Vitalia.cz

Description:

Vitalia.cz - váš průvodce zdravým životem

URL:

http://www.vitalia.cz/zdrava-vyziva/

Catalog:

Lifestyle → Jídlo

Publishes:

7 items/week

Kvalitu medu u nás začínají posuzovat profesionálové – konečně!

0:22
[3 minuty čtení] Stát se skutečným degustátorem medu není vůbec jednoduché ani levné. Ale je to důležité pro to, aby se na našem trhu prosadily medy skutečně kvalitní, jako jsou vítězové letošního ročníku soutěže Med roku. Med bohužel patří mezi skupiny potravin, u nichž kontrolní orgány nejčastěji zjišťují falšování a porušování zákonem daných zásad (označování, kvality a původu medu). Jednou ...

V čem se obaluje kuře KFC, že tak křupe? Cornflaky to nejsou

15.October
[3 minuty čtení] Křupavá struktura kuřete Kentucky z KFC nedá mnohým spát, napodobují ji kukuřičnými lupínky, ale stejně to není ono. My jsme nakoukli do kuchyně fastfoodového řetězce a nechali jsme se poučit. V roce 2018 se v Česku vyrobilo přes sto šedesát tun drůbežího masa, tj. více než o tři procenta než v roce předchozím. Přes občasné menší či větší propady se dá říct, že drůbežího masa s...

Nedostatek selenu? Stačí jeden para ořech denně

14.October
[3 minuty čtení] Příliš se o tomto prvku nemluví, přitom pro naše zdraví je velmi důležitý. V dnešní době však není výjimkou, že selen v těle schází. Víte, jak poznáte jeho deficit a co s ním dělat? Selen je látka, kterou naše tělo nezbytně potřebuje. I když ve velmi malém množství. Právě na selenu jsou závislé bílkoviny, jež jsou zapojené do různých tělesných funkcí od imunity po plodnost či b...

Kaufland šetří plasty, svlékl okurky [Aktualita]

11.October
[2 minuty čtení] V Kauflandu už nekoupíte okurky balené v plastu. Ušetří se tak sto tun obalů. Ale vydrží okurky dlouhou cestu bez obalu, který je chrání před otlučením i vysycháním? V rámci plastové strategie, jejímž cílem je výrazně snížit spotřebu plastů začal v polovině září Kaufland nabízet salátové okurky bez plastové folie. A hodlá tak činit po celý rok. Dle slov jeho tiskové mluvčí Rena...

Soutěž ukazuje aktuální pivní trendy: hořká piva a svrchní kvašení

11.October
[3 minuty čtení] V soutěži speciálních a neobvyklých piv Cerevisia Specialis se odborníci a laici vzácně shodují v tom, která piva mají šanci uspět na trhu. Jubilejní 10. ročník soutěže o pivní speciál roku právě vrcholí. Už nějakou dobu je tuzemský trh s pivem rozdělen pomyslnou čarou. Na jedné straně stojí velké (průmyslové) pivovary vyrábějící všeobecně známé druhy piv, také proto, že je lze...

Frulika: Umí vyrobit i ty nejdivnější příchutě do jogurtů

10.October
[5 minut čtení] Nejoblíbenější ovocnou složkou je už od samého zrodu ochucených jogurtů ta jahodová. Výrobci na nás ale zkouší třeba kokos, bylinky, slaný karamel i příchutě, které byste snad ani nechtěli ochutnat. Vyrobí náplň, na jakou si vzpomenete. Náš zákazník, náš pán, říkají si ve Frulice, jednom ze tří největších závodů na výrobu příchutí do jogurtů u nás. I takové podniky v Česku máme,...

Riziko olova z broků a rybářských olůvek v potravinách – řeší EU imaginární nebezpečí? [Komentář]

9.October
[3 minuty čtení] Podzim je sezónou honů a výlovů. Je proto namístě otázka, jak moc olova obsahují zvěřina a ryby a zda je důvod k obavám při jejich konzumaci. A zda je potřeba zákaz olověných broků a rybářských olůvek, o který usiluje Evropská unie. Evropská komise uložila letos v srpnu Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA) nový úkol. ECHA má vypracovat studii o tom, jaké dopady by měl úp...

Uzené, nebo navoněné? Test zkoumal kvalitu moravského uzeného a uzených plecí [Test]

8.October
[3 minuty čtení] Spotřebitelská organizace dTest se zaměřila na kvalitu baleného moravského uzeného a uzených plecí. Ukázalo se, že výrobky mají potíže například s dodržením slíbeného množství masa a tuku. dTest ve velkých obchodních řetězcích nakoupil třináct českých výrobků – šest vzorků moravského uzeného a sedm uzených plecí vhodných pro přímou konzumaci i další kulinářskou úpravu. Následně...

Výživoví šmejdi: Jak to chodí v továrně na hubnutí

8.October
[6 minut čtení] Přinášíme svědectví ženy, která coby vystudovaná nutriční terapeutka hledala uplatnění v oblasti výživového poradenství. „Během prvních pár dnů mi došlo, že rozhodně nejde o žádné pomáhání lidem, ale o tvrdý byznys a co nejvyšší prodej firemních doplňků stravy. Byla jsem upozorněna na to, že i kdybych věděla, že klientovi může pomoci něco jiného, nesmím mu to nabídnout.“ Totožno...
© 2000-2019 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes