Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Mladí pekaři zápolili v přípravě chleba i koláčů. Vítězství zamířilo do Brna

Soutěž pekařů, vítězství míří do Brna
Zdroj: Albert
Pekař roku

Minulé úterý a středu se proti sobě utkalo deset nejlepších studentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky. V již 25. ročníku soutěže Pekař roku, v kategorii junior, ukázali své dovednosti. Soutěž hostila v Kladně firma backaldrin. Finále se tak konalo s podporou generálního partnera obchodů sítě Albert. 

Soutěžící se utkali v přípravě pšenično-žitného chleba a běžného i vícezrnného pečiva. Finalisté dále soutěžili také s vánočkami a tradičními chodskými koláči. Odborná porota hodnotila dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování. Vítězkou se stala Adéla Šimková ze Střední školy Brno, Charbulova.

Soutěž se konala již po pětadvacáté a proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v České republice. Ten podporuje studenty pekařských oborů speciálním stipendiem, vydává odborné publikace a propaguje obor u odborné i široké veřejnosti.

„Cílem naší juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru jako takového. Velmi nás těší, že studenti si akci skvěle užili a na místě byla tradičně příjemná, ale zároveň soutěžní atmosféra. Vyhlášení výsledků proběhlo ve VIP zóně kladenského hokejového stadionu,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

Mladí pekaři zápolili v přípravě chleba i koláčů. Vítězství zamířilo do Brna


Akci i letos podpořila společnosti Albert. „Těší nás vidět talentované účastníky a jsme rádi, že takovéto události pekařské řemeslo popularizují. V rámci výuky i praxe dlouhodobě spolupracujeme s odbornými školami,“ říká Václav Bozděch, manažer vlastní produkce pečiva obchodů Albert.

„Poskytujeme příležitosti získat dovednosti spojené s tradiční výrobou čerstvého pečiva a podporujeme pekařské řemeslo. Ve velkých obchodech provozujeme pekárny s vlastní výrobou, a navíc odebíráme pečivo od desítek regionálních českých pekáren,“ doplňuje Bozděch.

Mladí pekaři zápolili v přípravě chleba i koláčů. Vítězství zamířilo do Brna


Související články

Další články

Nejnovější kauzy