Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Vycházející česká hvězda Filip Antonio: Mladší bratr mu šlape na paty, občas na něj žárlí

Herec Filip Antonio.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 5 fotografií
NAROZENINY

Mladý herec Filip Antonio dnes slaví teprve dvacáté narozeniny. Přesto má na kontě už řadu filmových a seriálových rolí. Na hereckou dráhu se vydal i jeho mladší bratr, který je rovněž velmi úspěšný. Jak se Filip svěřil v rozhovoru pro Novinky, oba na sebe někdy i žárlí.

Herec Filip Antonio pochází z umělecké rodiny. Jeho matkou je operetní zpěvačka a herečka Dita Hořínková, před filmovými kamerami se ocitl také jeho mladší bratr Viktor.

Role Filipa Antonia

Občas se dokonce stane, že na sebe sourozenci žárlí. „Brácha je jako herec totiž zatraceně dobrej! A čím je starší, tím to bude nejspíš horší, budeme si víc konkurovat. Minimálně jednou už jsem to pocítil. Šli jsme na casting Netflixu, měl to být hororový seriál, takže po nás chtěli, abychom křičeli hrůzou a podobně. Bráchovi to šlo výborně a tu roli na rozdíl ode mě dostal. Taky dabování mu jde skvěle,“ prozradil Filip v rozhovoru pro web Novinky.

S herectvím začal jako dítě. Svou první roli dostal už v 18 měsících, když se objevil v seriálu Bazén. Společně s maminkou vydal i CD s hravými dětskými písničkami.

Filip Antonio a Marie Poledňáková

Stal se nejmladším účastníkem kurzů mladých klavíristů v Písku, zároveň zpíval a koncertoval s Kühnovým dětským sborem. Filip je velmi nadaný a ve svém mladém věku má na svém kontě mnoho snímků. Patří mezi ně Kouzelník Žito, Přání k mání, Jak básníci čekají na zázrak, Líbáš jako bůh, Duch nad zlato, Muži v naději či seriály První republika, Vyprávěj, Hvězdy nad hlavou nebo Labyrint.

Jeho filmovou kariéru velmi ovlivnila režisérka Marie Poledňáková. „Pro mě to byla neskutečná žena a osoba, díky které jsem se vůbec dostal k filmu. Děkuji jí za své herecké začátky a za to, že ve mně našla talent. Byla to úžasná režisérka, její práce je krásná. Myslím, že všichni jí děkujeme za tisíce krásných večerů, které jsme díky jejím filmům a komediím zažili,“ svěřil se talentovaný herec pro web Super.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy