Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Druhý nejlépe placený youtuber Česka Agraelus: Vojtěch Fišar je sprostý jak dlaždič

Druhý nejlépe placený youtuber Česka Agraelus: Vojtěch Fišar je sprostý jak dlaždič
Zdroj: Se souhlasem Pavla Fišara
Youtuber

Vojtěch Fišar (24), vystupující pod přezdívkou Agraelus, je podle magazínu Forbes druhým nejlépe placeným youtuberem z Česka. Influencerův roční příjem dělá dohromady 13 milionů korun. Fišar ke jmění přišel především díky streamování videoher. Fanoušci ho často zbožňují pro ostrý humor i nevybíravý slovník.

Živé vysílání z hraní počítačových her se stalo jedním z fenoménů platforem YouTube nebo Twitch. Právě na druhé zmiňované vládne Vojtěch Fišar alias Agraelus. Na Twitchi ho sleduje přes 537 tisíc fanoušků, z nichž v průměru šest tisíc si předplácí youtuberův obsah.

Fanoušci milují jeho styl

Přezdívka Agraelus se vryla do paměti většině českých gamerů, kteří někdy hledali gameplay k nějaké hře. Fišar totiž vydělává tím, že živě vysílá hraní počítačových her, které komentuje. Během toho pálí jednu hlášku za druhou, často komunikuje s diváky a rozhodně se nebojí vulgárních slov.

Lidé se například baví, když Agraelus hraje hororové hry, ve kterých čas od času vyletí úlekem z kůže či začne sprostě nadávat. Je to ale právě vulgární mluva, kvůli které přichází o partnerství s lukrativnějšími značkami. Mohl by vydělávat i mnohem víc peněz, ale to by se musel krotit, což on nechce.

Agraelus rád zůstává svůj, ostatně to mu také přináší fanoušky. V roce 2015 byl magazínem Forbes zařazen mezi "77 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích" a tímto žebříčkem se rok od roku prokousává stále výš.

Přispívá na charitu

Kromě Twitche je výraznou osobností i na platformě YouTube, kde má 625 tisíc fanoušků, kteří Agraelovi generují peníze. Youtuber totiž vydělává na jednorázových darech od diváků či na reklamách umístěných ve svých videích.

Fišar svou popularitu využívá i k charitě. Pravidelně se účastní charitativního streamu PlayStation Česká republika. S herní společností má také nejvýznamnější partnerství. Agraelovým prozatím nejúspěšnějším charitativním streamem zůstává ten z roku 2020, kdy spolu s herním vývojářem Danielem Vávrou pařil Mafia: Definitive Edition. Z akce vytěžili částku 770 000 Kč, kterou věnovali na charitu Dejme dětem šanci.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy