15
new stories - click to show

A dá se to zkvasit?

Description:

O kvašení a kysání a fermentaci všeho možného.

URL:

https://www.zkvaseno.cz/

Catalog:

Lifestyle → Jídlo

Publishes:

3 items/month

Probiotický elixír zdraví

7.April
Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ? The post Probiotický elixír zdraví first appeared on Zkvašeno.cz .

Burong isda: kvašená ryba v rýži

16.March
Také jste chtěli vědět, co se stane, když smícháte rýži s rybím masem a dáte to kvasit? Já jsem to zkusil a..! The post Burong isda: kvašená ryba v rýži first appeared on Zkvašeno.cz .

Strava sojky zlověstné

12.February
Tohle není návod na zhubnutí. Ani na stoletý život. Tohle je můj myšlenkový pochod, kterým míchám své jídlo. The post Strava sojky zlověstné first appeared on Zkvašeno.cz .

Vaříme z kimčchi

3.February
Sice zabíjeme mikroba, ale způsobíme blaho v obědové misce. Kimčchi skýtá spoustu příležitostí, jak si přichystat hřejivé a chuťově bohaté jídlo. Rukama. The post Vaříme z kimčchi first appeared on Zkvašeno.cz .

Alkalická fermentace luštěnin

16.January
Nejsme šarlatáni a odkyselovači organismu. My jen prozkoumáváme kvašení, které běží do zásaditých hodnot stupnice pH. A smrdí čpavkem. A je moc dobré. The post Alkalická fermentace luštěnin first appeared on Zkvašeno.cz .

Salami

11.January
Klíčová slova: fermentovaný buřt, dusitany, vepřové střívko, laktobacil, botulin. To musím mít! The post Salami first appeared on Zkvašeno.cz .

Ananasové kimčchi

1.January
Mám to z internetu, dobrovolně bych to nevymyslela. A první impuls to udělat byl pocit — to je tak divné, to budu muset zkusit! A ono je to skvělé. Fakt zkuste to. Nakrájejte ananas a přidejte k tomu kimčchi pastu. Zamezte přístupu a nechte to dozrát. To stačí Nu dobrá — pro ty co ... Tohle si přečtu Ananasové kimčchi The post Ananasové kimčchi first appeared on Zkvašeno.cz .

Luštěniny (konečně) každý den

8.December
Otázka prdlavosti definitivně zodpovězena! Výkrm mikrobioty vyřešen! TOP 10 způsobů úpravy! Víme první - dá se to zkvasit! The post Luštěniny (konečně) každý den first appeared on Zkvašeno.cz .

Doporučená literatura

25.November
Když se svému jídlu věnujete trochu systematičtěji, potřebujete nějakou literaturu, ke které se můžete vracet a buď čerpat novou inspiraci, anebo ověřovat a upevňovat existující poznatky. To je proces soustavného celoživotního učení. The post Doporučená literatura first appeared on Zkvašeno.cz .
© 2000-2021 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes