|
Vztahuje se k |
Od bazalky a řeřichy k pivu a k řízku20:01 » ČRo Olomouc Dámy zavzpomínaly na úrodu řeřichy zahradní, poradily s pěstováním bazalky a podle receptu od posluchačky poradily s obalováním řízků. Velikonoční vajíčka v nálevu, mrkvový tvaroh, jarní očista i žabí poezie z kalendáře20.dubna » ČRo Olomouc Marinovaná vejce, jarní únava, velikonoční poezie – vše, co potřebujete vědět, než vás přepadne pondělní pomlázka. Poseďte si s námi na návštěvě u Jiřinky s Alenkou. Na oběžnou dráhu přes špajz. Gagarin, kuskus a vzpomínky se špetkou humoru v podání Alenky a Jiřinky13.dubna » ČRo Olomouc Mícháme kuskus, vzpomínáme na Gagarina, čteme staré recepty a přidáváme špetku fantazie. Den kosmonautiky slaví Jiřinka s Alenkou s chutí i humorem. V dubnu klíčí nejen příroda, ale i nápady. Vaječný likér, řeřicha ve skořápkách či nostalgie na talíři7.dubna » ČRo Olomouc Duben v kuchyni i na zahrádce – řeřicha, vejce, vaječný likér i knedlíky s vejci. A k tomu kapka poezie a smysluplné využití všeho. Buďte na návštěvě u Jiřinky s Alenkou. Jak na jarní únavu, očistu těla i úklid skříně? Prozradí vám Jiřinka s Alenkou30.března » ČRo Olomouc Jaro je tu! Probereme jarní únavu, očistu těla, domácí úklid i recept na rychlé těstoviny. A víte, kdo je pták roku 2025? Na všechno odpoví Jiřinka s Alenkou. Jak se zapomíná mezi dveřmi a proč skořice prospívá rostlinám? Prozradí Jiřinka s Alenkou25.března » ČRo Olomouc Zapomnětlivost nebo kouzlo dveří? Jak skořice pomáhá rostlinám, proč si udělat langoše a kde se vzal kečup? Buďte s námi na další návštěvě u Jiřinky s Alenkou. Knihy jako pokladnice rad. Domácí tipy, tapetování i recept na česnekové brambory od Jiřinky s Alenkou16.března » ČRo Olomouc Březen je měsíc knihy a s ním přichází i inspirace z domácích knihoven. Jaké poklady objevily Jiřinka s Alenkou? Praktické rady, zajímavosti a recept na česnekové brambory. Paprikové kuře se špenátovou omáčkou, kapkou vína a tipy na potraviny pro chytrý mozek9.března » ČRo Olomouc Paprikové kuře se špenátovou omáčkou a kapkou vína. K tomu tipy na potraviny pro chytrý mozek. Uvařte su chutně, zdravě a s humorem. To všechno s Jiřinkou a Alenkou. Dýňové škvarky, popeleční středa a absint. Co slavit a čemu se vyhnout? Poradí Jiřinka s Alenkou2.března » ČRo Olomouc Dýňové škvarky, popeleční středa a absint! Co nesmíte dělat 5. března a proč pít místo svěcené vody absint? Přijďte na další návštěvu k Jiřince s Alenkou. Pozimek, sv. Matěj a palačinky. Co prozradí noc o jaru a jaké tradice s ní souvisí?23.února » ČRo Olomouc Loučíme se se zimou. Přijde teplé jaro, nebo nás čekají mrazy? Staročeský kalendář, svátek sv. Matěje a slavnostní palačinky v hlavní roli během další návštěvy u Jiřinky... Zeleninová kytka, brokolice v hlavní roli a tajemství „slaměného vdovce“. Buďte u dalšího setkání Jiřinky s Alenkou16.února » ČRo Olomouc Zeleninová kytka jako originální dárek, rychlý recept na brokolici s těstovinami a původ rčení „slaměný vdovec“. Užijte si s Jiřinkou a Alenkou vaření, humor a jazykové... Maso, marinády a úplňkový relax. Jiřinka s Alenkou dávají tipy na masopustní chutě i odpočinek pro tělo i mysl9.února » ČRo Olomouc Masopustní inspirace plná tipů na úpravu masa, osvědčené marinády, triky pro měkké maso bez konaku a rady, jak během úplňku zklidnit tělo i mysl. |
|