15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Tchibo

Popis:

Tchibo blog

URL:

http://www.tchiboblog.cz/

Katalog:

Lifestyle

Publikuje:

2,8 položek/týden

Tip na dárek nebo přírodní dekoraci: Vyrobte si vánoční kokedamu

17.listopadu
Oblíbená sváteční pokojovka trochu jinak? Zkuste vánoční hvězdu v japonské kokedamě. Poradíme vám, jak si ji vyrobit doma nebo jak se o tuhle červeno-zelenou krásku starat tak, aby na Nový rok neskončila na kompostu, ale zdobila vám vánoční tabuli i příští rok.

Recept na máslový ležák a den ve stylu Harryho Pottera, který baví mě i děti

14.listopadu
Opravdový dopis z Bradavic vám sice nezajistím, ale zábavných aktivit pro fanoušky kouzel pro vás mám hned několik. Uspořádejte si filmový maraton, který nebude jen o koukání na televizi!

London Fog: Černý čaj zahalený v mléčné mlze

10.listopadu
Pamatujete si na pohádku, kde vodník Kebule vařil mlhu? Možná tím inspiroval jistou kanaďanku Mary, která vymyslela recept na dnes již ikonický čaj London Fog. Hlavní roli při tvorbě tohoto nápoje však zcela jistě hrály mlžné uličky Londýna a britská tradice popíjení černého čaje. Výsledkem je lahodné spojení čaje Earl Grey, medu, sametově našlehaného mléka a špetky vanilky.

Venkovní sportování za studeného a mokrého počasí. Co mi poradila běžkyně?

8.listopadu
Podzim a zima jsou období, kdy si hledám aktivity, které mi přinesou dostatek endorfinů, abych ty ponuré měsíce vydržel. No a jednou takovou aktivitou je pro mě právě pohyb na čerstvém vzduchu. Jenže kdo se k tomu má v tom počasí dokopat? A je to vůbec zdravé, když je venku zima? Zeptal jsem se běžkyně Soni Kervitcerové, jak to vidí ona ze své zkušenosti.

Recept na domácí sušené maso – pochoutku na sváteční stůl i jedlý dárek pro gurmány plný bílkovin

6.listopadu
Sušené maso neboli jerky je oblíbenou pochoutkou mnoha z nás, především milovníků masa. Věděli jste, že si ho velice jednoduše můžete připravit doma? Doba sušení je sice dlouhá, ale rozhodně se vyplatí počkat. Naopak příprava je brnkačka. Výsledek v podobě tenkých šťavnatých plátků masa ochucených přesně podle vašich chutí prostě stojí za to.

Skořicové latte s rozmarýnem: Sametově kořeněná káva, která vás zahřeje až do morku kostí

4.listopadu
V truhlíku na parapetu mi trochu zdivočel rozmarýn, což vyžadovalo radikální střih. Ale nejdřív jsem musela vymyslet, co budu dělat s ustřihnutými větvičkami. I ponořila jsem se do inspirativního světa internetu a natrefila na originální zimní nápoj, který na mě dýchl sváteční atmosférou. A to nejen díky netradičnímu spojení chutí, ale i rafinovanému zdobení se sněhovým efektem.

Svetrový upcycling: povlak na ohřívací lahev, bezprsté rukavice a originální dárkový balicí papír

31.října
Lidé stále více hledají udržitelné a kreativní způsoby, jak využít staré věci. Přetvoření starého na něco nového je skvělý způsob, jak šetřit zdroje, oživit domov a zároveň vytvořit originální dárky nebo doplňky.

Vyhořela jsem a teď se vracím zpátky do života. Co jsem u sebe musela změnit?

30.října
O vyhoření se poslední dobou často píše. Sama jsem četla spoustu obecných článků. Dokud jsem ale nedokázala vstát z postele a nebylo mi vyhoření diagnostikováno, netušila jsem, že se mě také týká. Jak tedy poznáte, že jste ohrožení, a co s tím dělat?

I když není náš, rozveseluje nám podzim. Jak slavíme Halloween?

28.října
Jak si doma na podzim zkrátit čas? Třeba tematickým dnem nebo večírkem. Inspirujte se mým návodem, jak vytvořit dokonalou atmosféru, čím se zabavit a co dobrého ochutnat.

Chlebíčkový detektiv: Případ záhadně mizejících ingrediencí a moje cesta za dokonalou kompozicí i kombinací

27.října
Oslavy, svátky a jiné společenské události jsou oblíbené pro svoji jedinečnou atmosféru, ale často také i kvůli tomu, že si při nich pochutnáme na skvělých, často tradičních pokrmech. Jednou takovou klasikou jsou chlebíčky, které miluje snad úplně každý, ale každý vlastně tak trochu po svém.

Kysané zelí zažene hlad i chlad. Co z něj uvařit?

24.října
Jako malá jsem v kuchyni nakrouhala asi tak tisíc hlávek zelí. Byl to náš každoroční podzimní rituál. Všichni z rodiny museli pracovat na přípravě nakládaného zelí, které jsme pak celou zimu brali z hrnce „zeláku“ ve sklepě.

Každý den 5 minut pro mladší vzhled: Jak mi japonská lymfatická masáž obličeje změnila pleť

18.října
Někdy ty nejjednodušší věci přináší největší změny. Už je to víc jak deset let, co jsem objevila techniku, která změnila nejen mou pleť, ale i můj přístup k péči o ni – japonskou lymfatickou masáž obličeje. Po letech experimentování s různými produkty jsem pochopila, že pravidelná stimulace pokožky dokážou mnohem víc než drahé krémy. A nejlepší na tom je, že tuhle techniku zvládne každá z nás sam…

Moje tipy, díky kterým jsem si udělala pořádek v kabelce. Konec hledání klíčů!

17.října
Moje kabelka je občas horší než ta Hermiony Grangerové. Vlastně – rozhodně je horší! Já z ní totiž nikdy nevytáhnu stan vybavený dokonce i palandou, maximálně tak posmrkané kapesníky. A co naopak nevytáhnu nikdy? To, co nutně potřebuju najít. Rozhodla jsem se s tím zatočit!

Pokojovky podle feng šuej: Kde je správně umístit, aby kvetly i vaše nervy

15.října
Rostliny reagují na světlo, teplotu a dokonce i na dotek! Když je správně umístíte, přinesou vám domů nejen čerstvý vzduch, ale i pořádnou dávku pozitivní energie. A jak na to? Stačí se inspirovat feng šuej.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes