Vitalia.cz

Popis:

Vitalia.cz - váš průvodce zdravým životem

URL:

http://www.vitalia.cz/zdrava-vyziva/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

7 položek/týden

Můžu se předávkovat vitamínem D?

11:55
[3 minuty čtení] Hlavním zdrojem vitamínu D je slunce, doplňovat ho můžeme také vhodným jídelníčkem a speciálně obohacenými potravinami či doplňky stravy. Odborníci vysvětlují, jak na to. Vitamín D je nezbytný pro zdravé kosti, ověřují se i jeho další výhody, jako jsou ochrana proti nachlazení nebo prevence deprese.

Nekupujte bramborové noky, připravte si je jako šéfkuchař

1:24
[5 minut čtení] Bramborové noky jsou malé jemné knedlíčky, které chutnají božsky. Tedy pokud si je nekoupíte jako polotovar, ale zkusíte si je připravit podle rad Romana Pauluse. A klidně i s hříbkovou omáčkou, i na tu totiž máme recept. Nemusíte být hned knedlíkoví, aby vás čas od času přepadla chuť na bramborové noky. Přestože jejich příprava s bramborovým knedlíkem úzce souvisí, přece jen se...

Jak bojovat s diabetem stravou? Ukázkový jídelníček při cukrovce

16.října
[3 minuty čtení] Při předcházení diabetu, případně už při vzniku onemocnění je důležité dodržovat pravidelnou a kvalitní stravu. Platí také, že ve stravě je potřeba co nejvíce omezit cukr, což jsou nejen jakékoliv cukrovinky, ale i sladké nápoje včetně colových, a vyvarovat se alkoholu. Diabetes neboli cukrovka je onemocnění vznikající v důsledku poruchy metabolitu cukrů. Příčinou je neschopnos...

Bacha, padá ti do klína hamburger!

15.října
[4 minuty čtení] Fastfoodová okénka cílí na zákazníky z řad řidičů a ani se tím netají. Řidiči konzumují bagety, burgery i hranolky máčené v kečupu za jízdy přímo v místech, kde vy přecházíte přes přechod, kde chodí děti do školy… Co na to BESIP? V srpnu se na pražském sídlišti Horní Měcholupy otevřela první ze dvou samostatně stojících poboček Bageterie Boulevard (BB). Od jiných se liší tím, ž...

V Česku se čím dál víc pijí „dvanáctky“

12.října
[3 minuty čtení] Soutěž „CEREVISIA SPECIALIS“, která porovnává netradiční piva produkovaná průmyslovými pivovary, odhalila trendy, které mezi konzumenty piva sílí. Když se před několika lety začaly na našem pivním trhu prosazovat se svou produkcí minipivovary, které obohatily nabídku piv v ČR u nás dříve zcela neznámými druhy piv, odstartovaly tím nejen rozšíření spektra v tuzemsku vařených a p...

Od telete po hamburger: Jak vzniká ikona McDonald's

11.října
[16 minut čtení] „S hovězím masem v našich hamburgerech je to velice jednoduché. To prostě bylo, je a bude pouze mleté přední hovězí. Až na grilu se přidá pepř a sůl a to je celé,“ říká Vít Grec z McDonald's. Až takhle je to jednoduché, dalo by se říci, ale ono to zas tak prosté není. Podívali jsme se na celou cestu masa: od telete až po burger se světoznámým logem. Fastfoodový řetězec McDonald...

Kvevri víno: na podzim se zakope, na jaře si pochutnáte

10.října
[3 minuty čtení] 100% přírodní původní gruzínská metoda výroby vína v amfoře je zapsaná i v seznamech UNESCO. Tzv. kvevri vína se již připravují i u nás a začínají rozšiřovat nabídku vín na našem trhu. Víno je jedna z mála potravinářských a nápojářských komodit, která je u nás cíleně marketingově podporována i ze státních peněz. Spotřeba vína postupně roste, což poměrně logicky ústí do stále ši...

Nejhorší šlehačka ve spreji: ztužený palmový tuk, voda a chemie [Test]

9.října
[3 minuty čtení] TEST – Šlehačky ve spreji vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Některé jsou ze smetany, jiné z odstředěného mléka a další z tuku a vody. Test ukázal, kterou sprejovou šlehačku má cenu kupovat a jakým se vyhnout. Server Vitalia.cz již před několika lety otestoval tzv. sprejové šlehačky dostupné na našem trhu. Ukázalo se, že šlehačku ve spreji uvaří výrobci i z vody. Změn...
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes