Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Rady podle Olgy Menzelové: Jak se udržuje ve formě? Šestnáctihodinové půsty a litry vody!

Olga Menzelová: Radí ženám se stravou
Zdroj: se souhlasem O. Menzelové
+ Další 3 fotografie
Rady

Olga Menzelová (44) se rozhodla svým sledujícím pomoci a radí, jak se ona sama stravuje a udržuje ve formě. Na Instagramu prozradila, co každé ráno pro své tělo dělá, a také se rozepsala o tom, proč je dobré jednou za čas zkusit půst.

Producentka Olga Menzelová se již delší dobu zaměřuje na to, co jí a pije. Na Instagramu svým sledujícím navíc radí, co by také mohli dělat, aby se cítili dobře a zdravě.

V jednom z postů se například rozepsala o tom, že každé ráno pije půllitr sklenice teplé nebo vlažné vody. Vodu doplní o citron a špetku jedlé sody, která tlumí kyselou chuť citronu. „Jídlo nejdříve třicet minut potom. Většina potravin, které jíme, vytváří v těle kyselé prostředí. A když je tělo příliš kyselé, tlumí některé chemické reakce včetně aktivity enzymů nebo i obnovu a reprodukci buněk. Překyselený organismus vede k buněčné degeneraci, která ve svém důsledku může přivodit vážné zdravotní problémy,“ poradila sledujícím Menzelová.

Olga má ráda půsty

V dalším postu se zase zaměřila na půst, který je podle ní pro tělo velmi dobrý. Podle Menzelové nemusí být půsty dlouhé, stačí, aby byly v řádech dnů i několika hodin. Půsty mám moc ráda. Jen na ně člověk musí být dobře připraven mentálně. A pak to jde samo,“ vysvětlila Olga v příspěvku, k němuž připojila fotografii s prázdným talířem.

„Já se na to hladovění vždycky těším. Odpočinu si u něj a naberu novou energii. Tělo totiž není zatěžováno metabolismem, navíc je v mírném stresu, který je však v tomto případě velmi pozitivní,“ popsala dále. Nejdříve začínala u dvanáctihodinového půstu a následně u šestnáctihodinového.

A podle Olgy na tom není nic hrozného. „U prvního si stačí dát poslední jídlo v sedm večer a snídat můžete v sedm ráno. U druhého, který já používám často, jím v šest večer naposledy a pak nejdříve v deset ráno. Těšit se ráno na snídani je krásný. Tělu se uleví,“ prozradila vdova po režiséru Jiřím Menzelovi (†82), o jehož úmrtí informovala Olga skrze svůj facebookový profil.

Tři děti se třemi tatínky

Olga Menzelová nyní žije s egyptologem Miroslavem Bártou, s nímž má syna Alberta, o jehož existenci poprvé promluvila v listopadu 2020.

Prvního potomka počala Olga v roce 2008, a to s režisérem Jaroslavem Brabcem, se kterým přivítala na světě dceru Annu Karolínu, jak jsme popsali v tomto článku. Mimomanželský vztah se jim ale po dvou letech rozpadl a po nějaké době se Olga vrátila k Jiřímu Menzelovi, se kterým měla druhou dceru Evu Marii.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy