Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Dojemná pietní akce za Danielu Krhutovou (†47)! Na ukládání ostatků přišla jen hrstka lidí

Dojemná pietní akce za Danielu Krhutovou (†47)! Na ukládání ostatků přišla jen hrstka lidí
Zdroj: extra/Martin Procházka
+ Další fotografie
FOTOGALERIE

Ve středu 5. května došlo na vyšehradském Slavíně k uložení ostatků zesnulé sedmačtyřicetileté herečky Daniely Krhutové, která odešla na podzim loňského roku. Přestože se její pohřeb uskutečnil 26. října, k uložení ostatků do hrobu došlo až nyní. 

Herečka Daniela Krhutová, která náhle zemřela teprve ve svých sedmačtyřiceti na prasklý žaludeční vřed, byla všem televizním a filmovým divákům dobře známá jako pohádková Marie Růžička. Objevila se však i v seriálu televize Nova Ordinace v růžové zahradě či v německé třídílné sérii Děti planety Duna.

Poslední rozloučení s talentovanou herečkou se uskutečnilo koncem října minulého roku v motolském krematoriu a během smutečního obřadu zaznělo pár jejích skladeb. Kvůli koronaviru však pohřeb probíhal komorně a účastnit se ho mohla jen hrstka lidí a zbytek musel postávat venku.

Nejbližší Daniely se tak rozhodli, že jí proto dopřejí alespoň pietní uložení ostatků. Setkání všech těch, co se s ní chtěli rozloučit, se uskutečnilo u chrámových dveří Baziliky sv. Petra a Pavla na Vyšehradě, odkud se pozůstalí přesunuli k rodinnému hrobu, kam byly uloženy její ostatky. Pietní akce se zúčastnila především rodina, která hrob Daniely Krhutové obsypala květinami.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy