoru, byť – jak si ukážeme – docela významného. Další články k tématu: Casa Mila: Gaudí rozevlátý a podivný dům,...

Kozy poznají emoce ostatních podle jejich mečení, zjistila studie

6:28
Domácí hospodářská zvířata jsou mnohem empatičtější, než bychom si mohli myslet. Tvrdí to nová studie, podle níž jsou kozy schopné rozlišit pozitivní a negativní emoce v mečení jiných koz a reagovat na jejich pocity, napsal zpravodajský server CNN. Další články k tématu: Afričtí pytláci chtěli ulovit nosorožce. Při útěku před policií ale narazili do kozy a zabili se Kozy mají podle vědců raději...

Skafandry měli od výrobce spodního prádla. 10 věcí, které jste nevěděli o přistání na Měsíci

5:09
V sobotu 20. července to bude 50 let od chvíle, kdy přistála posádka Apolla 11 na Měsíci. Celý svět zná větu, kterou Neil Armstrong řekl při vstupu na Měsíc. Existují ale i ne příliš známé skutečnosti a zajímavosti, provázející příběh Apolla 11. Další články k tématu: Bývalý nacista pomohl Apollu 11 vzhůru. Neznámí hrdinové, bez nichž by astronauti na Měsíci nepřistáli Přežili byste nouzové při...

V bývalé Jednotě pracují i žijí designéři: Třeba tři týdny v kuse jsme sami a nikdo a nic nevyruší náš klídek

18.July
Bydlí v domě ve vesnici Libenice u Kolína, ve kterém byl dříve obchod Jednota. Prostor uzpůsobili svým představám, každý má vlastní ateliér, ale hodně času tráví spolu. „V zimě strávíme nejvíc volného času v našich křeslech před krbem. Povídáme si, popíjíme víno a zíráme do plamenů v krbu. Má to pro nás hned dvě výhody. Za prvé nám to skvěle nahrazuje televizi a za druhé je tu příjemně teplo,“ ...

Nastupující trend v pánské módě? Čelenky připomínající podivné klobouky

18.July
Sociální sítě, jak má vyzkoušené snad každý, jsou děsně mazané. Tak nějak (jsou na to algoritmy, ale to teď nechme stranou) vědí, co nás zajímá, a pak nám to nabízejí v reklamách ke koupi. „Kupodivu“ já je mám zaflákané upozorněními na skvělé kousky nábytku (pořád se něco hodí, že) a méně či více fantastickými nabídkami módních značek a internetových obchodů s oblečením. Další články k tématu: ...

Chci vzdát hold naší planetě a vyzvat i ostatní k vděčnosti za pevnou půdu pod nohama, říká malíř

18.July
Před dvaceti lety odjel do Ameriky bez znalosti angličtiny. Živil se různě. Dnes má i americké občanství a prorazil jako malíř. „Maluji hodně energicky a živelně a tak jsou mi velká plátna mnohem přirozenější. Také mě velmi přitahuje forma sochy, a tak se o to určitě v budoucnosti pokusím,“ říká Maxim Havlíček, který používá umělecké jméno Maxim. Další články k tématu: Co Anderlemu vyprávěly ml...

Velká voňavá trojka. Rajčata, papriky a okurky nemají v salátu chybět

18.July
Rajčata, papriky a okurky patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny vůbec – a odpovídá tomu i nabídka supermarketů: většinou je tam, a to hned v několika odrůdách, seženete v lednu stejně jako v červenci. Označení na bedničce je ale taky to jediné, co je napříč rokem spojuje. V tom hlavním, totiž v chuti, srovnání nesnesou – jedině teď v létě chutnají a voní tak, že si své jméno opravdu zaslouží....

Vůně člověka souvisí se sexuálním potěšením

18.July
Nemyj se, pospíším si a do osmi dnů jsem u tebe,“ psal Napoleon své manželce Josefině. Časy se naštěstí změnily, ale náš primitivní mozek, který se utvářel před miliony let, je možná méně civilizovaný, než bychom si pomysleli. V každém případě ta správná vůně umožňuje lépe si vychutnat sexuální aktivitu, píše francouzský deník Le Figaro. Další články k tématu: Dva autoři, dvě díla. Erotika v ko...

Jak na glazovaného candáta s květákem, poradí šéfkuchař

18.July
Máte chuť na rybu a nevíte, jak ji připravit neotřele? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V Zátiší na glazovaného candáta. Další články k tématu: Chobotnice, šneci, ale i candát. Do které restaurace zajít na vánoční večeři? Učte se od mistra. Připravte si filety z candáta podle italského receptu VIDEORECEPT: Candát a máslová dýně na několik způsobů

Teplotu v autě nestlačujte moc nízko

18.July
Ani v parném létě by se teplota uvnitř automobilu neměla pohybovat v příliš nízkých hodnotách. Může to totiž být riskantní pro zdraví řidiče. Další články k tématu: Nepoučitelní cestující si přitápějí v pražské MHD. Otevírají okna a klimatizace nestíhá Generálka v klimatizaci. Katar se chystá na atletické mistrovství světa Před parny nechrání jen klimatizace, ale i zelená fasáda V nákupních cen...

První restaurace v Česku začala nabízet patnáctichodové menu

17.July
První restaurace v Česku, kterou letos ocenil i prestižní průvodce Michelin, začala nabízet patnáctichodové menu. Početnými chody chce šéfkuchař pražské restaurace Levitate Christian Duy Chu poskytnout svým zákazníkům ještě větší gastronomický zážitek z degustace kvalitních jídel a bezchybného servisu. Další články k tématu: Dostane samouk z Vietnamu michelinskou hvězdu? V Praze překvapil kombi...
© 2000-2019 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes