MENU domů |
|
||||||
Domácí Big Mac24.října Už od malička jsem jednoznačně v BigMac-teamu. Tasty-club se mě nikdy netýkal. V tomhle mám prostě jasno. Nejdřív jsem si nechávala připravovat verzi bez okurky, ale s přibývajícím věkem jsem se v těch teplých kolečkách nakládaček uvnitř začala přímo vyžívat. A protože má naše dcera už třetí týden zápal plic a já proto nešla do […] „Hřibonatky“17.října Všichni milujeme hřiby—na řízky, do smetanových omáček, do polévek. Ale přiznejme si, většinou nás zajímají hlavně klobouky. Co ale dělat s těmi obřími nožkami, které často zůstávají opomenuté? Mám pro vás skvělý tip, jak je proměnit v lahodný pokrm, který potěší nejen vegetariány. Představím vám recept na vegetariánské „hřebenatky“ z hřibových nohou. Inspirace z lesa […] Steak podle šampiona3.října Koupit si obrovskou flákotu s kostí, která vyjde i na něco přes tisícovku, je pro mnoho z nás spíš noční můrou. Člověk pak prostě nechce nic pokazit. A možná o to méně na tom chce experimentovat. Přesně proto jsem natočila tohle video a první pokus si odbyla za vás. Teď už budete o něco chytřejší. […] Pýchavka obrovská25.září Pýchavka obrovská, jinak řečeno taky vatovec obrovský (Calvatia gigantea), se vyskytuje po vydatných deštích většinou v partě, a to jak na loukách, v lesích, v parcích tak i na pastvinách, zkrátka na půdách s vysokým obsahem dusíku – což poznáte také přítomností kopřiv. Jedlá je v mládí, když je vnitřek plodnice krásně bílý. Pýchavka v […] Kulajda z pýchavky25.září Hustou krémovou kulajdu bez lepku a klidně i laktózy připravíte během chvilky – stačí mít štěstí na louce, poblíž pastvin nebo kopřiv a najít alespoň jednu pýchavku obrovskou! Pokud s touhle houbou nemáte žádné zkušenosti, mrkněte se na můj epos o pýchyvce a zjistěte, co dalšího s touhle bílou megahmotou můžete uvařit. Ostatně málokdy narazíte […] Segedín Speciál20.září V září 2024 se koncept MENU domů vrací zpátky a s ním i recepty, podle kterých pokrmy uvaří vážně každý. Na začátek jsem si dala nemalé sousto – ono se stačí podívat na ten telefonní seznam ingrediencí. A přitom je to jenom segedín, co? Bylo jasné, že když si pro inspiraci půjdu do 420restaurantu pod […] Melounové carpaccio naslano8.září Tohle je majstrštyk mých letošních prázdnin. Když jsem chtěla na party připravit něco opravdu speciálního, vytáhla jsem z trouby melouna pečeného vcelku, naostřila nůž a byla vymalováno. Meloun zbavte slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Udělejte zářezy do kříže a pořádně osolte. Vložte na pekáč a pečte při 200° C dvě hodiny. Hned po […] Slaný tortillový dort17.června Tohle je parádní záležitost pro začátečníky. Potřebujete jen troubu a pečící formu. Výsledek vypadá parádně. Je to něco mezi lasagnemi, palačinkovým slaným dortem a quichem. Akorát že je to vlastně skoro bez práce. A co je důležité nejen pro figuru, ale právě i pro nezkušence – bez nutnosti přípravy bešamelové omáčky, protože nám celé to […] Jogurtovo-kokosová buchta17.června Opět záležitost vhodná pro začátečníky (tentokrát ve sladkém pečení) – všechno se to smíchá v jedné míse a je hotovo. Základ těsta je z jogurtu a strouhaného kokosu, pak už je potřeba jen trochu mouky. Dávám celkem málo cukru, ještě pořád se snažím necpat se sladkým v pravém slova smyslu. Ovoce lze měnit podle sezony […] Dokonalý steak27.května Alfou a omegou úspěchu je samozřejmě materiál. Maso musí být určené na steaky a musí být vyzrálé. Vyndáme steak, vybalíme a první, co s ním uděláme je, že ho osušíme. Vezmeme kuchyňskou papírovou utěrku a z obou stran pořádně osušit, celý povrch, aby se nám maso nezačalo dusit místo opékat. Teď následuje ta nejmíň náročná […] |