|
Vztahuje se k |
Kvašená potravina – dobrá potravina. Fermentace je základ pro dobré trávení13.prosince » ČRo Sever Zkvašené potraviny se vyskytují všude kolem nás. Ačkoliv se mnoho z nás zhrozí nad myšlenkou konzumace zkvašených potravin, konzumujeme je všichni denně. Neobvyklé počasí bude brzy novou normou, říká meteorolog20.září » ČRo Sever Jak a proč se mění klima? To nám prozradí náš Host Dopoledního expresu Martin Novák z Českého hydrometeorologického ústavu na Kočkově. Tři kamarádky založily uskupení Promyky. Snaží se o to, aby Ústí žilo a aby bylo hezčí6.září » ČRo Sever Michaela Valášková, Olga Jarolímková a Lucie Melničáková jsou tři kamarádky, které se rozhodly zvelebit Ústí nad Labem. Jelikož všechny tři žijí na Klíši, začaly právě tam. Tři kamarádky založily občanské sdružení Promyky. Snaží se o to, aby Ústí žilo a aby bylo hezčí5.září » ČRo Sever Michaela Valášková, Olga Jarolímková a Lucie Milničáková jsou tři kamarádky, které se rozhodly zvelebit Ústí nad Labem. Jelikož všechny tři žijí na Klíši, začaly právě tam. Proslavil se experimentátorstvím i focením přes kravské oko. Život Karla Gottsteina teď přibližuje výstava v ústeckém muzeu22.srpna » ČRo Sever S naším hostem, muzejníkem Jiřím Preclíkem, si povídáme o životě a experimentální fotografické tvorbě Karla Gottsteina, která se dočkala v ústeckém muzeu své výstavy. Zkusili štěstí s neobvyklým podnikáním a uspěli – o jejich kytice z lučního kvítí je velký zájem25.července » ČRo Sever Manželé Bodysudovi v Mostu se rozhodli, že ve svém volném čase zkusí štěstí s neobvyklým podnikáním – začali vázat překrásné kytice z lučního kvítí. Zkusili štěstí s neobvyklým podnikáním a uspěli – o jejich kytice z lučního kvítí je velký zájem29.června » ČRo Sever Manželé Bodysudovi v Mostu se rozhodli, že ve svém volném čase zkusí štěstí s neobvyklým podnikáním – začali vázat překrásné kytice z lučního kvítí. Houby nemusíme hledat jen v lese, radí odborník10.června » ČRo Sever Ačkoliv hlavní houbařská sezona začíná až za pár měsíců, můžeme už teď najít v lesích a na loukách pár velmi chutných hub. Jaké to jsou nám poradil mykolog Jiří Roth. Jak na povelikonoční detox? Vyzkoušejte pesto z bršlice nebo bylinkové smoothie22.dubna » ČRo Sever Příroda nám začíná nabízet své první plody. Pojďte toho využít – nasbírejte si jarní bylinky, jedlé plevele nebo si dopřejte odlehčenou stravu po velikonočních hodech! MUDr. Eva Sedláčková: jako kardioanesteziolog jezdím operovat dětské pacienty do Afriky a Indie8.dubna » ČRo Sever Je mnoho organizací a týmů, které vysílají lékaře do zemí třetího světa. Tým MUDr. Evy Sedláčkové se zaměřuje na děti s kardiovaskulárními potížemi. Jaro vybízí k očistě těla – nejvíc po ní volají naše játra7.března » ČRo Sever Naše játra po celý rok musejí snášet mnoho našich neřestí v oblasti jídla i pití. Zaslouží si proto alespoň na jaře pořádný detox a péči. Chcete jíst zdravěji? Omezte tuk, bílou mouku a cukr12.ledna » ČRo Sever Odlehčená gastronomie bohužel nepatří do typické české kuchyně. Podle Romana Sejvala z gastronomické školy Bukaschool Češi nejsou zvyklí na odlehčená jídla a zeleninu. |
|