Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Andělsky krásná Angelika skončila sama: Takhle se na Michèle Mercier podepsal zub času

Angelika, markýza andělů: Takhle dnes vypadá Michèle Mercier
Zdroj: profimedia, koláž eXtra
+ Dalších 5 fotografií
galerie

Krásná představitelka Angeliky Michèle Mercier (83) neměla na růžích ustláno. Nejenže nikdy nepřekročila stín slávy své největší role, ale nikdy nepotkala "toho pravého",  a dokonce se musela vyrovnat se ztrátou své mladší sestry, jak uvedl server woman.forumdaily. 

Michèle Mercier si všichni pamatují jako nespoutanou Angeliku, které k nohám padaly stovky mužů. První díl pětidílné série o odvážné markýze si můžete připomenout již dnes večer na ČT2. Krásná herečka však sama ve vztazích neměla štěstí, žádný z jejích románků neskončil šťastně. Nyní je matka šesti dětí svobodná a žádnou další bolest už zažít nechce.

Angelika z ní udělala hvězdu

V sedmnácti letech se Michèle, vlastním jménem Jocelyne Yvonne Renée Mercier, přestěhovala do Paříže, tanec spojila i s divadlem a pustila se do studia herectví. Pro svět showbyznysu ale bylo její jméno moc dlouhé, a tak jí bylo doporučeno přejmenovat se na Michèle. K tomuto jménu navíc měla osobní vztah, protože se tak jmenovala její mladší sestra, která bohužel v pěti letech zahynula na břišní tyfus, jak píše web woman.forumdaily.

Po několika romantických komediích a italských nízkorozpočtových filmech přišla na řadu osudová Angelika. Tuto slavnou roli předtím odmítla Brigitte Bardot, Catherine Deneuve byla zase pro film moc nevýrazná a Jane Fonda měla výrazný americký přízvuk, uvádí web IMDb. Před podpisem smlouvy už stála Marina Vlady, roli ale nakonec dostala právě Michèle, která v té době měla už na svém kontě dvě desítky natočených filmů. Nebylo jí sice moc po chuti, že byla pro filmaře poslední volbou, jejich nabídku ale přijala. Angelika byla velkým trhákem a během čtyř let se natočilo pět dílů.

Michèle Mercier se najednou stala stejně známou a populární jako Bardot, ovšem i to si vybralo svou daň, protože role Angeliky zastínila všechny další postavy, které si poté zahrála. Po jejím hereckém vrcholu tak nastal v podstatě hereččin konec a žádnou další slavnou roli už si do svého životopisu nepřidala.

Všechny lásky Michèle Mercier

Zatímco díky Angelice se stala slavnou, tak v osobním životě neprožívala žádnou pohádku. Vztahy se jí totiž rozpadaly jako na běžícím páse. Poprvé se vdala v roce 1961 za pomocného režiséra Andrého Smagghe. Ten ale bojoval s alkoholem, a tak v roce 1965 přišel rozvod, jak uvádí web amomama.fr. Své další ano řekla v roce 1970 známému závodníkovi Claudeu Bourillotovi. Ten ji ale jednou okradl a navždy zmizel, a tak se v roce 1976 rozvedli. Pak se zamilovala do herce Vittoria Gassmana, ten se ji ale pokusil dokonce znásilnit. Italský princ Nicola Bocompagni-Ludovisi zase sňatek zrušil a v roce 1996 se zamilovala do Reného Leporcema, ovšem ani tento vztah dlouho nevydržel.

Od té doby je kráska, o jejíž srdce se ucházel i její herecký kolega z Angeliky Robert Hossein, sama. Když se jí před lety zeptala francouzská redaktorka, zda ji nemrzí, že nikdy neměla děti, odpověděla velmi rázně: "Vychovala jsem šest chlapců, různých manželů. Zažila jsem chvíle intenzivního štěstí, které se ale z mého života vytratily. Synové začali reprodukovat kecy svých otců," řekla Mercier pro server francesoir.fr.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy