15
nových článků - klikněte pro zobrazení

A dá se to zkvasit?

Popis:

O kvašení a kysání a fermentaci všeho možného.

URL:

https://www.zkvaseno.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Kombuchová historie 2: omyl s názvem kombucha

6:21
V předchozím historickém výletu jsme se podívali na to, jak Gustav Lindau ňoupal želatinovou placičku v roce 1913 a ujasnili jsme si, že nic jako Medusomyces gisevii neexistuje. Pokračujme ale ve stopování čajovo-octové kultury, v čemž mě silně inspirovala dva roky stará a výborná rešerše Uwe Spiekermanna, který prohledával dobový rakouský a německý tisk a... View Article The post Kombuchová hist…

Kombuchová historie 1: omyl Medusomyces gisevii

13.prosince
Patrně držíte nějakou koupenou kombuchovou limonádu v ruce a googlíte, co že je to extrakt z houby Medusomyces gisevii. Jste na správné adrese, i já jsem na to vejral jak bacil do lékárny a když jsem si to šel ověřit na web jednoho z výrobců, zjistil jsem, že mimo oficiální legislativně schválenou etiketu na své... View Article The post Kombuchová historie 1: omyl Medusomyces gisevii first appear…

Workshopové vegan kimčchi s kalkulačkou

26.listopadu
Recept na baechu kimčchi oholený na dřeň, maximálně minimalizovaný, metoda ŽÁVES a kalkulačka pro lenochy nádavkem. The post Workshopové vegan kimčchi s kalkulačkou first appeared on Zkvašeno.cz .

Probiotický elixír zdraví 2(025)

21.srpna
Pokračování podvratné diskuse o tom, zda jsou fermentované nápoje vůbec probiotické: aktuální vědecké poznání, růst popularity, trh a potenciální rizika. The post Probiotický elixír zdraví 2(025) first appeared on Zkvašeno.cz .

Je to plíseň?

26.července
Do základní výbavy každého fermentariána patří i povědomí o tom, co jsou nechtěné spontánní plísně, jak je poznat, jak se jim vyhnout a kdy vůbec nepanikařit. Tohle je nutné začátečnické čtení! The post Je to plíseň? first appeared on Zkvašeno.cz .

Citróny

5.července
Ahoj! Máte rádi citróny? Jasně, ano, všichni je máme rádi, protože jsou skvělý, akorát se nedají jíst úplně přímo, že, jaksi rovnou ze stromu, zvláště tady u nás. Dají se zkvasit? Jistě! To není žádná novinka a vlastně je to jeden z těch nejoblíbenějších fermentů, které když vybalím na nějakých ochutnávkách, tak se na něj... View Article The post Citróny first appeared on Zkvašeno.cz .

Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho

18.dubna
Pojďte, pozvu vás nan 27.4. do Kongresáku v Praze na swap fermentačních kultur, kde si povíme, jak vznikla od nuly první česká, potažmo berounská kombucha Berucha. The post Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho first appeared on Zkvašeno.cz .

Swap fermentačních kultur 27.4. Praha

6.dubna
U příležitosti celorepublikového SWAP FESTIVALU pořádá blog Zkvašeno doprovodnou akci SWAP FERMENTAČNÍCH KULTUR, která poslouží jako platforma pro setkání zkušených chovatelů přátelských mikroorganismů s těmi začínajícími, jako místo, na které každý může tyto zábavné kultury přinést a jiné si zase odnést. Donesení kultur není samozřejmě podmínkou pro účast, přijít, porozhlédnout se a odnést si co…

Bezlaktózový jogurt

2.března
Je vůbec možné nainkubovat si doma jogurt tak, aby neobsahoval vůbec žádnou laktózu? Po mnoha letech od vydání původního jogurtového článku jsem si tuhle otázku položil znovu a s nově nabytými znalostmi, potřebnými k sestavení článku Cukr, jsem podnikl pár pokusů, abych si teorii ověřil v praxi domácího inkubátoru. O bílém jogurtu už víme, že... View Article The post Bezlaktózový jogurt first app…

Miso z tempehu

17.února
Dá se zkvasit něco, co se nepodařilo zkvasit? Toto je příběh o vybírání zatáček a nevyhazování zdánlivě znehodnoceného jídla. The post Miso z tempehu first appeared on Zkvašeno.cz .
© 2000-2025 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes