Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Skvělý Blümel děsí soupeře! Syn bývalého top rozhodčího pálí na MS, jeho kráska mu posílá srdíčka

Matěj Blümel vstřelil jediný gól zápasu.
Zdroj: Profimedia
+ Další 4 fotografie
ms v hokeji

Patří k opěvovaným postavám hokejového nároďáku na letošním mistrovství světa. Pardubický rychlík Matěj Blümel válí, naposledy rozsekl dramatickou bitvu s USA. Srší sebevědomím a pohodou, k níž mu napomáhá i spokojený soukromý život. Randí s krásnou Adélou Hübnerovou, která za týden 22letému útočníkovi na dálku fandí a zamilovaností se nijak netají. Ve stories na svém Instagramu se čerstvě pochlubila videem, v němž její miláček elegantním blafákem srazil do kolen Američany. Nad záběr přitom připojila srdíčko…

Matěj Blümel sní stejně jako parťáci z mužstva o medaili, na kterou český hokejový národ netrpělivě čeká už deset let. Pohár pro mistry světa zvedli čeští reprezentanti naposledy v roce 2010 v Kolíně nad Rýnem pod velením trenéra Vladimíra Růžičky. Příznivci doufají, že letos placka konečně klapne! Jestli cinkne třeba i zlato? Uvidí se za pár dnů. Na každý pád Blümel už jedno zlato má: svou přítelkyni, která ho na turnaji vydatně podporuje.

Adéla je půvabná, na sociálních sítích často ukazuje svou parádní figuru a přidává také společné fotky s pardubickým křídelníkem. Pyšná je na něj právem, Blümel v Tampere září.

Z šesti utkání na šampionátu nebodoval v jediném. Se čtyřmi zásahy je nejlepším střelcem mužstva a s osmi kladnými body v hodnocení plus/minus dokonce vévodí všem hráčům na turnaji. Má obrovskou rychlost a ukazuje, že extraligu už výkonnostně přerostl a Pardubice ho zřejmě pro příští sezonu neudrží. Zámořským skautům, kterých se sjela do Tampere fůra, neunikla jeho fazóna. „Myslím, že co se týče NHL, tam už by mělo být hotovo,“ řekl pro isport.cz Jiří Hudler, bývalý skvělý centr, jenž má na kontě včetně play off téměř 800 startů v kanadsko-americké soutěži.

Borec, který v mládí obdivoval kličky a šikovné ruce amerického snajpra Patricka Kanea, přitom v Tampere prožil i chvíle bolesti. V sobotním duelu s Nory se po tvrdém ataku Nora Martinsena těžce zvedal z ledu.

Matěj Blümel: S tátou hokej často probírá

Arbitři nechali zákrok bez vyloučení. Blümel se ale k jejich výkonu nevyjadřuje. Ví, jak je rozhodování zápasů těžké. Ostatně jeho otec je někdejší vynikající čárový rozhodčí, který pískal čtyřikrát finále mistrovství světa a také duely na třech olympiádách. „Občas kouknu na YouTube na video z OH ve Vancouveru, kde řídil zápas o bronz. V bráně byla tehdy šarvátka, dobrusloval, smeklo se mu to a rozkrokem tam trefil a podrazil hráče,“ prohlásil před časem s úsměvem Matěj pro web sport.cz.

V dorostu se dokonce oba potkali na ledové ploše. Petr Blümel odřídil několik zápasů, v nichž nastoupil jeho syn. „Když jsem šel na vhazování, on mi třeba řekl, ať bruslím nebo ať tuhle věc udělám jinak. Šílený, když to slyšíte hned na buly, hlavu jsem měl rázem jinde. Neměl jsem to fakt rád,“ přiznal Matěj pro sport.cz.

S tátou hokej i dnes často probírá. Přiveze Matěj domů cenný kov?


Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy