15
new stories - click to show

Rehabilitace.info

Description:

Zdravotní magazín a katalog rehabilitací

URL:

http://www.rehabilitace.info/

Catalog:

Lifestyle → Zdraví

Publishes:

2.2 items/day

Jak na bolesti kyčlí? Možné příčiny a léčba

15:00
Bolest kyčle je relativně běžným jevem, který lze popsat jako bolavý, ostrý nebo pálivý a může mít intenzitu od mírné po těžkou. Existuje mnoho možných příčin bolesti kyčle, včetně závažných, jako je zlomenina nebo infekce kloubů, a těch, které jsou méně závažné (i když stále potenciálně oslabující), jako je artritida nebo bursitida. Léčba bolesti kyčle Continue Reading

Skořice na vlasy a na pokožku hlavy – proč ji a jak ji vyzkoušet?

9:34
Skořice je koření velmi dobře známé svou typickou vůní a chutí, ale věděli jste, že může pomoci také při léčbě některých problémů s vlasy a pokožkou hlavy? Výzkum ukazuje, že skořice může regulovat vypadávání vlasů a dokonce potenciálně snížit pravděpodobnost plešatění. V tomto článku rozvedeme mnoho výhod skořice v péči o vlasy, jako je lepší Continue Reading

Pitt-Hopkinsův syndrom – příznaky, příčina a léčba

14.January
Pitt-Hopkinsův syndrom (PTHS) je vzácná genetická neurologická porucha. Postižené děti mají výrazné rysy obličeje a mají mentální postižení, zpoždění při dosahování vývojových milníků, zhoršenou schopnost mluvit a mohou mít opakované záchvaty a abnormality dýchacího systému. Mezi další příznaky, které se mohou objevit, patří špatná koordinace (ataxie), opakované nefunkční pohyby rukou, zácpa, p...

7 látek (toxinů) v potravinách, které mohou být pro naše zdraví nebezpečné

14.January
Možná jste slyšeli tvrzení, že některé běžné potraviny nebo přísady v nich jsou pro nás a pro naše tělo “toxické”. Naštěstí musíme říct, že většina z těchto tvrzení není podpořena žádnými vědeckými důkazy. I když znáte to – na každém šprochu, pravdy trochu. Opravdu existuje několik látek, které mohou být škodlivé, zejména pokud jsou konzumovány Continue Reading

Hirschsprungova choroba – co je to – příznaky, příčiny a léčba

13.January
Hirschsprungova choroba je stav, který postihuje tlusté střevo a způsobuje problémy s průchodem stolice. Tento stav je přítomen při narození (je tedy vrozený) v důsledku chybějících nervových buněk ve svalech tlustého střeva dítěte. Novorozenec, který má Hirschsprungovu chorobu, obvykle nemůže vyloučit stolici už v prvních dnech po narození. V mírných případech nemoci může být stav Continue Reading

Heterochromie očí – centrální, částečná, kompletní – nemoc nebo krása? A je dědičná?

13.January
Heterochromie je stav, kdy se někdo narodí nebo se u něj v průběhu života vyvinou dvě různé barevné duhovky. Heterochromie je tedy stav, kdy má člověk různě zbarvené oči (nebo jeho oči mají více než jednu barvu) – to záleží na typu heterochromie. Většinou heterochromie nezpůsobuje žádné problémy. Je to často jen takový vtípek přírody Continue Reading

Jaterní fibróza – příznaky, příčiny a léčba

12.January
Fibróza jater je proces jizvení, který představuje reakci jater na zranění. Stejně jako kůže a jiné orgány hojí rány usazováním kolagenu a dalších složek, takže játra opravují poranění usazováním nového kolagenu. V průběhu času může tento proces vést k jaterní cirhóze, při které se architektonická organizace funkčních jednotek jater tak naruší, že dojde k narušení Continue Reading

Autismus má mnoho různých forem – jak se projevuje a léčí?

11.January
Autismus nebo porucha autistického spektra označuje širokou škálu stavů charakterizovaných problémy se sociálními dovednostmi, opakujícím se chováním a neverbální komunikací. Víme, že neexistuje jeden autismus, ale mnoho podtypů, nejvíce ovlivněných kombinací genetických a environmentálních faktorů. Někteří lidé s autismem mohou vyžadovat významnou podporu ve svém každodenním životě, zatímco jiní mohou potřebovat menší podporu a v Continue Reading

Fialové brambory – proč jsou zdravé a jak je připravit?

11.January
Záleží na úhlu pohledu. Názory se různí. Velký význam se bramborám připisoval na začátku 19.století. Ochránili Evropu od opakujících se hladomorů a od nemoci zvané kurděje. Mnoho lidí považuje brambory za nezdravé. Jistě se pod tuto informaci podepsalo rychlé občerstvení (tzv. fast food). Tak, jako ve všem, i brambory je třeba jíst s mírou, pak Continue Reading

Otrava rtutí – kdy nastává? – příznaky, příčiny a léčba

10.January
Otrava rtutí se týká toxicity při konzumaci (příjmu) rtuti. Rtuť je druh toxického kovu, který se v prostředí vyskytuje v různých formách. Nejběžnější příčinou otravy rtutí je konzumace příliš velkého množství rtuti nebo organické rtuti, která souvisí s konzumací mořských plodů. V běžných potravinách a výrobcích je přítomno malé množství rtuti, které nemusí mít vliv Continue Reading
© 2000-2021 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes