Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hrozivý pád letadla v Číně nikdo nepřežil! Experti nevylučují sebevraždu

Pád letadla v Číně.
Zdroj: Profimedia.cz
Pád letadla

V pondělí havarovalo v Číně letadlo společnosti China Eastern Airlines, v němž mělo cestovat 132 lidí. Nikdo nehodu nepřežil. Australský letecký odborník podle Novinek nevyloučil možnost sebevraždy, jelikož letadlo mířilo směrem k zemi kolmo a dopadlo do hor na jihu Číny.

Tragický pád Boeingu 737-800NG, který patří letecké společnosti China Eastern Airlines, nikdo z lidí na palubě nepřežil. Jak informovaly Novinky, stroj nejdříve během tří minut prudce klesl z výšky 29100 stop (8869 metrů) do výšky 7000 stop (1333 metrů). Krátce nato stoupal, ale následně kolmo spadl na zem. Děsivý pád, který zachytily i kamery, trval pouhé dvě minuty a tři sekundy.

Letadlo dopadlo do hor na jihu Číny, kde havárie způsobila požár. Na místě pádu se našly jen peněženky, průkazky a kreditní karty. Australský letecký expert Geoffrey Thomas prozradil, že kolmý pád nosem dolů je velmi neobvyklý. Tento typ pádu podle něj neodpovídá žádným běžným mechanickým poruchám či vysazení motoru. „Tato trajektorie letu je velmi neobvyklá. V minulosti se tento profil letu objevoval u sebevražd. Vypadá to, že letadlo bylo během pádu řízeno,“ prozradil Thomas, jak informoval již zmíněný zdroj.

Zatím se nenašly černé skříňky

Čínské úřady však zatím žádné hypotézy, proč letadlo havarovalo, nezveřejnily. Na místě se nenašly ani černé skříňky, které jsou důležité pro vyšetřování tragédie. Jsou v nichž totiž uloženy letové údaje a hlasové záznamy z pilotní kabiny. K pátrání využijí i drony. Záchranné práce podle státních médií ztěžuje hornatý terén. Na místo nehody vede pouze jedna přístupová cesta. Tento týden má navíc podle předpovědi počasí pršet.

Stroj byl z roku 2015. Čína patří v posledních letech v bezpečnosti letecké dopravy k nejlepším na světě, napsala agentura Reuters. Poslední smrtelná nehoda civilního tryskového letadla se tam stala v roce 2010, kdy za špatné viditelnosti havarovalo letadlo společnosti Henan Airlines, když se blížilo k letišti v I-čchunu. Z 96 lidí na palubě 44 zahynulo.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy