15
new stories - click to show

A dá se to zkvasit?

Description:

O kvašení a kysání a fermentaci všeho možného.

URL:

https://www.zkvaseno.cz/

Catalog:

Lifestyle → Jídlo

Publishes:

6 items/month

Nakládané švestky – Gavalı Turşusu

14.September
Algoritmy na Youtube mi nabídli mé oblíbené Ázerbajdžánce, kteří nakládali švestky s česnekem, solí a troškou octa. I řekla jsem si, hm, to je tak divné že to musím zkusit! A pak jsem šla do rádia a dostala jsem zákeřnou otázku a najednou se slyším slibovat v živém vysílání, že udělám ty švestky a přinesu ... Tohle si přečtu The post Nakládané švestky – Gavalı Turşusu first appeared on Zkvašeno.c…

Na dovolenou bez mikroutů

25.June
Jak dlouhodobě uchovávat své oblíbené kultury, když zrovna odjíždíte na delší dobu z domácnosti a nesehnali jste jim dobře placený hotel. The post Na dovolenou bez mikroutů first appeared on Zkvašeno.cz .

Chlebový kvásek vždyživý

6.June
V tomto zápisku se nebudu zabývat teorií pečení, ani recepty na chleba, to už na kváskové mapě máme, Chtěl bych se tentokrát podělit o zkušenosti s vedením žitného kvasu a jeho udržením v dobré kondici. The post Chlebový kvásek vždyživý first appeared on Zkvašeno.cz .

10 fermentů, bez kterých se neobejdu

5.May
Top 10 kvašených dobrot, bez kterých už bych já nebyl já. Máte taky uspořádaný svůj žebříček hodnot? The post 10 fermentů, bez kterých se neobejdu first appeared on Zkvašeno.cz .

Kniha Umění fermentace konečně česky!

30.November
Sandorův opus vychází po deseti letech i v češtině a my jsme ji jak se patří pokřtili. The post Kniha Umění fermentace konečně česky! first appeared on Zkvašeno.cz .

Žito a jantar — Pobaltí I.

14.November
Ale není zemiak, je jen tma, zima a halucinace z podvýživy. (neznámý autor) Polsko-britská autora Zuza Zak vydala knížku o pobaltské kuchyni Žito a Jantar. Kniha vyšla pouze v angličtině a obávám, se že do češtiny ji nikdo překládat nebude. Protože pobaltí je pro nás přehlíženou oblastí, o pobaltské kuchni nic moc nevíme a natož ... Tohle si přečtu The post Žito a jantar — Pobaltí I. first appear…

Mikraut aneb Hostina pro bakterie

15.October
Když jíme, krmíme nejen sebe, ale i svoje střevní mikroorganismy. Vláknina, ať už rozpustná nebo nerozpustná je palivem pro naše mikrouty. Nenechme je hladovět! The post Mikraut aneb Hostina pro bakterie first appeared on Zkvašeno.cz .

Potraviny pro tebe — konference 2021

1.October
Stručný výtah ze sedmi příspěvků 3. ročníku nesmírně poutavé konference Současné trendy vede speciální výživě na téma střevní mikrobiom. The post Potraviny pro tebe — konference 2021 first appeared on Zkvašeno.cz .

Lečo

5.September
Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Poslechnout si to můžete zde. Nutno naznat že mě překvapilo, že by lečo mělo být nenáviděné jídlo, protože v jídelnách mi ho nikdo nenutil a doma jsme ho dělali dobré. Ve skutečnosti lečo bylo nejoblíbenějším jídlem mojí mámy a tak to ... Tohle si přečtu The post Lečo first appeared on Zkvašeno.cz .

Podpiwek

20.August
Dá se zkvasit Melta? Je podpiwek malé pivo? Už jste malovali kuchyň? Recept v článku! The post Podpiwek first appeared on Zkvašeno.cz .
© 2000-2022 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes