A dá se to zkvasit? |
Popis: O kvašení a kysání a fermentaci všeho možného.
|
||||||
Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho18.dubna Pojďte, pozvu vás nan 27.4. do Kongresáku v Praze na swap fermentačních kultur, kde si povíme, jak vznikla od nuly první česká, potažmo berounská kombucha Berucha. The post Vypěstoval jsem kombuchu z ničeho first appeared on Zkvašeno.cz . Swap fermentačních kultur 27.4. Praha6.dubna U příležitosti celorepublikového SWAP FESTIVALU pořádá blog Zkvašeno doprovodnou akci SWAP FERMENTAČNÍCH KULTUR, která poslouží jako platforma pro setkání zkušených chovatelů přátelských mikroorganismů s těmi začínajícími, jako místo, na které každý může tyto zábavné kultury přinést a jiné si zase odnést. Donesení kultur není samozřejmě podmínkou pro účast, přijít, porozhlédnout se a odnést si co… Bezlaktózový jogurt2.března Je vůbec možné nainkubovat si doma jogurt tak, aby neobsahoval vůbec žádnou laktózu? Po mnoha letech od vydání původního jogurtového článku jsem si tuhle otázku položil znovu a s nově nabytými znalostmi, potřebnými k sestavení článku Cukr, jsem podnikl pár pokusů, abych si teorii ověřil v praxi domácího inkubátoru. O bílém jogurtu už víme, že... View Article The post Bezlaktózový jogurt first app… Miso z tempehu17.února Dá se zkvasit něco, co se nepodařilo zkvasit? Toto je příběh o vybírání zatáček a nevyhazování zdánlivě znehodnoceného jídla. The post Miso z tempehu first appeared on Zkvašeno.cz . Ocet8.února Moštový, kompotový, lihový, tuzemáčkový, vinný, pivní, sladový z obilí či rýže, medovinový, kombuchový i nepravý ume - to všechno může být ocet. The post Ocet first appeared on Zkvašeno.cz . Fermentovaný domácí granát7.února Dokvášení sladkých limonád v uzavřených láhvích je velmi oblíbená disciplína a je až s podivem, jaký náskok má šíření neinformací nad šířením skutečně dobré a bezpečné praxe. Dovolte mi, vážení kombucháři a tibíkářky, osvětlit vám tuto problematiku uceleně, s kompletní argumentací a s příklady hlášených úrazů. The post Fermentovaný domácí granát first appeared on Zkvašeno.cz . V pálenici aneb hlavně když nakape28.října Návštěva v pálenici, kde nemusí técť, stačí když nakape. The post V pálenici aneb hlavně když nakape first appeared on Zkvašeno.cz . Cukr31.srpna Bílý jed! Jedině hnědý, třtinový! Bez přidaného cukru! Stejně návykový jako heroin! Tak těchto hesel se dočkal základní uhlíkový energetický vektor téměř celé biosféry, bez kterého by se na světě nepohnulo, nežilo a nerostlo vůbec nic. Pojďte, mrkneme se dneska na cukr zase optikou normálního strávníka a fermentariána a možná ho vezmete na milost jako kdysi droždí, mouku či zlé, krabicové (mléko)… Otázka bublavosti11.července Buďto kyne moc, nebo málo, lahve vybuchují nebo jsou zticha, sakramentská práce, co s tím? Pojďme si shrnout všechno, co víme o bublavosti a vyvodit z toho nějaké praktické tipy. The post Otázka bublavosti first appeared on Zkvašeno.cz . Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024)2.května Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností. The post Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024) first appeared on Zkvašeno.cz . |