Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Komedie Zatmění slibuje krev: Štáfek z Vyšehradu prozradil, co bylo na natáčení nejhorší

Jakub Štáfek a Jan Zdražil v nové české drsné komedii Zatmění.
Zdroj: Bohemia MP Regner Kovar
+ Další 4 fotografie
PREMIÉRA

Krvavý měsíc, krev a hlavně zatmění. To slibuje nová česká "trochu ostřejší komedie" s Jakubem Štáfkem (32), Janem Zadražilem (47) a Jánem Jackuliakem (44) v hlavních rolích. Osudy tří mužů se propletou poté, co do sebe na lesní křižovatce náhodou narazí jejich auta. Záhy se ovšem ukáže, že se nevidí poprvé a zas taková náhoda to být nemusela. A krvavé zatmění se blíží. Ve snímku Zatmění, který se pohybuje na pomezí komedie a thrilleru, si Štáfek zahrál pořádného grázla a o tom, jaké bylo natáčení, se rozpovídal pro Evropu 2.

Nová česká komedie Zatmění nám představí poměrně pestrou trojici hlavních hrdinů. Osiřelý manžel a vysokoškolský profesor v podání Jana Zadražila hledá útěchu na dně flašky, Ján Jackuliak se ukáže jako lovec a podivín žijící v lese, který bude budit strach, a doplní je Jakub Štáfek coby frajírek, jenž zřejmě má co skrývat.

Náročné noční natáčení

Všechny tři svede dohromady nehoda na lesní silnici. Policii nikdo volat nechce, protože ne každý má u sebe papíry, minimálně ne ty pravé, a ne každý je způsobilý řídit. Jenže co s tím? Blíží se noc a s ní i krvavé zatmění měsíce.

Film se natáčel osmnáct dnů, 220 hodin, a z toho téměř 80 hodin v noci během šesti nočních směn. "Člověk měl úplně otočený biorytmus více než týden. To bych řekl, že bylo asi nejnáročnější na celém natáčení, ale bylo to zapotřebí, protože ta noc hraje skvěle," uvedl Štáfek k natáčení pro Evropu 2. "Pro mě bylo noční natáčení také těžké a nejnáročnější na něm bylo běhání po lese s těžkou zbraní v ruce! Pan režisér chtěl, abych vypadal jako profík v kondici. Dal jsem to, a to musím podotknout, že mi je 44 let! Ale raději neřeknu, jak jsem se cítil druhý den!" doplnil kolega Jackuliak.

Zklidněný bouřlivák Jakub Štáfek

Herce Jakuba Štáfka proslavila role egoistického fotbalisty Julia "Laviho" Lavického v seriálu a později i filmu Vyšehrad. Přestože stále hraje namistrované floutky a ani jeho postava v Zatmění nebude výjimkou, v reálném životě již tento dříve bouřlivý mladík seká jen dobrotu. V loňském roce si po několikaletém vztahu vzal matku své dcery Olívie Dominiku Doležalovou, dnes již Štáfkovou, a místo noční zábavy v barech dává přednost posilování.

Štáfek: Byl jsem dojatý

Režisérem drsné komedie Zatmění je Petr Kubík (35), který stojí za oběma díly pohádky Princezna zakletá v čase, což byla v Česku nejoblíbenější a nejoriginálnější pohádka posledních let. Producenty jsou JC Kovář a Cyril Regner, se kterými se režisér setkal právě při natáčení pohádky. Pro ně jde o druhý takto velký filmový projekt v životě. Společně s herci se tak sešla poměrně mladá a "komerčně nezkažená" parta.

"Byla to super parta a super text. Co víc si přát. Kolegové Honzové hráli úžasně, a když pracujete v kolektivu, který vás baví a nabíjí, je to to nejlepší, co se vám může stát. Byl jsem dojatý, když to celé skončilo," popsal atmosféru natáčení Jakub Štáfek.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy