Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Válka na Ukrajině zasáhla i vítězku Hlasu: Slova o invazi v rodné zemi a zastání Rusů

Zpěvačka Ivanna Bagová.
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
Válka na Ukrajině

V Česku a na Slovensku žije spousta Ukrajinců, kteří jsou zprávami o ruské invazi naprosto otřeseni. Mezi těmi, kteří se k situaci vyjádřili na sociálních sítích, je i vítězka Hlasu Česko Slovenska Ivanna Bagová (23). Ta pochází z ukrajinské východní části ze Zakarpatské oblasti.

Zpěvačka Ivanna Bagová vyhrála v roce 2012 Hlas Česko Slovenska, jejím koučem byl Michal David. Žije na Slovensku, ale původně pochází z Ukrajiny, konkrétně z východní části Zakarpatské oblasti.

Bagová se rozhodla, že i ona se na sociálních sítích vyjádří k současné situaci na Ukrajině. „Velmi mě bolí to, co se děje na Ukrajině. Narodila jsem se tam, vyrostla a prožila dětství. Odmítám válku, ale stejně tak odmítám i nacismus vůči ruskému obyčejnému lidu,“ začala svůj příspěvek.

Válka na Ukrajině.

Jak pomoci Ukrajině

Válka na Ukrajině je nejen vojenskou, ale také humanitární katastrofou pro místní obyvatele.

Pomoci můžete skrze několik finančních sbírek, které založily české neziskové organizace:

- Sbírka na platformě Darujme, kterou pořádá Paměť národa

- Sbírka organizace Člověk v tísni

- Sbírka organizace Charita Česká republika

- Sbírka organizace Adra na platformě Znesnáze

Více o tématu

Srdceryvný příspěvek

Mám tam rodinu, známé, kteří i v Rusku demonstrují proti válce a jsou každý den vystaveni zatýkání a násilnostem, proto nemohu číst ty nenávistné statusy vůči Rusům. Miluji ukrajinský, ale i ruský jazyk, jsme bratři a sestry a tak to vždy zůstane, protože naši lidé jsou i tam i tam. A když vyhrál volby Zelenskyj, ruský národ - obyčejní lidé byli první, kteří Ukrajincům gratulovali a přáli jen to nejlepší. Bylo úžasné sledovat to, jak si navzájem ukazovali podporu. A tzv. ‚elity’, které krvavě bojují, by si to měly vyřešit jinak než válkou a neničit životy nevinných lidí a u ostatních vyvolávat jen víc a víc nenávisti,“ psala dále zpěvačka v rozsáhlém příspěvku.

„Nenávist vůči čemukoli a komukoli je velmi zlá věc. Protože to přináší jen další zlo. Takže prosím, aby všichni ti, kteří se chovají nacisticky nebo nenávistně, aby si mě okamžitě odebrali z přátel,“ napsala razantně Bagová.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy