Vitalia.cz |
Popis: Vitalia.cz - váš průvodce zdravým životem
|
||||||
Banánový chlebíček aneb banana bread: Za hodinu můžete servírovat12:55 Jednoduchý, šťavnatý, oblíbený. Přesně to je banánový chlebíček- původně americký recept, který se rychle prosadil i u nás. Základem receptu je několik přezrálých banánů, ale jinak si ho můžete přizpůsobit tomu, co máte zrovna doma. Cukroví jinak a zdravěji. Zasytí a nesníte ho tolik28.listopadu O nadcházejícím víkendu začíná advent, období, kdy se pomalu začínáme chystat na vánoce, nejen co se výzdoby, ale i pečení cukroví týká. Budete si dál dopřávat klasiku, nebo letos zvolíte zvdravější variantu alespoň jednoho druhu? Inspirujte se. Tři neobvyklé polévky pro zahřátí: kukuřičná, česneková a houbová26.listopadu Podzimní plískanice, kdy se střídá déšť se sněhem a silným větrem si žádá alespoň malou kompenzaci ve formě horké, voňavé a lahodné polévky. Ideálně nevšední, takové, kterou jste ještě neměli a brzy si ji znovu uvaříte. Osvědčený recept na klasické linecké. Musíte použít správný poměr surovin24.listopadu Tohle cukroví je naprostou vánoční klasikou. Drobné, křehké a krásně voňavé linecké promazané marmeládou. Podle tohoto receptu a videonávodu se vám povede na výbornou. Billa zavírá svůj e-shop. Na Vánoce v něm ale ještě nakoupíte21.listopadu V březnu roku 2023 rakouský řetězec Billa v Česku spustil pilotní testování svého e-shopu. Zařadil se tak po bok velkých hráčů na trhu, Tesca, Globusu nebo Makra či Coopu. Těžkou disciplínu ale nezvládl a končí. Investovat chce v novém roce hlavně do nových technologií a kamenných obchodů. Chili Ta: Doma mi nesmí chybět kaviár a miso pasta, ale miluju taky kulajdu s vejcem20.listopadu Zazářila hned v několika televizních soutěžích a i když v té kuchařské neskončila na prvním místě, stala se jednou z nejznámější účastnic. Chili Ta Thuy je energická kuchařka, která si s námi povídala o své nejoblíbenější surovině, obsahu své lednice i o tom, proč ji kamarádi neradi zvou na domácí jídlo. Kolagenu v lidském těla ubývá už od 25 let, doplníte ho jídlem i nápojem19.listopadu Kolagen se v posledních letech stal symbolem mladistvé pleti, zdravých kloubů i vlasů. Na trhu najdeme celou řadu doplňků i potravin, které ho obsahují. Ale co se vlastně s kolagenem děje poté, co ho sníme? A dostane se opravdu tam, kde ho chceme mít? Udělejte si doma lasagne s mletým masem stejně dobré jako v restauraci16.listopadu Lasagne patří k nejoblíbenějším jídlům italské kuchyně. Jejich domácí příprava je překvapivě snadná, jen to chvíli zabere. Stačí kvalitní mleté maso, zelenina, bešamel a dobrý sýr. S tímto jednoduchým postupem zvládnete během dvou hodin připravit syté, šťavnaté a krásně zapečené lasagne. Recept je na šest porcí – vařit můžete podle videa. Kaufland začal vyrábět vlastní gothaj s velkým množstvím masa14.listopadu Masozávod v Modleticích začal vyrábět čtyři nové výrobky, s nimiž se už pár dní můžete setkávat na pultech řetězce Kaufland. Jedním z nich je Gothajský salám s vysokým podílem masa, další je Junior a dvě paštiky. Vyznejte se v zelí. Takhle se liší kysané od sterilovaného. Které je lepší?12.listopadu Obě bývají ve sklenici, ale jen jedno posílí vaši imunitu. Poznáte v obchodě sterilované zelí od kysaného? Je dobré vědět, nač si dávat pozor. Zároveň vás naučíme připravovat zelí vlastní. Kysané, plné probiotických bakterií. |