Odpady iHNed.cz |
Popis: Odpadové hospodářství, ekonomika životního prostředí
|
||||||
Pardubice plánují novou třídicí linku, náklady dosáhnou 240 milionů korun10:08 Služby města Pardubic (SmP) chtějí v příštím roce co nejdřív vyhlásit výběrové řízení na novou halu s třídicí linkou na odpad. […] ASEKOL dostal ocenění EcoVadis, řadí se mezi top 5 procent společností na světě10:08 Společnost ASEKOL letos získala zlatou medaili na základě prestižního mezinárodního hodnocení udržitelnosti EcoVadis. V celkovém hodnocení dosáhla 78 bodů ze 100, čímž se řadí mezi 5 % hodnocených […] Evropský parlament zjednodušuje pravidla pro udržitelné podnikání18.listopadu Evropský parlament podpořil zásadní změny v pravidlech týkajících se podávání zpráv o udržitelnosti a náležité péče velkých podniků. Cílem nových […] Obří nelegální skládka ohrožuje řeku nedaleko britského Oxfordu17.listopadu Stovky tun odpadu navršené do výšky až deset metrů ohrožují řeku Cherwell v anglickém hrabství Oxfordshire. Zatímco občané varují před […] Celosvětová míra recyklace hliníkových plechovek dosáhla v roce 2023 hranice 75 procent17.listopadu S těmito závěry přišla konference COP30 v Brazílii. Ukazuje to na roli hliníku jako vedoucího materiálu v obalové cirkulární ekonomice […] Růst umělé inteligence ohrožuje dostupnost vody14.listopadu Rozvoj umělé inteligence (AI) přináší řadu výzev, mezi nimiž zůstává spotřeba vody často opomíjeným, přesto velmi závažným problémem. Zatímco se […] Solar Global a Vysoká škola báňská v Ostravě budou spolupracovat na vývoji vodíkových technologií13.listopadu Společnost Solar Global a Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU Ostrava) budou spolupracovat na projektu „Zvýšení odolnosti energetických […] Recyklace vzácných zemin z NdFeB magnetů: průlom v udržitelném využití klíčových surovin13.listopadu Vzácné zeminy jsou zásadní součástí moderního průmyslu a technologií, od výroby vysoce výkonných permanentních magnetů po elektroniku, obnovitelné zdroje energie […] Jak se mění gastroodpad na čistou energii?12.listopadu Každý den vznikají v kuchyních, restauracích i jídelnách tuny zbytků jídla, které však často zbytečně končí v černých popelnicích na směsný […] Výlisky červenej repy ako zdroj nutraceutík12.listopadu V poslednej dobe sa červená repa – cvikla (Beta vulgaris rubra L.) zberá v mnohých krajinách sveta a konzumuje ako […] |