Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Táta slavného muzikálu Hello, Dolly! je po smrti: Jerry Herman zemřel ve věku 88 let

Táta slavného muzikálu Hello, Dolly! je po smrti: Jerry Herman zemřel ve věku 88 let
Zdroj: Facebook
+ Dalších 11 fotografií
Smutná zpráva
Americký skladatel a textař Jerry Herman zemřel ve věku 88 let. Stál za tak slavnými muzikály jako například Hello, Dolly! Klec bláznů a Mame. Za svůj život nasbíral spoustu prestižních ocenění. Podle informací zahraničních médií skonal ve čtvrtek ve svém domě v Miami.

Ačkoliv Hello, Dolly! byl muzikál slavného divadla Broadway, Češi znají především jeho filmovou verzi s Barbrou Streisand z roku 1969, kde si zahrál na trubku i Louis Armstrong Za složení písní a otextování tohoto muzikálu se Jerry Herman dočkal odměny v podobě cen Tony, Grammy a později i ocenění za celoživotní dílo.

V české obdobě muzikálu se v hlavní roli objevila Ivana Chýlková. Legendární muzikál pojednává o vdově Dolly Levi, která se živí jako dohazovačka a která jednoho ze svých zákazníků, mrzoutského starého mládence, přiměje svým šarmem a kouzlem změnit se v milého a galantního muže. Podle mnohých se Ivaně její role velmi povedla.

Jerry Herman pro Broadway napsal deset muzikálů a na několika dalších spolupracoval. Jeho tvorba bude navždy zachována a příznivci si ho mohou připomínat i na hollywoodském chodníku slávy, kde si vysloužil hvězdu.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy