15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Prostě zdraví

Popis:

Internetový magazín na téma zdraví a krása

URL:

http://www.prostezdravi.cz/

Katalog:

Lifestyle → Zdraví

Publikuje:

3 položek/měsíc

Řeřicha setá – zdraví nejen na Velikonoce

21.dubna
Kolem Velikonoc se v mnoha českých domácnostech objeví na parapetu mistička nebo půlky vaječných skořápek s vysetou řeřichou. A jak skončí svátky, tak většinou z našich domovů zase zmizí. Přitom je to docela škoda. Řeřicha setá je hodně zdravá a dá se říci, že roste skoro sama a nemusíme se o ni příliš starat. Proto ... Číst dál Článek Řeřicha setá – zdraví nejen na Velikonoce se nejdříve objevil…

Pět důvodů, proč pít pravidelně mátový čaj

28.března
Máta je jednou z nejpopulárnějších bylinek, kterou si snadno vypěstujeme nejen na zahrádce, ale i doma v květináči. V středomořské a blízkovýchodní kuchyni se často využívá při vaření. Dokáže přidat velmi zajímavou chuť dokonce i masovým pokrmům. V létě se s ní můžeme často setkat ve velmi oblíbeném drinku mojito a její lístečky se přidávají ... Číst dál Článek Pět důvodů, proč pít pravidelně mát…

Recept na sirup ze smrkových výhonků

18.března
Pokaždé s příchodem jara přichází také začátek nové bylinkářské sezóny. Nejdříve začínáme sbírat různé drobné květinky, jako je například prvosenka, podběl nebo sedmikráska. Případně se zaměříme na medvědí česnek nebo mladou kopřivu. Ale velmi brzy zvedneme oči vzhůru a díváme se, co roste na okolních stromech a keřích. V lese zpozorujeme, že na smrku se ... Číst dál Článek Recept na sirup ze smr…

Anýzový čaj na kašel i trávení

25.února
Lidstvo využívá anýz už více než čtyři tisíce let. Mohli bychom se s ním setkat už v kuchyních starověkých Egypťanů, Řeků i Římanů. Nejčastěji ho kuchaři přidávali do pečiva nebo sladkostí. V oblasti Středomoří ho najdeme také v pálence raki, jejíž historické kořeny sahají někdy do poloviny prvního tisíciletí. No a samozřejmě nemůžeme zapomenout ani ... Číst dál Článek Anýzový čaj na kašel i tráv…

Čaj z bobkového listu

14.února
Bobkový list neboli vavřín patří mezi nejpoužívanější koření nejen v české v kuchyni. Spousta polévek či omáček se bez něho neobejde. Ale nejedná se pouze o nějaké zajímavé dochucovadlo. Podobně jako další přírodní přísady přidávané do jídla má i bobkový list léčivé účinky, které lidé ve Středomoří znají už od starověku. Vavřínový keř hraje významnou ... Číst dál Článek Čaj z bobkového listu se n…

Vejce natvrdo nebo naměkko – které je zdravější

30.ledna
Vejce jsou zdrojem mnoha zdraví prospěšných látek. S mírnou nadsázkou se dá říci, že patří k několika málo potravinám, jež poskytují tělu téměř vše, co potřebujeme ke zdravému životu, včetně velmi kvalitní bílkoviny. No a samozřejmě také skvěle chutnají, takže jsou mimo jiné neodmyslitelnou součástí snídaně v mnoha domácnostech na celém světě. Nejčastěji se podávají ... Číst dál Článek Vejce natv…

Domácí mátové kapky s bazalkou

16.ledna
Máta peprná (Mentha piperita) se v léčitelství užívá už od pradávných dob. Její latinský název má původ ve jménu řecké nymfy Minthe, která se podle legend měla snažit svést boha podsvětí Háda. Za trest ji jeho žena Persefona proměnila právě na tuto drobnou bylinku. Řekové mátu využívali v kuchyni, pro lepší trávení a také při ... Číst dál Článek Domácí mátové kapky s bazalkou se nejdříve objevil …

Bylinky proti kocovině

1.ledna
To, jak náš organismus snese konzumaci alkoholu, záleží na mnoha faktorech. Někdo může pít téměř bez zábran a druhý den je možná jen trochu unavený nebo nevyspalý. A někdo jiný se napije jen trochu a následujícího dne má dojem, že mu odbíjí poslední hodinka. Vliv má věk, váha, tréning, jídlo a kromě mnoha dalších věcí ... Číst dál Článek Bylinky proti kocovině se nejdříve objevil na Prostě zdraví…

Kyprej vrbice na čaj i obklady

29.prosince
Kyprej vrbice je široce rozšířená trvalka, se kterou se nejčastěji můžeme setkat na březích řek, jezer či hodně vlhkých loukách. Občas ji lidé vysazují i jako okrasnou rostlinu na zahrádky. Dříve se také velmi často využívala v lidové medicíně, i když s nástupem moderních léčiv postupně postupně začala mizet z obecného povědomí. Ale nezmizela úplně. ... Číst dál Článek Kyprej vrbice na čaj i obkl…

Vosk na jablkách

8.prosince
Většina jablek prodávaných v supermarketech, které patří velkým obchodním řetězcům, přímo láká k nakousnutí. Plody jsou jeden jako druhý, skoro žádné viditelné poškození, krásné syté barvy a také výrazný lesk. Jen vzít do ruky, přivonět a zakousnout se… do navoskované slupky. K čemu vlastně prodejci či dodavatelé ovoce vosk na jablkách používají, o jakou látku ... Číst dál Článek Vosk na jablkách…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes