A dá se to zkvasit? |
Popis: O kvašení a kysání a fermentaci všeho možného.
|
||||||
Probiotický elixír zdraví 2(025)21.srpna Pokračování podvratné diskuse o tom, zda jsou fermentované nápoje vůbec probiotické: aktuální vědecké poznání, růst popularity, trh a potenciální rizika. The post Probiotický elixír zdraví 2(025) first appeared on Zkvašeno.cz . Je to plíseň?26.července Do základní výbavy každého fermentariána patří i povědomí o tom, co jsou nechtěné spontánní plísně, jak je poznat, jak se jim vyhnout a kdy vůbec nepanikařit. Tohle je nutné začátečnické čtení! The post Je to plíseň? first appeared on Zkvašeno.cz . Citróny5.července Ahoj! Máte rádi citróny? Jasně, ano, všichni je máme rádi, protože jsou skvělý, akorát se nedají jíst úplně přímo, že, jaksi rovnou ze stromu, zvláště tady u nás. Dají se zkvasit? Jistě! To není žádná novinka a vlastně je to jeden z těch nejoblíbenějších fermentů, které když vybalím na nějakých ochutnávkách, tak se na něj... View Article The post Citróny first appeared on Zkvašeno.cz . Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho18.dubna Pojďte, pozvu vás nan 27.4. do Kongresáku v Praze na swap fermentačních kultur, kde si povíme, jak vznikla od nuly první česká, potažmo berounská kombucha Berucha. The post Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho first appeared on Zkvašeno.cz . Swap fermentačních kultur 27.4. Praha6.dubna U příležitosti celorepublikového SWAP FESTIVALU pořádá blog Zkvašeno doprovodnou akci SWAP FERMENTAČNÍCH KULTUR, která poslouží jako platforma pro setkání zkušených chovatelů přátelských mikroorganismů s těmi začínajícími, jako místo, na které každý může tyto zábavné kultury přinést a jiné si zase odnést. Donesení kultur není samozřejmě podmínkou pro účast, přijít, porozhlédnout se a odnést si co… Bezlaktózový jogurt2.března Je vůbec možné nainkubovat si doma jogurt tak, aby neobsahoval vůbec žádnou laktózu? Po mnoha letech od vydání původního jogurtového článku jsem si tuhle otázku položil znovu a s nově nabytými znalostmi, potřebnými k sestavení článku Cukr, jsem podnikl pár pokusů, abych si teorii ověřil v praxi domácího inkubátoru. O bílém jogurtu už víme, že... View Article The post Bezlaktózový jogurt first app… Miso z tempehu17.února Dá se zkvasit něco, co se nepodařilo zkvasit? Toto je příběh o vybírání zatáček a nevyhazování zdánlivě znehodnoceného jídla. The post Miso z tempehu first appeared on Zkvašeno.cz . Ocet8.února Moštový, kompotový, lihový, tuzemáčkový, vinný, pivní, sladový z obilí či rýže, medovinový, kombuchový i nepravý ume - to všechno může být ocet. The post Ocet first appeared on Zkvašeno.cz . Fermentovaný domácí granát7.února Dokvášení sladkých limonád v uzavřených láhvích je velmi oblíbená disciplína a je až s podivem, jaký náskok má šíření neinformací nad šířením skutečně dobré a bezpečné praxe. Dovolte mi, vážení kombucháři a tibíkářky, osvětlit vám tuto problematiku uceleně, s kompletní argumentací a s příklady hlášených úrazů. The post Fermentovaný domácí granát first appeared on Zkvašeno.cz . V pálenici aneb hlavně když nakape28.října Návštěva v pálenici, kde nemusí técť, stačí když nakape. The post V pálenici aneb hlavně když nakape first appeared on Zkvašeno.cz . |