Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Bude Jan Hamáček řídit vnitro z chalupy? Ministr přišel o byt, zbylo mu bydlení na vesnici

Jan Hamáček už je oficiálně jen vlastníkem chalupy.
Zdroj: Profimedia.cz, eXtra.cz/Martin Procházka
+ Dalších 8 fotografií
ZMĚNA

Ministra vnitra Jana Hamáčka (42) známe jako předsedu ČSSD a majitele červeného svetru, hrdě se ale může titulovat také jako chalupník. Oficiálně totiž už nevlastní byt v Mladé Boleslavi, v němž s bývalou ženou vychovával dva malé syny, ale jen chalupu v okrese Nymburk. Zachrání ho movitá manželka?

Jan Hamáček už nemá byt

Jan Hamáček se poprvé ženil před čtrnácti lety. Během manželství s Kamilou Hamáčkovou, která si stále nechává exmanželovo příjmení, se narodili synové Lukáš (13) a Matyáš (11).

Před rozvodem, který oficiálně proběhl už loni zkraje roku, se oba dohodli na vypořádání společného jmění manželů, a na základě toho pak Kamila získala byt v Mladé Boleslavi o rozloze 101 metrů čtverečních.

Chalupník

Společně si ale pořídili také chalupu v malé obci v okrese Nymburk. Patří k ní i zahrada a pozemky celkem o rozloze dva a půl tisíce metrů čtverečních. Ta podle dohody exmanželů připadla Janu Hamáčkovi, takže by tu o víkendech mohl s novou ženou Gabrielou Kloudovou po boku klidně řídit vnitro.

Má to ale háček: bývalá choť Kamila si vymínila, že chalupu, na kterou jsou zvyklí oba malí kluci, může doživotně užívat, jedinou podmínkou je udržovat v ní pořádek. Stačí tedy sem tam vysmejčit a bydlení na soboty, neděle a léto má jisté.

Klidně by se tak mohlo stát, že pokud by se Jan Hamáček s bývalou ženou špatně domluvil, došlo by k trapné situaci, že by se dvě osudové ženy jeho života na místě potkaly.

Tajné bydlení

A jak to má ministr nyní s bydlením? O tom se lze jen dohadovat. Je to chráněná osoba, takže možností má víc.

Jeho nová manželka vlastní hned několik bytů a domů. Jako nejpravděpodobnější z nich se jeví rozlehlá vila za 11 milionů korun v obci ležící necelých dvacet kilometrů od Prahy v okrese Praha-východ. Soukromí dvojice tam chrání řada vzrostlých stromů a nechybí ani krytý bazén. Ten si nicméně vícepremiér může dopřát i na chalupě.

O jeho bydlení se ale kvůli bezpečnosti může starat i přímo stát. Každopádně až jednou skončí v politice, bude mít jisté své vlastní chalupářské zázemí, pokud si tedy nekoupí nový byt, anebo se nespolehne na svou shánčivou paní.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy