15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Mangiare squisito

URL:

http://mangiaresquisito.blogspot.com

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

6 položek/měsíc

Domácí čokoládový pudink

10.března
Domácí pudink uvařený bez pomoci pudinkového prášku. Ano jde to a je výborný. Místo prášku jej zahustíš škrobem a žloutky. Tento pudink netuhne jako práškový. Po vychlazení zůstává stále krásně krémový. Recept jde upravit i do podoby pro lidi alergií na vejce. Místo žloutku přidáš lžíci škrobu navíc. Musí se ale přitom určitě použít plnotučné mléko a pudink nebude tak krémový, ale jde to. Na 4-6 …

Losos s limetkovou omáčkou, špenátem a rýží

10.března
Nejčastěji dělám lososa jen na tak opečeného a pánvi s trochou soli a víc k němu nepotřebuji. Občas ale mám chuť si jej připravit trochu jinak. Tahle úprava je výborná. Omáčka je poměrně výrazná, ale po smíchání s rýží je chuťově akorát. Na 2 porce potřebuješ: 100 g basmati rýže 2 lžíce másla 1 větší stroužek česneku, nadrobno 3 lžíce medu 3 lžíce limetkové šťávy (ze dvou limetek) 3 lžíce sojové …

Čokoládový dort s jahodami

26.února
Dorty jsem začala připravovat až po narození syna. Nějak mi v jeho prvním roce přišlo divné ho cpát dortem s piškotovým korpusem, krémem a hromadou cukru. Tehdy jsem ještě netušila, že bude mít alergii na vejce a pečení dortu bude v podstatě nutnost. Zatím jsem totiž nenašla cukráře, který by byl ochoten dort bez vajec upéct. Pokus o krásně zdobený dort jsem vzdala už v začátku. Není to můj styl.…

Americké pancakes

15.února
Tento recept dělám už dlouho a vždycky si jej musím vyhledat, protože jak jsem psala, recepty si prostě nepamatuji. Takže si ho raději odložím sem a třeba přijde někomu vhod. Pancakes jsou úžasně měkké a nadýchané, prostě taková láska na první ochutnání. Nejčastěji je dělám o víkendu ráno, když si chci s manželem užít snídani doma. Pro 2 - 3 osoby potřebuješ: 170 g hladké mouky 1 lžíci prášku do …

Máslové palcové sušenky s jahodovou marmeládou

1.února
Často se inspiruji na stránkách anglicky psaných blogů. Potom je ale trochu obtížnější překládat jejich názvy jídel do češtiny. Tyhle sušenky jsou thumbprint cookies. Jmenují se tak proto, že důlek do nich se dělá pomocí palce a do něj potom přijde marmeláda. Já jsem si ale pomohla vařečkou. Výhoda těchto sušenek je, že do nich přijde relativně málo cukru a jako základ slouží slané máslo. Díky to…

Krémové těstoviny se zeleninou, slaninou a kuřecím masem

1.února
Poslední dobou mám pocit, že plním svoje resty a konečně zkouším recepty, na které jsem se chystala už dlouho. Tyhle těstoviny jsou jedním z nich. Jedná se o tzv. one pot pasta, tedy že se celé jídlo vaří v jednom hrnci. Proto si vyber nějaký kvalitní, aby se ti jídlo nepřipalovalo. Což mi připomíná, že potřebuji nové nádobí. :-) Na 6 porcí potřebuješ: 5 silných plátků slaniny, nakrájených na kou…

Trhací chléb se sýrem a česnekem

1.února
Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet tenhle chleba a konečně jsem se k tomu dostala. Je to takové "party" jídlo. Hodí se na posezení s přáteli jen tak, nebo třeba k pečenému masu. Kousky tohohle chleba namáčené do šťávy z masa jsou totiž také úžasné. Na jeden chléb potřebuješ: 3 stroužky česneku hrst petrželky 2 lžíce oleje malý bochník chleba cca 400 g 3 lžíce másla sůl 100 g plátkové goudy Předehřej…

Medovo-citrónové kuře

12.února
Zdravím všechny, doufám, že mi tu ještě někdo zbyl. :-) Jak se máte? Já mám pocit, že vůbec nic nestíhám a to se prohloubilo ještě tím, že synek přestal spát po obědě. :-) Také ho moc zajímá, co vlastně u sporáku a linky dělám, takže mu vždycky dám židli ke kuchyňské lince a může koukat. Nicméně moc dlouho ho to většinou nebaví, takže po chvíli mi začne přerovnávat věci na lince. Vytahovat čaje z…

Třešňový clafoutis

10.července
Oldo, na tenhle moučník jsem se chystala již delší dobu. Když jsem si objednala bedýnku přes Svět bedýnek a našla v ní třešně, mohla jsem se do něj konečně pustit. Bublaninu mám moc ráda, ale chtěla jsem vyzkoušet také něco jiného. Clafoutis pochází z regionu Limousin z Francie. Většinou je z černých třešní, které jsou zalité řídkým jakoby palačinkovým těstem. To se při pečení hodně nafoukne a po…

Krémová čočka se špenátem

26.června
Oldo, nevím jak ostatní foodblogeři, ale u mě platí rčení, že kovářova kobyla chodí bosa, na sto procent. Neustále řeším co připravím k večeři. Co jsem na mateřské, musím si vymýšlet i obědy, takže úplně peklo. Zvlášť když mě úplně nebaví vařit jen pro sebe. :-) Doma mám hromadu různých knížek a časopisů s recepty, ale když mám něco vymyslet, tak si na žádný recept nevzpomenu ani boha. Nemám vůbe…

Cocoa Runners

19.dubna
Oldo, taky se ti stává, že si na spoustu věcí vzpomeneš až když je pozdě? Já to bohužel tak většinou mám. :-) Tenhle článek jsem se chystala napsat už další dobu. Jenže jsem si na to vzpomněla těsně před Vánoci a potom až po Valentýnu. Přicházím s tím tedy trochu mimo sezónu dárků, ale třeba se to někomu bude hodit. Zvláště pokud obdarovaný je milovníkem čokolády. Zaznamenala jsem, že objevují es…

Hot Cross Buns

25.března
Oldo, ve volných chvílích si ráda prohlížím různé časopisy, blogy a stránky s recepty, což moc dobře víš. Vždycky říkáš, že to nechápeš, protože z toho máš akorát hlad. :-) Je to ale činnost, kterou dělám ráda již od malička. Krásně se mi u toho totiž odpočívá. Když vidím nějaký zajímavý recept, tak si vždycky říkám, že něco takového musím vyzkoušet. Jenže si nevedu žádný seznam takových receptů,…

Celozrnné anglické muffiny

2.března
Oldo, je to o pár dní více než rok, co se nám narodil syn. Strašně to uteklo, ani se mi tomu nechce věřit. Za ten rok se tu objevili 3 příspěvky a z toho dva receptové. Řekla jsem si, že bych s tím měla něco udělat, protože blog mi moc chybí. Ale přiznám se, že návrat byl těžký. Nějak mi chyběla inspirace, co sem dávat, stejně jako chuť a kolikrát i čas vařit něco složitějšího. Jako vždy přišla, …

Švestkový koláč s mandlovým krémem

27.září
Oldo, když jsi před pár dny přinesl domů švestky od kolegyně ze zahrady, říkala jsem si, že z nich upeču kynutý koláč a bude. :-) Potom mě ale napadlo, že ten dělá přeci každý. Neznamená to, že není dobrý, to určitě ne, ale možná by to tentokrát chtělo něco jiného. Koláčové formy mi tu už dlouho zahálejí, takže by to chtělo je trochu provětrat. Proto vznikl i tento recept. A vlastně taky proto, ž…

Čokoládové muffiny s borůvkami

14.července
Oldo, je to 4,5 měsíce, co jsem publikovala poslední recept. Pořád jsem si od té doby říkala, že sem musím něco napsat, ale nějak jsem nevěděla co. Trochu jsem se bála, abych pauzu nepřetáhla tak, že už se mi nebude chtít psát vůbec. To se naštěstí nestalo. Vlastně mě nakoply nedávné narozeniny blogu. Řekla jsem si, že je potřeba zase začít něco dělat. Většinou, když nevím co mám upéct, rozhodnu …
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes