|
Vztahuje se k |
Hrabě Francesco Kinský dal Borgo provádí návštěvníky dvakrát ročně, říká kastelán hradu Kost15:36 » Metro Fascinovala mě představa prožít léto na hradě. Až tak, že jsem v zimním období studovala fakta o jednom z nejzachovalejších gotických hradů v Česku a podstoupila zkoušku, abych zde v létě mohla provázet. Zajímalo mě ale také, jaký život má kastelán,… Magie levandule ve sklenici: recept na sirup, který pohladí po duši27.června » Seznam Médium Objevte kouzlo levandule a nechte se unést její jedinečnou chutí. Levandulový sirup je nejen lahodný, ale také uklidňující. V článku se dozvíte, jak jednoduše připravit tento voňavý elixír, který dodá nápojům i dezertům jemný bylinný nádech. Květy černého bezu jsou skvělou surovinou pro různé domácí dobroty24.června » Seznam Médium Květy černého bezu jsou krásné i všestranné v kuchyni. Jejich jemná vůně a unikátní chuť skvěle ladí s domácími sirupy, limonádami, džemy i sladkými dezerty. Připravte si z nich lahodné dobroty, které potěší vaše chuťové buňky i podpoří zdraví. Recept na bezový džem, sladkou pochoutku s jemně květinovou chutí19.června » Seznam Médium Bezový džem je jedinečná sladká pochoutka s jemně květinovou chutí. V článku najdete jednoduchý recept, díky kterému si můžete připravit lahodný džem z bezových květů. Skvěle se hodí na pečivo, palačinky i jako netradiční doplněk k dezertům. Recept na bezové nanuky, skvělé letní osvěžení s jogurtem, nebo ovocem18.června » Seznam Médium Bezové nanuky jsou dokonalým letním osvěžením, které spojuje jemnou květinovou chuť bezu se svěží chutí máty. V článku najdete recept na domácí nanuky, které nejen skvěle chutnají, ale také dodají vašemu tělu přírodní energii a vitamíny. Recept na česnekový dip, který dodá šmrnc smaženým pokrmům i lehkým sendvičům14.června » Seznam Médium Vychutnejte si jemný česnekový dip, který zvýrazní chuť smažených pokrmů i lehkých sendvičů. Tento jednoduchý recept propojuje jogurt, česnek a citronovou šťávu do lahodné omáčky, která dodá každému soustu dokonalý šmrnc. Recept na jednoduché pažitkové pesto, který potěší milovníky nejen středomořské kuchyně13.června » Seznam Médium Objevte recept na pažitkové pesto, které dodá pokrmům svěží chuť. Jemná cibulová vůně pažitky se snoubí s olivovým olejem, ořechy a parmezánem, což vytváří lahodnou omáčku nejen pro milovníky středomořské kuchyně. Recept na domácí pažitkový ocet, který dokonale ochutí saláty, zeleninu i marinády10.června » Seznam Médium Objevte recept na domácí pažitkový ocet, který dodá salátům, zelenině i marinádám jemnou cibulovou chuť. Stačí pár květů pažitky, kvalitní ocet a trocha trpělivosti. Výsledek? Aromatický ocet, který povznese každé jídlo na novou úroveň. Zbavte se plevele pomocí posekané trávy9.června » Seznam Médium Posekaná tráva nemusí být odpad. Může být také skvělým pomocníkem při zbavování se plevele. Jak posekanou trávu k tomuto účelu použít, se dočtete v dalších řádcích. Česká jarní tradice na talíři: jak připravit dokonalou kosmatici6.června » Seznam Médium Smažená kosmatice je tradiční české jídlo, které se připravuje z květů černého bezu obalených v těstíčku a osmažených dozlatova. Má jemně květinovou chuť a může se podávat nasladko s moučkovým cukrem nebo naslano s bramborami a dipem. Kopřivy jsou nejen skvělým přírodním hnojivem i odpuzovačem škůdců. Víte, jak je použít?6.června » Seznam Médium Kopřivy jsou pro mnohé nutným zlem, plevelem, který není snadné zlikvidovat. Už jen málokdo ví, že kopřivy jsou plné živin, které námi pěstované rostliny ocení. Jak využít kopřivy k užitku, si povíme v dnešním článku. Recept na medovo-hořčičný dip, dokonalou kombinaci sladkosti a pikantnosti5.června » Seznam Médium Medovo-hořčičný dip je skvělým doplňkem k masu, zelenině i sendvičům. Jeho jemná sladkost a pikantní hořčicový tón vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Připravte si tento jednoduchý domácí dip a pozvedněte své pokrmy na novou úroveň. |
|