Florentýna Pišová |
Vztahuje se k |
Nápady na efektní dezerty, které zazáří na každém stole. Vystačíte si i s málem13.července » Apetitonline.cz Nápady na efektní dezerty, které zazáří na každém stole. Vystačíte si i s málem jana.koprivova1 13.07.2024 07:42 Všestranná okurka: Uvařte si bulharskou polévku tarator a ze zbytků okurky si udělejte jednu z okurkových masek pro krásnou ple12.července » Apetitonline.cz Všestranná okurka: Uvařte si bulharskou polévku tarator a ze zbytků okurky si udělejte jednu z okurkových masek pro krásnou pleť Redakce Apetit 12.07.2024 13:03 Poslední článek a rozloučení2.května » Kuchařka pro dceru Toto je poslední článek na tomto blogu. Oplakala jsem ho. Nebyly to jen slzy smutku, že končí něco, co se už dávno stalo vaší i mojí součástí. Bylo to hlavně dojetí nad tím, co všechno... Zdroj: Kuchařka pro dceru Poslední článek a rozloučení napsal… Krtkův dort snadno a rychle25.dubna » Kuchařka pro dceru Krtkův dort je geniální krabicové řešení, kterému jsem kdysi dávno i s dětmi propadla. Pak jsem se naučila péct moučníky z běžných surovin a dort zmizel v propadlišti vzpomínek pod vrstvami jiných láskyplných dezertů. Nezmizel... Zdroj: Kuchařka pro… Gremolata – záhadná italská kráska18.dubna » Kuchařka pro dceru Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná ital… Zelenina na grilu – základní postup11.dubna » Kuchařka pro dceru Křehká zelenina na grilu? Ano, a nejlépe na velmi rozpáleném grilu. Těžko se tomu věří, ale zelenina na grilu je skutečně značně odolná a potřebuje rázně zatopit. Vydrží toho dost a nemusíte ji kontrolovat každých... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zeleni… Kuřecí souvlaki4.dubna » Kuchařka pro dceru Souvlaki vypadá jako maso na špejli a je to maso na špejli. Zejména vepřové, jehněčí, kuřecí, a dokonce i rybí. Doprovází ho nejčastěji zelenina, tzatziki a pita chleba, ale sem tam se k němu nachomýtnou... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuřecí souvlaki … Bezlepkový beránek28.března » Kuchařka pro dceru Dá se upéct bezlepkový beránek, který by směle konkuroval tomu tradičnímu? Který by chutnal všem, tedy nejenom těm, kdo se musí lepku vyhýbat a tak jsou ve vší pokoře zvyklí i na jinou kvalitu a... Zdroj: Kuchařka pro dceru Bezlepkový beránek napsal… Zelená bohyně čili božská zelená zálivka na salát21.března » Kuchařka pro dceru Zálivka zvaná Zelená bohyně je uctívaná na celém světě. Možná proto, že velký obsah bylinek jí dává lákavou nadpřirozenou chuť; a dost možná proto, že do příběhu, jak přišla na svět, je zapletena božská bytost.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelená bo… Ryba po florentinsku14.března » Kuchařka pro dceru Ryba po florentinsku, nebo vlastně cokoli po florentinsku, co se ocitne na talíři, má vzdálený původ ve Florencii. Nijak to nesouvisí s tím, že si na tyto chutě docela potrpím. Příběh o původu názvu vypráví... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ryba po flore… Peciválky z Vysočiny7.března » Kuchařka pro dceru Slovo peciválky vzniklo z válení se na peci. Nikoli však z válení se někoho, nýbrž něčeho. Tyhle sladké pečené a následně spařené vdolečky z bramborového těsta se na peci dokázaly válet klidně i půl dne.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Peciválky z Vyso… Toskánská polévka s fazolemi29.února » Kuchařka pro dceru Toskánská polévka, na kterou vás chci tímto receptem nalákat, je skutečně toskánského původu. Není to s ní tedy podobné jako se španělským ptáčkem nebo francouzskými bramborami, jež španělská či francouzská kuchyně nikdy nezahlédly. Toskánská polévk… |
|