Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Sbormistr měl zneužít 16 nezletilých chlapců: U soudu v Praze se klidně usmíval

Sbormistr měl zneužít 16 chlapců: U soudu se usmíval
Zdroj: Profimedia.cz
Zneužívání

Pražský městský soud řeší několik případů pohlavního zneužití ze strany sbormistra známého chlapeckého sboru. Podle informací Blesku jsou oběťmi chlapci, kterým bylo mnohdy méně než patnáct let. Soud probíhá za zavřenými dveřmi, a to i z toho důvodu, aby nebyly známy jejich identity. 

Státní zástupkyně Barbora Kvášová obžalovala ze znásilnění a opakovaného pohlavního zneužívání pětačtyřicetiletého sbormistra známého farního chlapeckého sboru. Případ se řeší za zavřenými dveřmi, a to jak kvůli obětem, tak i muži, který se měl znásilnění dopouštět.

„Byl by to vážný zásah do mých pracovních vztahů, do mého soukromí a úspěšné umělecké kariéry a znamenalo by to vážné poškození mého profesního života,“ uvedl podle Blesku poškozený muž v žádosti.

Z poškozených nikdo nepřišel

U soudu muž působil klidně a neprojevoval empatii. Jak upozornil Blesk, muž si při vstupu do soudní síně zakrýval obličej dlaněmi a na tváři měl nenápadný úsměv. Z poškozených se k soudu nikdo osobně nedostavil. Pokud soud shledá pětačtyřicetiletého muže vinným ve všech bodech obžaloby, hrozí mu až dvanáct let za mřížemi.

Nebyl by to první případ, kdy se sbormistr dopustil zneužívání. V roce 2015 poslal soud za mříže Františka Pospíšila, bývalého sbormistra a exmajitele Gymnázia P. Křížkovského. Soud ho uznal vinným za zneužívání nezletilé studentky, jak napsal tehdy iDnes. V roce 2010 pak potvrdil nejvyšší soud pětiletý trest pro sbormistra Bohumila Kulínského.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy