Ha Šumavská

Related to

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Knedlíky z krupice

4 dl mléka, 10 dkg krupice, kousek másla, 2 rohlíky (kostičky), petrželka, 2 vejce, sůl Svaříme mléko s krupicí a máslem a solí na hustou kaši. Necháme vychladit. Rohlíky osmahneme na másle a spolu s vejci a petrželkou zamícháme do kaše. Tvoříme k...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Domácí masopustní paštika

1 kg vepřové plece, 30 dkg vepřových jater, máslo, sádlo, 3 cibule, česnek, majoránka, pepř, sůl Na másle se sádlem zpěníme nakrájenou cibuli a podusíme na ní nakrájené maso do změknutí. Pak ho umeleme na jemném mlýnku spolu s játry (případně rozm...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Rozinkový věnec

50 dkg hladké mouky, 4 dkg droždí (kvásek), 15 dkg krupicového cukru, asi 2-2,5 dl plnotučného mléka nebo smetany, 3 žloutky, 15 dkg másla, vanilka (vanilkový cukr), trocha nastrouhané citronové kůry, špetka soli, rozinky máčené v rumu Mouku se so...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Srnčí na černo

1 kg srnčího masa, 10 dkg slaniny, 3 lžíce másla, 1 petržel, 1 mrkev, 1/2 celeru, 2 lžičky cukru, 1/8 l červeného přírodního vína, 2 lžíce octa, koření (8 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 1 lžička zázvoru, 1 lžič...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Zelnice z uzeného žebra

2 l vody, 50 dkg kysaného zelí, uzená žebra, 3 brambory, 2 nožičky pikantní klobásy, 15 dkg uzeného špeku nebo slaniny, sádlo, 1 cibule, sušený tymián, 3 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce octa, pikantní paprika, sůl, pepř Slaninu nakrájíme n...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pečená kachnička, dva druhy zelí a dvoje knedlíky

Suroviny: kachna 2 jablka 2 cibule sůl, kmín zelí bíle, zelí červené knedlíky strašínské bramborové chlebové knedlíky Kachnu naporcujeme, prosolíme a necháme do druhého dne proležet. Druhý den dáme do pekáče, posypeme kmínem a mezi porce dáme jabl...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kapr na vánočním stole

KAPR PANA MLYNÁŘE 6 porcí kapra, 2 stroužky česneku, 3 lžičky sladké papriky, 1 lžička majoránky, hladká mouka, tuk na smažení, sůl, citron Kapra nakrájíme na podkovičky, potřeme česnekem utřeným se solí. Obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s pa...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Černý kuba je tradičním štědrovečerním pokrmem dlouhé desítky let

Suroviny: střední kroupy palička česneku sádlo sušené houby majoránka, sůl, pepř cibule Kroupy namočíme přes noc do vody, houby do mléka. Druhý den uvaříme každé zvlášť. Na sádle (dejte více) osmahneme cibuli, přidáme kroupy, houby, česnek a řádně...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Máme pro vás recepty na pět druhů vánočních rybích polévek

Rybí I. – Strašín Suroviny : kousky kapra, hlava z kapra, rybí droby zelenina (mrkev, celer, petržel, kapusta) dětská krupička strouhaný zázvor, muškátový oříšek, mletý pepř sůl, pepř, nové koření rohlíky osmažené na másle petrželka Do hrnce dáme ...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborové a bavorské saláty pro štědrovečerní pohoštění

Všechny saláty mám vyzkoušené, na Štědrý den dělám bavorský s koprem a strašínský. Množství si musíte přizpůsobit podle strávníků. BAVORSKÉ: I.-vyzkoušený, kyselejší Suroviny: 1 kg brambor (nejlépe červené rohlíčky) 200 ml vody 4 lžíce cukru 4 lží...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vánočka čtyřikrát jinak

Vánočka strašínská 1 kg polohrubé mouky 20 dkg másla 10 dkg práškového cukru 5 dkg kvasnic 4 – 5 dcl sladké smetany (vlažné, v původním předpisu byl 1litr, ale to jsem utopila mlynáře a musela jsem dosypávat další mouku, tak lijte postupně, 1/2 li...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Kornoutky z kláštera (recept z roku 1945 je z Horažďovic)

Kornoutky jsou moc dobré, podle původního receptu se plní šlehanou smetanou a zdobí zavařenou višní. Já je plním na stůl tvarohem se šlehačkou, ale jsou dobré i lehčím nugátovým krémem. Peču je z bílků, které střádám. Suroviny: 10 dkg mletých ořec...

Tato informační stránka o Ha Šumavská zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Ha Šumavská" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2020 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes