Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Díky Jardo: Baník Ostrava v slzách. Fotbalový klub přišel o jednu z největších osobností

FC Baník Ostrava se loučí se svým dlouholetým funkcionářem Jaroslavem Janošem.
Zdroj: Facebook FC Baník Ostrava
Úmrtí
V ostravském fotbalovém klubu panuje smutek. Dlouholetý klubový funkcionář a bývalý fotbalista i trenér Jaroslav Janoš zemřel v nedožitých 74 letech. Ve čtvrtek 4. června podlehl boji s těžkou nemocí. Informoval o tom na svých stránkách FC Baník Ostrava, kde se s Janošem klub rozloučil.

Jaroslav Janoš spojil s Baníkem skoro celý svůj život. Poprvé do ostravského klubu nastoupil v roce 1959, když mu bylo třináct let. Tam také v pozici gólmana odchytal většinu své hráčské kariéry. Výjimkou byly pouze krátké štace v Havířově a Frýdku-Místku.

Od roku 1978 už svůj zaslíbený klub neopustil a pracoval v něm neskutečných 41 let. V devadesátých letech si v Baníku vyzkoušel i funkci fotbalového trenéra a roli asistenta. Od roku 1996 pak čtyři sezony trénoval třetiligový tým FC Dukla Hranice, pořád byl ale zaměstnancem Baníku. V Dukle totiž trénovali převážně hráči, kteří patřili ostravskému velkoklubu.

Janoš výraznou personou fotbalu

O tom, že byl Janoš neúnavným funkcionářem, svědčí i fakt, že do klubu docházel prakticky až do své smrti. Vykonával tak vedoucího mužstva u B-týmu Baníku nebo vedl archiv klubu.

V roce 2014 obdržel Janoš Cenu JUDr. Václava Jíry za svůj přínos, kterým se zasloužil o rozvoj fotbalu. V minulém roce pak převzal na Galavečeru Ligové fotbalové asociace prestižní Cenu Františka Hrdličky, která se uděluje osobnostem za jejich celoživotní přínos profesionálnímu fotbalu, ve kterém zanechaly nesmazatelnou stopu.

Královna kabelek a šátečků Alena Schillerová: Když vidím staré fotky, šla bych se zastřelit

Související články

Další články

Nejnovější kauzy