15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Vitalia.cz

Popis:

Vitalia.cz - váš průvodce zdravým životem

URL:

http://www.vitalia.cz/zdrava-vyziva/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

2,1 položek/týden

Banánový chlebíček aneb banana bread: Za hodinu můžete servírovat

12:55
Jednoduchý, šťavnatý, oblíbený. Přesně to je banánový chlebíček- původně americký recept, který se rychle prosadil i u nás. Základem receptu je několik přezrálých banánů, ale jinak si ho můžete přizpůsobit tomu, co máte zrovna doma.

Cukroví jinak a zdravěji. Zasytí a nesníte ho tolik

28.listopadu
O nadcházejícím víkendu začíná advent, období, kdy se pomalu začínáme chystat na vánoce, nejen co se výzdoby, ale i pečení cukroví týká. Budete si dál dopřávat klasiku, nebo letos zvolíte zvdravější variantu alespoň jednoho druhu? Inspirujte se.

Tři neobvyklé polévky pro zahřátí: kukuřičná, česneková a houbová

26.listopadu
Podzimní plískanice, kdy se střídá déšť se sněhem a silným větrem si žádá alespoň malou kompenzaci ve formě horké, voňavé a lahodné polévky. Ideálně nevšední, takové, kterou jste ještě neměli a brzy si ji znovu uvaříte.

Osvědčený recept na klasické linecké. Musíte použít správný poměr surovin

24.listopadu
Tohle cukroví je naprostou vánoční klasikou. Drobné, křehké a krásně voňavé linecké promazané marmeládou. Podle tohoto receptu a videonávodu se vám povede na výbornou.

Billa zavírá svůj e-shop. Na Vánoce v něm ale ještě nakoupíte

21.listopadu
V březnu roku 2023 rakouský řetězec Billa v Česku spustil pilotní testování svého e-shopu. Zařadil se tak po bok velkých hráčů na trhu, Tesca, Globusu nebo Makra či Coopu. Těžkou disciplínu ale nezvládl a končí. Investovat chce v novém roce hlavně do nových technologií a kamenných obchodů.

Chili Ta: Doma mi nesmí chybět kaviár a miso pasta, ale miluju taky kulajdu s vejcem

20.listopadu
Zazářila hned v několika televizních soutěžích a i když v té kuchařské neskončila na prvním místě, stala se jednou z nejznámější účastnic. Chili Ta Thuy je energická kuchařka, která si s námi povídala o své nejoblíbenější surovině, obsahu své lednice i o tom, proč ji kamarádi neradi zvou na domácí jídlo.

Kolagenu v lidském těla ubývá už od 25 let, doplníte ho jídlem i nápojem

19.listopadu
Kolagen se v posledních letech stal symbolem mladistvé pleti, zdravých kloubů i vlasů. Na trhu najdeme celou řadu doplňků i potravin, které ho obsahují. Ale co se vlastně s kolagenem děje poté, co ho sníme? A dostane se opravdu tam, kde ho chceme mít?

Udělejte si doma lasagne s mletým masem stejně dobré jako v restauraci

16.listopadu
Lasagne patří k nejoblíbenějším jídlům italské kuchyně. Jejich domácí příprava je překvapivě snadná, jen to chvíli zabere. Stačí kvalitní mleté maso, zelenina, bešamel a dobrý sýr. S tímto jednoduchým postupem zvládnete během dvou hodin připravit syté, šťavnaté a krásně zapečené lasagne. Recept je na šest porcí – vařit můžete podle videa.

Kaufland začal vyrábět vlastní gothaj s velkým množstvím masa

14.listopadu
Masozávod v Modleticích začal vyrábět čtyři nové výrobky, s nimiž se už pár dní můžete setkávat na pultech řetězce Kaufland. Jedním z nich je Gothajský salám s vysokým podílem masa, další je Junior a dvě paštiky.

Vyznejte se v zelí. Takhle se liší kysané od sterilovaného. Které je lepší?

12.listopadu
Obě bývají ve sklenici, ale jen jedno posílí vaši imunitu. Poznáte v obchodě sterilované zelí od kysaného? Je dobré vědět, nač si dávat pozor. Zároveň vás naučíme připravovat zelí vlastní. Kysané, plné probiotických bakterií.
© 2000-2025 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes