15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Moje Dobroty

Popis:

... recepty na dobré jídlo, pití a žití

URL:

http://www.moje-dobroty.cz/

Katalog:

Publikuje:

3 položek/měsíc

Pražákova Živáň

19.června
Ne abyste předpokládali, že tímto začíná další funkčnost těchto stránek. To jen na začátku grilovací sezóny mám chuť něco sem přidat. I jako poděkování. Je to k neuvěření, ale i přes to, že sem nic nedávám rok a půl, stálá návštěvnost 5-7 tisíc lidí týdně to tady udržuje při životě a platí. Takže Živáň, neboli […] The post Pražákova Živáň appeared first on Moje Dobroty .

Perkelt nebo paprikáš?

30.listopadu
Perkelt (porkölt) Je vždy připravován z kuřecího,vepřového, hovězího, skopového nebo jehněčího masa; čerstvé hovězí maso však má přednost. Název zní velmi vznešeně, ale představuje vlastně jednoduchou praženici s malým množstvím husté šťávy, která je vytvořena rozvařením velkého množství nadrobno nakrájené cibulky. U nás je často perkelt znám a podáván jako "vídeňský guláš", který se vyznačuje [……

Jatýrka s morkem a portským v sádle

30.listopadu
Tohle tady už bylo. Tentokrát ale dík omylu zajímavý pokus. A taky dík pejskům. Když už jsem jim totiž kupoval kuřecí játra, na která padla tentokrát volba, aby u mne tři dny měly obě něco onačejšího. Ne jen granule. Takže jsem toho vzal rovnou kilo. Když je očistíte od tuku a šlach, nějakých 100 gramů […] The post Jatýrka s morkem a portským v sádle appeared first on Moje Dobroty .

Večeře s pejsky

8.listopadu
Kdysi jsem tady někde popisoval skvělou univerzálnost základu z dušeného mletého masa. Ta se mi potvrdila opět včera. Ale nejdříve ruku na srdce. Čím krmíte své pejsky? Mohou jíst společně s vámi? To stejné? No? No neměli by! Pokud… Takže mleté maso. Tyhle dvě lišky potvůrky jsou nesmírně hltavé. Nemá smysl dávat jim maso jako […] The post Večeře s pejsky appeared first on Moje Dobroty .

Králík s cibulí a balzamikem

29.října
Toto je recept pro ty, kdo rádi králíčka, to je asi jasné. Ale hlavně kdož neradi vaří složitě. Typická ukázka faktu, že králík a další masa ne nutně patří pouze do trouby, případně Remosky. Prostě rychovka v pánvi s minimem nádobí a ingrediencí. A pro dva lidi. Klidně ale použijte kuřecí stehna, nebo křídla. Nebo […] The post Králík s cibulí a balzamikem appeared first on Moje Dobroty .

Bramborovo batátové pyré a…

3.října
Je to s podivem, jaké náhody člověka někdy provází životem. Když jsem byl nadřízeným osloven, někdy letos v březnu, nabídkou spolupráce s týmem, který pro budovu kde pracuji a zaměstnance v ní vybírá nového dodavatele stravovacích služeb, ani ve snu by mne nepadlo, kam až to povede. Hlavní na tom celém je ale fakt, že […] The post Bramborovo batátové pyré a… appeared first on Moje Dobroty .

Houbové retro lečo

3.října
Retro je slovo dnešní doby. Všechno se snaží být retro a často jde jen o směšnou náhražku bývalé kvality. Typickou ukázkou budiž pravidelné retro týdny v Lidlu. Zkusili jste například v rádoby staré pixle dnešní luncheon meat? Pěkný hnus! Něco jsem se ho naotvíral, hlavně v devětaosmdesýtém na vojně. A věřte mi, tohle je jiná […] The post Houbové retro lečo appeared first on Moje Dobroty .
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes